Здравейте, не съм сигурен дали темата е в правилния размер, ако не е преместете я.
Бях без работа 6/7 мес. и съответно спрях да плащам издръжка на детето /80лв./
Следва изп.лист , запор на автомобила,покана за доброволно изп. от ЧСИ , и среща с ЧСИ.
Проблема е ,че в изп.лист пише,че не съм плащал 12м а аз не съм плащал 6м
и съответно сумата е различна.Наех адвокат и написахме молба за преизчисление на задължението, като приложих доказателства,че съм плащал /копия от разписки за пощенски запис/ ЧСИто ми обясни,че ще изпрати копие от молбата до ищцата и ако тя е съгласна с доказателствата ,тогава щели да преизчислят сумата ако не е съгласна сумата остава същата за 12м./това последното не го разбирам коя е тя,че ще казва дали е съгласна или не? / Измина вече месец от как съм депозирал молбата но ЧСИто твърди ,че няма отговор и нищо не може да направи.
Парите ги имам вече/за 6м.+лихви+такса на ЧСИ/
но мисля,че е по-добре да изчакам новото становище на ЧСИто и тогава да ги внеса.
Та, въпроси те ми са няколко:
-Има ли някъкъв срок за отговор на молбата ми/може би нарочно се бави/
-Какво да правя ако каже,че не съгласна с доказателствата/много е вероятно/
-Има ли право ЧСИто да ми запорира автомобила преди да ми изпрати покана за доброволно изпълнение/можех да му дам парите още при поканата /
- Дата и час: 01 Дек 2024, 15:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Неплатена издръжка
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Неплатена издръжка
Наел сте колега, казвате, той не успя ли да ви обясни?
Преведете по сметката на СИ дължимата за 6м. период на забава сума ведно с лихвата, дължимите такси, както ви ги изчисли СИ, а останалото си има лечение. Но пък макар и да пляскате ( не буквално!, а чисто финансово) майката, така щото вече хората определено позабравиха ценности разни, ще страда и детето.
Нея може да я санкционирате.
Преведете по сметката на СИ дължимата за 6м. период на забава сума ведно с лихвата, дължимите такси, както ви ги изчисли СИ, а останалото си има лечение. Но пък макар и да пляскате ( не буквално!, а чисто финансово) майката, така щото вече хората определено позабравиха ценности разни, ще страда и детето.
Нея може да я санкционирате.
- Гост.
- Старши потребител
Трябвало е да оспорите задължението в частта за недължимост, така както е получена най-първата призовка - съобщение за заповед за изпълнение, вероятно.
Тогава тежестта се премества към другата страна - майката и тя трябва да даде информация за дължимостта.
Можете да плащате и направо на майката, но това няма да освободи запора на автомобила или разноските на съдебния изпълнител.
Тогава тежестта се премества към другата страна - майката и тя трябва да даде информация за дължимостта.
Можете да плащате и направо на майката, но това няма да освободи запора на автомобила или разноските на съдебния изпълнител.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Няма заповед за изпълнение. Тук е издаден директно ИЛ - чл. 404, т.1.
- Гост.
- Старши потребител
Ищеца има право на иск за издръжка със задна дата (12м.) ако през същото време е изплащана такава от ответника, но в по-малък размер от реалната определена от съда.
- drago86
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|