начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Продажба на обща движима вещ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба на обща движима вещ

Мнениеот bobi19744 » 26 Окт 2010, 22:18

Със съпругът ми сме във фактическа раздяла от близо година. Имаме няколко автомобила, които са придобити по време на брака. Скоро научих, че е продал една от леките коли за сумата от 8000 лв. /с договор за покупко-продажба/след което е купил друга по-скъпа и е записана на името на майка му. Аз не съм присъствала и сделката. Опасявам се, че по същия начин може да е продал/прехвърлил и останалите автомобили съответно на други лица. По какъв начин мога да оспоря сделката и в какъв срок? И изобщо имам ли шанс да получа полагащата ми се част от продажбата на автомобила?
bobi19744
Нов потребител

Re: Продажба на обща движима вещ

Мнениеот Гост. » 26 Окт 2010, 23:09

bobi19744 написа:Със съпругът ми сме във фактическа раздяла от близо година. Имаме няколко автомобила, които са придобити по време на брака. Скоро научих, че е продал една от леките коли за сумата от 8000 лв. /с договор за покупко-продажба/след което е купил друга по-скъпа и е записана на името на майка му. Аз не съм присъствала и сделката. Опасявам се, че по същия начин може да е продал/прехвърлил и останалите автомобили съответно на други лица. По какъв начин мога да оспоря сделката и в какъв срок? И изобщо имам ли шанс да получа полагащата ми се част от продажбата на автомобила?

6м. от узнаването...
Дали имате шанс зависи от адвокатът ви, и обстоятелствата по казуса. Дали се е разпоредил и с останалите или не - има начини да установите( поне от три места).

Да сте мислила за официализиране на сегашното положение? Защото, както правилно отбелязвате, се извъшва ликвидация на съществуващите семейни активи, а вие не сте главно действащо лице.
Гост.
Старши потребител

Re: Продажба на обща движима вещ

Мнениеот Pause » 27 Окт 2010, 09:13

До ,poli_g аз съм на друго мнение за 6-месечният срок понеже в СК не срещнах срок ,за оспорване на разпореждане, на движими вещи без участието на другия съпруг .И го тълкувам ако е добросъвестен владелец на вещта купувача след пет години от продажбата ще стане абсолютен собственик разбира се ако не е оспорена продажбата Чл79 ал2 ЗС. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Семейни казуси