начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Във връзка с декларацията за припознаване

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Във връзка с декларацията за припознаване

Мнениеот dansguardian » 26 Юни 2010, 17:24

.
Последна промяна dansguardian на 06 Окт 2010, 10:14, променена общо 1 път
Американски форум - ти питаш и ти отговарят.
Руски форум - ти питаш и теб те питат.
Български форум - ти питаш, а всички ти обясняват колко си тъп.
dansguardian
Младши потребител

Re: Във връзка с декларацията за припознаване

Мнениеот raissa » 02 Юли 2010, 00:24

Вас подобен срок не ви касае ( навършването на 1 годинка на детето ) . От къде решихте за него ?
Чл. 64 СК казва, че могат да бъдат припознати заченати деца и починали - оставили низходящи . ( т.е. ако знаете, че скоро си отивате от света, решавате да припознаете заченатото си дете, току виж не го дочакате. Във вторият случай - припознава се починало дете с низходящи, т.е. внуците ви да получат наследство от вас ).
Идеята ми е, че можете да си припознаете детето по всяко време, при условие, че няма вписан "татко" в акта за раждане. Майката узнава в срок от 7 дни, после има срок 3 месеца за да оспори, а след това сте вие на ход - в 3 месечен срок предявявате иск за установяване на произход от бащата .
Това е в чл.66 от СК, където още пише, че навършилото 14 години дете също може да оспори припознаването. Т.е. потвърждение, че няма такъв срок от навършване на 1 год. на детето, за вашият случай.

Аз съм студентка . Това е моето мнение и може да не е вярно !
raissa
Младши потребител

Назад към Семейни казуси