начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Физическо насилие в семейството

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Физическо насилие в семейството

Мнениеот elmista » 02 Юли 2010, 18:41

Здравейте,
Днес, съпругът ми, с който сме разделени от три месеца и имаме дете на четири години, си позволи да ме удари два пъти по лицето и то на обществено място. Моля, посъветвайте ме как да постъпя-искам да подам жалба, за да предотвратя следваща такава постъпка. Как се процедира в този случай при започване на дело за развод?
Благодаря предварително.
elmista
Нов потребител

Re: Физическо насилие в семейството

Мнениеот Pause » 02 Юли 2010, 20:40

Значи доколкото разбрах не сте официално разведени със влязло конституитивно решение в сила,ами само фактически от 3 месеца с което сте прекъснали предполагам икономически ,физически и други отношения.Но на практика съпругът ви е извършил физическо насилие над личността проява на агресия ви с нанасяне на два удара в областта на лицето :oops: .Ами мисля че имате право да си изкарате медицински документ с който лекар да констатира следи или увреждания по Закона за защита от домашно насилие наред с това можете да си търсите и обезщетение за неимуществени вреди и най сетне по преценка съда може да наложи и административно наказание глоба на съпруга ви.За развода да ви кажа
не ми се пише сега.Можете да се консултирате и с Дирекция Социално подпомагане.

Студент съм по право Успех :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот bzlatkov » 04 Юли 2010, 09:10

Здравейте, действително вярната линия на защита е делото за домашно насилие, като това което е най-важното да се направи и е добре юрист да го изпипа да се убеди съда в срок до 24 часа да издаде предварителна заповед за незабавна защита на вас и детето, като постанови забрана съпруга ви да обитава семейното жилище и да доближава вас и детето на по-малко от 100 метра.
bzlatkov
Младши потребител

Мнениеот boiko_62 » 04 Юли 2010, 09:33

подавате жалба за случилото се насилие върху ВАС, с което ще получите закрила, но трябва да пристъпите към развод като опишете случката и да намерите хора които са видели това насилие, но ви трябва адвокат
boiko_62
Потребител

Мнениеот Pause » 04 Юли 2010, 11:45

Относно развода бих вмъкнал само че взаймоотношенията между съпрузите са описани от Чл.13-17СК и някой от фактите който сте описали са нарушени.Което може да се окаже такъв брак формален но не само това а и вреден. :roll:
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот namakak » 05 Юли 2010, 23:16

Госпожо,днес е 5 юли и вие вече забравихте за ударите..
Отстрани погледнато е:"На нея й харесва да я бият и затова се връща!"
Други ще речат:"Разведи се сега с две очи,защото ще се разведеш някога ,ама с едно око!"
Съвета ми е:Наеми си адвокат веднага,болни хора са се развеждали,в тежки времена са спасявали и по този начин децата си,запази авторитета си майче...
Потърси адвокат в брачна колегия и си извади медицинско.
Аватар
namakak
Потребител

Назад към Семейни казуси