начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

подялба на кредит при развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

подялба на кредит при развод

Мнениеот mimeto_8189 » 13 Авг 2010, 11:10

Здравейте!
Казуса е следния:Приятелят ми е женен,но от 1 год.не живее със съпругата си,с която по време на брака теглят кредит,който заедно с лихвите е 55 000лв.От тези пари той е използвал само 6 000лв.,а тя-останалите-около 30 000лв.Сега се опитват да се разведат по взаимно съгласие,но тя протаква нещата,тъй като не иска да подпише споразумение(с нотариална заверка),че дължи тези пари.Въпросът е,че приятелят ми е титуляр по кредита,а тя-солидарен съдлъжник,няма поръчители и ипотеки,тъй като кредита е с преференции.През цялото време тя е внасяла месечните вноски и почти всички извлечения са на нейно име,въпреки,че парите са от семейния бюджет.Въпроса ми е как може по друг начин да се докаже,че тя е използвала парите?А ако в случай,че се съгласи на споразумение с нотариална заверка-съдът признава ли ги тези споразумения или е по-удачно кредита да се раздели в споразумението по чл.51 СК?
И още нещо-някой ако има мнение за адв.Даниела Хаджова и адв.Радослав Шулев,моля ако не е коректно тук,поне на ЛС да ми пише!
Благодаря,предварително!
mimeto_8189
Нов потребител

Re: подялба на кредит при развод

Мнениеот donna » 13 Авг 2010, 16:35

Скъпа ,като си се набутала на място където семейството е теглило кредит с оглед бъдещето си и т.н , ще изтърпиш и последствията , права е жената да не иска да подпише каквото на оня ваш приятел му се иска . Никой не му е виновен на тоя ,че му се е .........оная работа ,сега ще търпиш последствията това .
Плаща , щото в една нормална държава каквото БГ не е един такъв щеше и кредит да плаща и да си издържа бившата съпруга!

Ама сте и нагла настоящо -бившата съпруга дължи тия пари , НИЩО не дължи приятелят ви дължи това е!
donna
Старши потребител

Мнениеот Pause » 13 Авг 2010, 16:42

Чл.121. (1) Освен в определените от закона случаи солидарност между двама или повече длъжници възниква само когато е уговорена.
(2) (отм.,ДВ,бр.12 от 1993 г.)
Чл.122. (1) Кредиторът може да иска изпълнение на цялото задължение от когото и да е от длъжниците.
Дори и да се раздели със споразумение ще има сила за бившите съпрузи,не и за банката.Тя си има договор за кредит и въз основа на него упражнява претенциите си. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот mimeto_8189 » 13 Авг 2010, 16:43

Не сте толкова компетентна по случая,за да ми казвате какво да търпя и какво не,защото жена му си ходеше при любовниците в испания с тия пари,даже и в кредитната история им се вижда,че е прехвърлила 2 пъти по 10 000лв.в сметка в испания,така че не те питам какво да търпя,а търся правна помощ!Явно ти и в тази област не си компетентна,така че твоите съвети не ми трябват,а на професионалисти-каквито има в този форум!Явно и ти си някоя такава с огромни задължения и се чудиш на кой да ги прехвърлиш!Ако някой разбира от тези неща нека пише,ако мисли да ми се прави на много открехнат като тази госпожа-няма смисъл!
mimeto_8189
Нов потребител

Мнениеот donna » 13 Авг 2010, 18:30

Много по компетентна съм от колкото смяташ , хак да ти е, тва е цената на новия живот и виренето на оная работа !
Ревнала за приятеля ,реве щото ще плаща , щото докато оная работи в чужбина нашия си е вял байрака ,сега вс. последсвия ще си изтърпиш- това е!

За твое сведение ,аз съм една от най-добрите в този форум ,но на такива като теб бих казала да си обират крушите от тука и да не се вестяват по-вече...така е маце като не ти стиска !Eй уби рибата жена му ходела при любовниците , пък той теглили кредит/така както е написано явно с тая цел е теглен да ходи жена му при любовниците/ ...тия ги разправяй на някой ,който да ти повярва ...ха ха ха !

И гледай да не се постарая да си обереш крушите от тука.

Здрасти колеги ,не съм влизала много отдавна ,жалко че ще започна с тая тема и с тая жалка чаршафена история, предоставена от незнайната любовница ,на незнайния герой!
donna
Старши потребител

Мнениеот mimeto_8189 » 13 Авг 2010, 21:53

Явно не ти достига мозъчния капацитет,за да разбереш какво питам!Май нещо се вживяваш в ролята на съдник.Както и да е,не ми се занимава с тебе,тъй като си ми доста под нивото,но не забравяй,че от хора като мене си изкарваш хляба или най-вероятно не,след като имаш толкова свободно време да пишеш по форумите.Доста свободно време има човек,който живее със заблудата,че е един от най-добрите във форума:):):)

С лош човек можеш да се разбереш,но с прост-никога!Поради тази причина не смятам и да продължавам да се занимавам с тебе donna или която и да си незнайна героиня!
mimeto_8189
Нов потребител

Мнениеот mimeto_8189 » 13 Авг 2010, 21:58

И още нещо-момиче,след като имаш претенции,че много знаеш и си много добра,мой съвет е да си обърнеш внимание на речника,правописа и пунктоацията,щото сигурно и името не можеш да си напишеш без грешка!И си гледай твоя живот,а не съди другите хора,щото нали знаеш приказката(а може и да незнаеш)-Присмеяла се куката на кривото дърво!
mimeto_8189
Нов потребител

Мнениеот bulgarboy » 14 Авг 2010, 01:14

donna,защо не замълчите отново за дълго Коментара Ви ме :roll:
bulgarboy
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 14 Авг 2010, 01:18

:) Изкарвайки си хляба с проблемите човешки, без претенции за професионални качества, да вметна - търсената корелация между брой форумни постовете и вероятна липса на ангажименти не е коректна.
Дори вие, ако и да сте вероятно ангажирана, за последните 12 часа имате 4 поста. :)
Толкоз по тази тема.

mimeto_8189 написа:приятелят ми е титуляр по кредита,а тя-солидарен съдлъжник

Потърсете колега, ангажиран в реалността, който да ви укаже евентуалните начини и възможности за изплащане на кредита от съпругата, вкл. и как да докажете, че половината от сумата не е разходвана от приятелят ви, и че месечните вноски, платени от нея, са от семейния бюджет.

п.п. Хайде, без съвети, моля. Аз искам да чета професионалните мнения на колегата.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот bulgarboy » 14 Авг 2010, 01:42

супер,мен също ми се четат професионални мнения
bulgarboy
Младши потребител

Мнениеот d_d » 15 Авг 2010, 10:58

Мимеее, приятелят ти ще духа супата. Ако искаш може и да му помагаш в това начинание ! :D

Причините са 2 бр. -
1. Щото сте тъпи
2. Поради една разпоредба в ТЗ, ама няма да ти кажа коя, поради т.1

П.П.
Честит ти имен ден !
d_d
Потребител

Назад към Семейни казуси