начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Тема за издръжка и въпрос

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Тема за издръжка и въпрос

Мнениеот vypros » 02 Авг 2010, 00:54

Здравейте,изплащам издръжка на непълнолетно дете, редовно но по-особен начин.Имам запор на част от заплата колкото е сумата и се плаща от моя работодател.Странно но факт.Детето за което плащам отдавна не е в БГ и не съм го виждал от деня на раздялата ни а това е през 2002г.Незнам дори дали парите се взимат от някого защото майката избяга нелегално с детето зад граница.Как тя не е подведена под отговорност за това престъпление а гледат само към мен за пари.Бих казъл алчно племе сме си!.След няколко месеца трябва да навърши 18г.Аз как да разбера дали учи и мога ли да спра да плащам, всъщност да спре шефа без да бъде подведен под отговорност.Сложна работа ама нещо гнила в моите очи.Благодаря ако някой малко поне ме упъти или успокои че вече се срамувам от шефа си да ходи да плащта като бандит с заплахи с разни членове, точки от закона сякаш той е виновен.
vypros
Нов потребител

Re: Тема за издръжка и въпрос

Мнениеот mmapostolov » 03 Авг 2010, 18:56

И аз плащам издръжка затова ще се опитам да ти помогна, въпреки, че в момента нямам много свободно време.
Пробвай да напарвиш следното: Вземи съдебното решение, в него трябва да пише рожденната дата на детето и срока до който се дължи издръжката. Обикновенно до настъпване на 18 год. Отиди при съдия изпълнителя който е наложил запор и му ги дай, като му кажеш, че трябва да вдигне запора когато детето навърши 18 год.
Мисля, че не би трябвало да имаш проблем, но все пак ще ми е интересно да разбера как е минала срещата. Ако имаш проблеми пиши пак.
Между другото съдия - изпълнителя може ти каже кой получава парите. Но трябва първо да го попиташ. Предполагам, че майката е дала пълномощно на накой.
mmapostolov
Младши потребител

Мнениеот mmapostolov » 04 Авг 2010, 11:34

Форумът е правен и затова човекът поставя правен въпрос, а не морален. Какво изпитва и как се чувства поради това, че не е виждал детето си той най- добре си знае, но не е мястото да го обсъжда тук.
Ти не бъркай форумите. Ако искаш да коментираш отношението на бащите към децата им влез в някой форум за изоставени майки. Там ще можеш надълго и нашироко да коментираш бащите на които съм им отнели децата и да си изложиш позицията по въпроса.
mmapostolov
Младши потребител

Мнениеот mmapostolov » 05 Авг 2010, 10:48

Форума е публичен, но не е клюкарски, а правен.
И какво му е уместното на коментара ти ?
"[b]Изпитвате срам към работодателят си, а ни дума за чувства към детето.
Не знаете къде се намира по настоящем, но и не сте и правил опит да разберете нищо за житейския път на вашата плът.
Немарлив сте към същественото"
От къде разбра всичко това не ми стана ясно. Типично по женски. Въпросът е един, а коментара ти няма нищо общо с него, но пък бъзаш да дадеш морална оценка.

Ако искаш да четеш някоя сълзлива история си купи роман или си пусни някоя сапунка по телевизията.
mmapostolov
Младши потребител

Мнениеот delusion » 06 Авг 2010, 21:55

Няма да отварям нова тема. Въпросът ми е подобен. Дъщеря ми навърши 19 години, но до 30 юни 2010 беше ученичка, сега вече е студентка. Имам развод от 2000 година и присъдена издръжка от бащата в размер на 100 лева. Впредвид увеличените разходи по издръжката на дъщеря ни за уроци и кандидатстване във ВУЗ, имам ли право да претендирам баща и да поеме някаква част от тях? На практика той престана да плаща преди три месеца, а аз съм длъжна да плащам и здравно осигуряване и всичко останало. Не искам никакви пари за мен, но поне на дъщеря ми да плаща. А между другото - защо бездетните нямат задължения към това общество?
delusion
Нов потребител

Мнениеот dobria » 07 Авг 2010, 19:50

delusion написа:Не искам никакви пари за мен, но поне......

То само това остава, да искаш пари и за теб.
delusion написа:между другото - защо бездетните нямат задължения към това общество?

Какви задължения по-точно ?
Примерно данък бездетни или нещо такова
Защо примерно, природно-глупавите като теб да не плащат данък.
Не ти ли е хрумвало, че сигурно имат основателна причина за да нямат деца.
dobria
Нов потребител

Мнениеот delusion » 08 Авг 2010, 15:43

Не се чуствам природно глупава. Имам две висши образования. Не съм завършила право. За мен е адски несправедливо някой да се претрепва 20 години да работи на сто места и да отглежда деца, а друг, който ги е създал, да си гледа кефа цял живот за негова сметка. Не знам какво казва закона, но родителите трябва да имат задължения и отговорности. А тези, които нямат деца, трябва да се издължават по друг начин към обществото, което ги е създало!
Апропо, дъщеря ми вече е студентка по право в СУ! Някой ден може би, ще разбере, какво съм попитала, за разлика от "dobria". Не се обиждам от хора, които дори на български не могат да пишат!
delusion
Нов потребител

Мнениеот delusion » 08 Авг 2010, 16:12

Благодаря, Поли! Очевидно дъщеря ми трябва да се разбере с баща си, аз повече нямам права. Дано тя да успее, аз не можах! При последния ни разговор той каза, че няма да и преведе нито лев, докато не го осъдя. Аз нямам право да го съдя, нали?
delusion
Нов потребител

Мнениеот imhotep » 09 Авг 2010, 21:08

Какви невероятни разсъждения по отношение на "правата на гражданите и цялостния установен в страната правов ред" у някои с 2 висши образования :

delusion написа:За мен е адски несправедливо някой да се претрепва 20 години да работи на сто места и да отглежда деца, а друг, който ги е създал, да си гледа кефа цял живот за негова сметка.

