- Дата и час: 01 Дек 2024, 15:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Неспазване на съдебно решение?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Неспазване на съдебно решение?
Здравейте,преди 3 години се разведохме по взаимно съгласие като в решението се споразумяхме да дам подписа си дъщеря ми да напуска пределите на България като майката се задължава да я довежда веднъж годишно за 1 месец.През изминалите 2 години с малко трудности го довеждаше,но тази година може би поради финансови причини се дърпа и иска аз да ходя да си го взема.Дъщеря ми е в Италия.След като имаме съдебно решение и сме дали съгласието си над определени условия тяхното неспазване до какво води?Казах и,че ще пусна жалба срещу нея въз основа на съдебното решение.Искам да знам също дали след системно пренебрегване на това решение могат ли да и се отнемат родителските права?В какви отношения е България и Италия откъм полиция и как ще я информират евентуално там?Между другото при развода ме предупреди,че ако аз не и дам подписа държавата служебно ше го направи така,че....Та общо взето въпроса ми е каква жалба да пускам и по какъв ред?
- a_justice_for_all
- Нов потребител
Re: Неспазване на съдебно решение?
Хайде, не скачай с рогата напред. Може жената наистина да е във финансово затруднение. Все пак не ти е отказала контакта. Предложила ти е да отидеш.
- sisi19
- Потребител
Тц! Не съм съгласна, Сиси. След като едната страна е направила отстъпки ( така щото да се съгласиш на това детето ти да е далеч и да го виждаш сал веднъж годишно е повече от компромис) и спазва своите си обязяности, защо да се толерира другата? М? При това по СК отм.!
Тази игра се играе коректно!
Вземете съдебното решение и при колега- имате доста начини да въздействате на съпругата си, но трябва да се види съдържанието на одобреното споразумение. Важни са детайлите.
Жалба не ви ползва, освен до арменския поп, ама не помага.
Родителските права няма как да и отнемете. Все пак някои неща не може.
Но, пък доста можете, а ако имате пари- и в Италия ще я настигнете.
Тази игра се играе коректно!
Вземете съдебното решение и при колега- имате доста начини да въздействате на съпругата си, но трябва да се види съдържанието на одобреното споразумение. Важни са детайлите.
Жалба не ви ползва, освен до арменския поп, ама не помага.
Родителските права няма как да и отнемете. Все пак някои неща не може.
Но, пък доста можете, а ако имате пари- и в Италия ще я настигнете.
- Гост.
- Старши потребител
Добре, де Поли.
Защо все трябва с лошо? Кому е нужно? Тревоги, нерви, да не говорим че стават и грозни сцени. Не може ли, по благо, по мирно. М? С подход и разбирателство. Дай сега като са разведени и имат споразумение , да си издерат очите и да се хващат за всяка думичка от него.
Все пак, жената не му е забранила. Ами да вземе да се разбере с нея. Начини и вариянти има много. На първо четене се сещам за един: да се възползва от предложението и. Хем ще си направи една екскурзия, хем ще види детето си и ще си спази контакта.
Важното е желанието. Другото се нарежда.
Защо все трябва с лошо? Кому е нужно? Тревоги, нерви, да не говорим че стават и грозни сцени. Не може ли, по благо, по мирно. М? С подход и разбирателство. Дай сега като са разведени и имат споразумение , да си издерат очите и да се хващат за всяка думичка от него.
Все пак, жената не му е забранила. Ами да вземе да се разбере с нея. Начини и вариянти има много. На първо четене се сещам за един: да се възползва от предложението и. Хем ще си направи една екскурзия, хем ще види детето си и ще си спази контакта.
Важното е желанието. Другото се нарежда.
- sisi19
- Потребител
poli_g е права, щом има съд. решение трябва да се изпълнява
затова се правят тези споразумения, ами ако бившия съпруг не беше изпълнил тогава на коя страна ще си sisi19
затова се правят тези споразумения, ами ако бившия съпруг не беше изпълнил тогава на коя страна ще си sisi19
- boiko_62
- Потребител
boiko_62 написа:poli_g е права, щом има съд. решение трябва да се изпълнява
Пак същото щях да кажа.
На човек му се случва да изпадне в затруднение.
