Здравейте,
Много ще съм ви благодарна ако можете да ми помогнете със съвет.
След сключване на брак аз приех фамилното име на моят съпруг на английският ми паспорт. Догодина ми изтича българският задграничен паспорт и при подмяната му мога ли да запазя моминското ми име при положение, че брака е сключен в чужбина?
- Дата и час: 01 Дек 2024, 15:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Може ли да си запазя фамилното име след сключване на брак?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Може ли да си запазя фамилното име след сключване на брак?
След като сте сключили брак, е следвало вече да сте си легализирали брачното удостоверение и да сте подали съответната информация по постоянния си адрес. След като при сключване на брака сте приели фамилията на съпруга си - вече не можете да си върнете моминската фамилия и то само за България. Фамилията Ви е една и съща навсякъде по света. Считам, че българският Ви паспорт вече е невалиден, тъй като там сте с моминската си фамилия.
- rts
- Активен потребител
и само да не отнесете глоба че не сте подали информация по рано за сключеният брак
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Благодаря ви за съдействието.
- iliansky
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|