- Дата и час: 03 Дек 2024, 06:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Документи за развод
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
37 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Документи за развод
Приемам извиненията, poli_g. Ще пиша после как се справих
- zzzzz
- Потребител
После можете пак да се ожените с предбрачен договор и вече по-лесни кредити,които ще посочите пред нотариуса.
После пак се развеждате,взимате детски надбавки, докато не постъпи на детска градина новото ви дете като самотна майка,после в договора и двете деца отиват като имущество на бащата,а гъкне,а договор,а не купи палат и спокойствие и вие към договора с все тъщата...
Адвокат и адвокатка ви препоръчвам,едните ще ви оглеждат вас,другите изгодата от делото,но най-добре ще ви посъветват какво следва после...
После пак се развеждате,взимате детски надбавки, докато не постъпи на детска градина новото ви дете като самотна майка,после в договора и двете деца отиват като имущество на бащата,а гъкне,а договор,а не купи палат и спокойствие и вие към договора с все тъщата...
Адвокат и адвокатка ви препоръчвам,едните ще ви оглеждат вас,другите изгодата от делото,но най-добре ще ви посъветват какво следва после...
-
namakak - Потребител
ДОКУМЕНТИ ЗА РАЗВОД С ЧУЖДЕНЕЦ
здравейте на всики. има ли някой компетентен който може да ми каже: Как трябва да се прекрати брак с чужденец сключен скоро, при положение че не живеем заедно? Каква е процедурата в този случай? какви документи трябва да се изготвят?
благодаря ви.
благодаря ви.
- e-pesheva
- Нов потребител
По съдебен ред.
Взаимно съгласие или исков път.
Документите- според зависи редът, който сте избрали.
Тук е интересно знаете ли местопребиваването на другият съпруг. Останалото е лесна работа.
Взаимно съгласие или исков път.
Документите- според зависи редът, който сте избрали.
Тук е интересно знаете ли местопребиваването на другият съпруг. Останалото е лесна работа.
- Гост.
- Старши потребител
Здравейте колеги, ето че пак съм тук. Преди време бях писала, че ще се упртажнявам на мои близки върху иницииране на развод по взаимно съгласие. До тук добре. Обаче съдът не ми хареса споразумението. Има приодбит имот по време на брака. Записах, че е придобит изцяло със средства на единия съпруг у че другия съпруг се отказва от своя дял. (т.е. поставя се в дял само на единия съпруг.) Освен това няма деца, няма семейно жилище, тъй като са от 16 год. във фактическа раздяла. Съдията счита, че нищо не е уредено с въпросното споразумение, а само фамилното име. Още повече поиска данъчна оценка на въпросния имот. Някой знае ли защо ми искат тази данъчна оценка на имота при положение, че няма делба? Благодаря предварително за помощта ви!
- zzzzz
- Потребител
Оттеглям въпроса си. Разбрах защо съдията иска данъчна оценка на имота. Обаче в мен се породи друг въпрос- възможно ли е съпрузите да постигнат споразумение недвижимият имот СИО след развода да остане обикновена съсобственост на двамата вече бивши съпрузи? Това евентуално е с цел да се избегнат таксите. Възможно ли е съдът да одобри такова споразумение?
- zzzzz
- Потребител
Help! Или с други думи- помощ, моля някой да се притече на помощ.
- zzzzz
- Потребител
Допълнение към предишния ми въпрос: В случай, че имаше брачен договор, с който се уреждаше, че имотът си остава само на единия съпруг, в случай на развод дължат ли се отново таксите по тарифа 1 ( 2% върху стойността на вясеки дял и местен данък) ?
- zzzzz
- Потребител
Re: ДОКУМЕНТИ ЗА РАЗВОД С ЧУЖДЕНЕЦ
e-pesheva написа:здравейте на всики. има ли някой компетентен който може да ми каже: Как трябва да се прекрати брак с чужденец сключен скоро, при положение че не живеем заедно? Каква е процедурата в този случай? какви документи трябва да се изготвят?
благодаря ви.
С ваш иск за прекратяване на брака,като неконсумиран или фактическа раздяла.Зависи дали и двамата го желаете,дали вие го желаете.
Адвокат,на който ще може да предоставите цялата информация.
-
namakak - Потребител
Искам да питам във връзка с новия СК от края на 2009. При развод при взаимно съгласия ако отидем с жена ми в общината да ни прехвърлят на "брак при режим на разделност на имуществото" (все не мога да я запомня тази дума) може ли да не вписваме колата, която е на името на жена ми в молбата и споразумението (така пестим пари) и да впишем също издръжка на детето 30лв(като минимална пак да не се плащат на съда данък в/у издръжката). И още трябва ли копията на рожд.свидетелство и гражд.брак да са заверени нотариално.
- andrejandrej
- Младши потребител
"....хитрата сврака с двата крака...."
Ще ви излезе солен този експеримент, но и вие си знаете.
Ще ви излезе солен този експеримент, но и вие си знаете.
- Гост.
- Старши потребител
защо всеки казва адвокат та адвокат. Само за некви скапани 5-6 написани готови формуляра да давам 300лв. Епа нема да стане. Който има излишни да дава, аз ще се боря. и кво прави нищо работа.
- andrejandrej
- Младши потребител
andrejandrej написа:защо всеки казва адвокат та адвокат. Само за некви скапани 5-6 написани готови формуляра да давам 300лв. Епа нема да стане. Който има излишни да дава, аз ще се боря. и кво прави нищо работа.
Добре.
Вие изобщо не сте наясно по какъв трънлив път сте поел, макар и със смели крачки, с този режим на разделност, да не споменавам и цифрата, която ще ви струва, така щото ще писнете и за това ( то не е само община, има и още институции, където ще броите).
Пък в договора какви подводни камъчета има...
Пък ДТ по развода не са толкоз, колкото предварително сте си определил в бюджета за тази гимнастика.
Добре.
п.п. Твърде често помагам тук на питащи, при това- безвъзмездно, но вие определено не заслужавате и прочит на питането си.
- Гост.
- Старши потребител
добре спирам да питам в този форум. Изглежда трябва да питам по-високо интелигентни въпроси. Надявах се с това да се помогне и на други хора, но Вие си знаете. Не всеки има излишни пари. Трябва и деца да се хранят, когато няма кой да ти помага и единия родител е безработен. ЧАО.
- andrejandrej
- Младши потребител
няма защо да се сърдиш на колегите от форума. щом смяташ, че можеш без колега-адвокат защо избра форума.
отивай си в общината и прави това което знаеш и след това се сърди на себе си
отивай си в общината и прави това което знаеш и след това се сърди на себе си
- boiko62
- Младши потребител
Вижте http://www.djure.net/feature.php?id=24 и по-подробно точката "Издръжката на децата....1/3 от минималната работна заплата установена за страната. А по чл.142 ал.2 от СК е 1/4.
- andrejandrej
- Младши потребител
който иска бланки за развод по взаимно с-е да пише на xeroxxerox@abv.bg
- andrejandrej
- Младши потребител
37 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|