начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследство

Мнениеот roroo » 03 Юни 2010, 08:54

Имам следния въпрос. Интересува ме има ли право снаха ми на починалия ми брат на наследство от моята майка при нейната смърт, ако се омъжи повторно( и ако не се омъжи)?
roroo
Нов потребител

Re: Наследство

Мнениеот REVOLUTION » 03 Юни 2010, 09:21

По начина , който сте задали въпроса , разбирам че майка Ви е жива.В този случай съпругата на брат Ви не наследява нищо независимо дали сключи нов брак или не , а брат Ви ще бъде заместен при откриване на наследството на майка Ви от неговите деца ако има такива.
Ако майка Ви е починала преди брат Ви , то последния вече е придобил частта която му се пада по наследство и след като е починал , жена му го наследява при равни квоти с децата му , независимо дали ще сключи или не последващ брак.
REVOLUTION
Активен потребител

Re: Наследство

Мнениеот roroo » 03 Юни 2010, 11:41

Много ви благодаря за изчерпателния отговор.
roroo
Нов потребител

Назад към Семейни казуси