За мързеливия е адски несправедливо - тук съм съгласен.

Не била мързелива ще ме поправи някой, много работела цели 20 години и то на 100 места (ако работиш на 100 места дали поне на едно от тези места можеш да свършиш нещо ? за 2 висши поне 8 години са необходими, Кой те е издържал сестро ? ) . Има 1 начин да се провери това:
1. данъчните декларации за последните 18 години (закона и признава 2 години за гледане на дете.)
Другото време го е проспала и и е виновен някой, но тъй като е с 2 висши се сетила, че главния виновник е благоверния съпруг. Айде нас да ни лъже - добре, но себе си да лъжеш 'па и да си верваш :roll: Пази Боже сляпо да прогледа ...
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот sunrise » 10 Авг 2010, 11:02

Това за "бездетните" е направо покъртително.Пак добре,че не ги определихте по друг начин.
А вие плащате ли данък "ин витро" например, защото знаете ли колко струва една процедура. Не се хвалете с образованието си-то не значи акъл първо и второ ефектът е обратен.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот drago86 » 25 Авг 2010, 00:00

Ще продължа темата с въпрос от тази основа, .. Длъжен ли е бащата да продължава да заплаща издръжка на детето, което е на 19години и вече е завършило средно образование? Сега е извън България под претекст, че ще учи висше образование, ..като и детето претендира да му се изплаща издръжка в Евро по банкова сметка там. Благодаря Ви
drago86
Нов потребител

Мнениеот drago86 » 25 Авг 2010, 00:38

В този ред на мисли, детето може да заведе дело за нова издръжка до като учи в чужбина. Чудя се в каква валута и размер може да я определи уважаемия съд.
drago86
Нов потребител

Мнениеот dobria » 25 Авг 2010, 18:30

vypros написа:Здравейте,изплащам издръжка на непълнолетно дете, редовно но по-особен начин.Имам запор на част от заплата колкото е сумата и се плаща от моя работодател.Странно но факт.Детето за което плащам отдавна не е в БГ и не съм го виждал от деня на раздялата ни а това е през 2002г.Незнам дори дали парите се взимат от някого защото майката избяга нелегално с детето зад граница.Как тя не е подведена под отговорност за това престъпление а гледат само към мен за пари.Бих казъл алчно племе сме си!.След няколко месеца трябва да навърши 18г.Аз как да разбера дали учи и мога ли да спра да плащам, всъщност да спре шефа без да бъде подведен под отговорност.Сложна работа ама нещо гнила в моите очи.Благодаря ако някой малко поне ме упъти или успокои че вече се срамувам от шефа си да ходи да плащта като бандит с заплахи с разни членове, точки от закона сякаш той е виновен.

Вече съм минал по този път.
Отиваш при адвокат да ти напише молба до ЧСИто
или си я пишеш сам
Уважаеми......моля да бъде прекратено изп.дело№.... поради обстоятелства водещи до прекратяване на дължимата от мен издръжка в размер....
моля да бъде вдигнат запора на трудовото ми възнаграждение и т.н.
dobria
Нов потребител

Мнениеот drago86 » 30 Авг 2010, 21:44

..да това ми е ясно, но не се вписва в моя случай, защото бащата изплаща издръжката на детето си до този момент доброволно по собствена преценка. Детето(20г.), е завършило средно образование 05.2010г, но бащата продължава издръжката(50 лв.) от страх да не бъде осъден и запориран фин. доход, тъй като в момента има друг брак и гледа бебе.
drago86
Нов потребител

Мнениеот toni_sf » 02 Сеп 2010, 09:44

delusion написа:Не се чуствам природно глупава. Имам две висши образования. Не съм завършила право. За мен е адски несправедливо някой да се претрепва 20 години да работи на сто места и да отглежда деца, а друг, който ги е създал, да си гледа кефа цял живот за негова сметка. Не знам какво казва закона, но родителите трябва да имат задължения и отговорности. А тези, които нямат деца, трябва да се издължават по друг начин към обществото, което ги е създало!
Апропо, дъщеря ми вече е студентка по право в СУ! Някой ден може би, ще разбере, какво съм попитала, за разлика от "dobria". Не се обиждам от хора, които дори на български не могат да пишат!

не си разбрала какво е искал да ти каже добрия :D упрекваш този които ти е създал дете че си гледа кефа,ще си го гледа :D ти му позволи да ти го направи беше ти хубаво когато вдига краката нали :D а и тук може да се зададе въпрос дали умишлено не си забременяла от него и си пропуснала че спират този данък в целта си да се докопаш до нещо а може да си имала други користни цели :D предполагам че цели 18г цицаш тази издрьжка а и щом си работела на 100места каква майка си била добре че не те нападнаха за морала ти :D
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Назад към Семейни казуси