- sisi19
- Потребител
Искам само да подчертая,че душицата ми извади да отиде при родителите си в Италия мислейки,че там ще "цъфне".Да,ама не!Не помисли за евентуални финансови затруднения по довеждането и по принцип,нали?Все пак не нейния живот ме интересува,а този на детето.За 3 години веднъж не ми се обади да попита жив ли съм,а сега иска разбиране.И не само сега.Бях се превърнал в компромис през целия ни брак,докога така?Чакам си детето цяла година за да не го видя накрая.Ако няма възможност да се справя да ми го даде.Когато сме правили споразумението се съгласих ДА МИ ГО ДОВЕЖДА иначе нямаше да подпиша.Ами заплахата от нейна страна,че съм задължен да дам подписа си?И в крайна сметка днес трябваше да видя дъщеря си,но нея я няма.Трябва ли да издържам и бившата си съпруга за да си виждам детето?Мисля,че в този живот при един развод всеки си прави сметката.И когато веднъж в годината си виждаш собственото дете с една глава по-голямо да не го видиш изобщо поради неспазване на съдебно решение е престъпление.Доста често бащи не се интересуват от децата си и майките ги обвиняват.В моя случай тя прави всичко възможно да ме манипулира чисто и просто,защото е злобна,нещастна и недоволна от направения избор.И защо след като умирам за това дете трябва да ме ограничава от него?Защо след като се разведохме за да не е свидетел на скандалите ни майка му не спира с тях?Трябва да има начин за отнемане на родителски права в такива случаи!Дъщеря ми също чака с нетърпение да си дойде да бъдем заедно само 1 месец.Но както и да е,искам да знам дело ли се завежда,жалба ли се пуска,задължително с адвокат ли се действа?Няма да позволя да ме изнудва някаква неспособна и озлобена от "тежкия" живот в чужбина жена.Ами да си дойде като и е тежко да си поделяме грижите за това дете.Аз от 2000 км освен да и пращам евра на мама и детето да не ми расте пред очите?Нагла е!Баща,майка,брат...всички работят!Тя също!Детето ми го влачат по обекти,къщи...с тях!Е нали това е за пари в крайна сметка!?!?Не е сама там и не спира да работи!!!Ние в България не берем парите от дръвчетата,нали?Навсякъде е трудно!Аз съм направил голям компромис с нея и от нея очаквам същото всяка година само за месец!!!
п.п извинете за острия тон,но много търпях...дори накрая влезе в сектата Бялото Братство...но и тях ги толерира държавата щом са се регистрирали като вероизповедание......
п.п извинете за острия тон,но много търпях...дори накрая влезе в сектата Бялото Братство...но и тях ги толерира държавата щом са се регистрирали като вероизповедание......
- a_justice_for_all
- Нов потребител
Ммммм, ако това за сектата е наистина вярно, по добре си хвани адвокат и си вземи детето тук
Успех
Успех
- sisi19
- Потребител
Ш ти дам JOKER "a_justice_for_all". Едно е да имаш право, съсвсем друго е да владееш това право или да се ползваш от него. Света ни е пълен с манипулации. На всяка крачка е така. Когато започнеш да отстояваш твоите права като АТИЛА, ще покажеш на останалите, че е по добре да държат на думата си, да не говорим за писмено споразумение.
Компромис се прави единствено на този, който работи в твой интерес.
С адвокат можеш да постигнеш целта си. ( да се ползваш от правото - да си с детето си)
Компромис се прави единствено на този, който работи в твой интерес.
С адвокат можеш да постигнеш целта си. ( да се ползваш от правото - да си с детето си)
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
-
imhotep - Потребител
sisi19 написа:Ммммм, ако това за сектата е наистина вярно, по добре си хвани адвокат и си вземи детето тук
Успех
Ами да,вярно е.И най-лошото и страшно нещо е,че стана фанатик.И незнам защо си мисли,че като е на 2000км от мен може да си прави каквото си иска без да се притеснява,че мога да променя нещата.Искам да Ви попитам ако не дойде в България има ли начин след заведено и спечелено дело да я принудят или по точно детето да си взема?Аз не съм се отказал от бащинство и тя няма право да нарушава съдебно решение поради ЛИЧНИ проблеми в живтота си.
- a_justice_for_all
- Нов потребител
Справедливост за всички, идете при колега адвокат, както ви указах. Те не хапят, в повечето случаи помагат!
Тук ще прочетете отговори от хора които нямат общо с правото и ще захранят напразните ви надежди.
Това , добронамерено, че напоследък всички са много обидчиви и избухливи.
Тук ще прочетете отговори от хора които нямат общо с правото и ще захранят напразните ви надежди.
Това , добронамерено, че напоследък всички са много обидчиви и избухливи.
- Гост.
- Старши потребител
Ами някаква препоръка мъж или жена да бъде адвоката?Малко съм резервиран откъм жена да не би някаква солидарност да прояви.От друга страна познава повече женската психика.Знам ли.На делото ми беше мъж и не бях доволен.Но както и да е...утре ше потърся.
- a_justice_for_all
- Нов потребител
С риск да не съм любезна, но напоследък какво ли не из света широк, не първия, когото срещнете, а най-малкото да е вещ в областта!
Останалото не е така съществено, така щото с едно дело няма да си решите проблемите.
Останалото не е така съществено, така щото с едно дело няма да си решите проблемите.
- Гост.
- Старши потребител
А ако аз спечеля делото всичките тези такси кой ги покрива?
- a_justice_for_all
- Нов потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|