Здравейте,
имам един въпрос, за да се уверя, че не съм прецакала необратимо нещата.
Мъжът ми иска да се разведем фиктивно по взаимно желание, за да мога аз да взема кредит от банката. Той има един кредит от "преди моето време" и сега като съпрузи сме солидарни длъжници, съответно и на мен ми се води един кредит и не мога да изтегля нов.
Той пое нещата в свои ръце и вчера ме постави пред адвоката и документацията. Когато прочетох споразумението и изтръпнах- в него пише, че децата остават при него в семейното жилище, а аз ще мога да ги виждам в последната неделя на месеца. От брака си имаме две малки деца, почти бебета. В ошашкването си подписах документите, но после се замислих. Той ми се кълне и убеждава, че всичко е фиктивно, че си оставаме семейство. За мен това е втори брак и веднъж вече са ми се клели във вечна любов и обещания да остареем заедно. Както се казва:"Москва не вярва на сълзи". Нямам претенции към имоти и жилища, искам си само децата.
Започнах да чета ГПК и по мое мнение за съдебното заседание мога да се отметна от подписаното споразумение. Права ли съм?
- Дата и час: 01 Дек 2024, 14:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
подписах споразумение за развод, но размислих
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: подписах споразумение за развод, но размислих
Можете да се "отметнете". Но за всеки случай, потърсете си един адвокат - колегата едва ли ще се кълне във вечна вярност и любов, но поне ще защити интересите Ви, а също и тези на децата Ви.
Пък и щом е "фиктивно", щом съпругът Ви настоява за развод, да излезе "фиктивно" той, например...
И ако кредитът на съпруга Ви е отпреди "Вашето" време, Вие не сте солидарно отговорна за плащане на това му задължение... Плащането на кредити е винаги за определено време.. Обикновено браковете са безсрочни
Пък и щом е "фиктивно", щом съпругът Ви настоява за развод, да излезе "фиктивно" той, например...
И ако кредитът на съпруга Ви е отпреди "Вашето" време, Вие не сте солидарно отговорна за плащане на това му задължение... Плащането на кредити е винаги за определено време.. Обикновено браковете са безсрочни
- sunshine_75
- Потребител
първо трябваше да се допитате до колега и тогава да подписвате каквито и да е било документи.
заемът преди брака не е тежест и за вас а само за съпруга ви, а в момента наистина сте допуснали голяма грешка с подписване на споразумението, но ви трябва адвокат за съдебно заседание, ако не намерите се отказвате от развода
заемът преди брака не е тежест и за вас а само за съпруга ви, а в момента наистина сте допуснали голяма грешка с подписване на споразумението, но ви трябва адвокат за съдебно заседание, ако не намерите се отказвате от развода
- boiko62
- Младши потребител
Благодаря за бързата реакция.
Още един въпрос: неявяването ми в съдебна зала, прекратява делото и обезсилва всичко направено до този момент, нали?
Въпреки, че бих предпочела да се боря за децата си, а не да се скатавам и друг да решава вместо мен...
Още един въпрос: неявяването ми в съдебна зала, прекратява делото и обезсилва всичко направено до този момент, нали?
Въпреки, че бих предпочела да се боря за децата си, а не да се скатавам и друг да решава вместо мен...
- mopsy
- Младши потребител
вчера ме постави пред адвоката и документацията
Ако имате телефон-обадете му се още сега, (на колегата разбира се, вкл. уведомете и съпруга си). Малко вероятно, но възможно споразумението и книжата изобщо да не са депозирани в съда. Ако и да са -не е проблем.
Депозирате нарочна молба, по делото, с която оттегляте вече депозираната за развод по взаимно съгласие. Производството ще бъде прекратено.
Сега се сетих, че е възможно и да не знаете в кой съд ще депозират молбата.... така щото местната компетентност е преодолима величина. В тази смисъл е важно да се сетите упълномощавали ли сте колегата.
Изобщо- свържете се с адвоката. Важно ви е.
В този случай нещата са поправими, но в бъдеще се консултирайте винаги с адвокат- без значение близостта на хората, които ви умоляват да подписвате каквито и да е книжа.
Брак се прекратява, напоследък често, и с такава цел, но за да си охрани страната интереса не подписва как и какво да е.
mopsy написа:Благодаря за бързата реакция.
Ми, не съвсем. Ако попитам измежду книжата дали сте подписали пълномощно? дали имате отговор на въпроса. Не чакайте нещата да се оправят от само себе си. Проявете малко активност, за Бога.
Е, ако ви е важно.
Колега? viewtopic.php?f=10&t=35660&p=374349#p374349
- Гост.
- Старши потребител
Какво като бащата отглежда децата,ти нали имаш спестен кредит?Може и да не се справи със спокойствието им.Я по смело,първо взимаш кредита,после се жените
-
namakak - Потребител
хич не се връзвай - отказвай се докато е време.
Трябва да получиш призовко за кога е насрочено делото - получиш ли я ще знаеш в кой съд е и да подадеш молба за прекратяване.
Другия ти шанс е на самото бракоразводно заседание/освен ако не си подписала изрично пълномощно упълномощаващо адвокат да направи това вместо теб/. Н атова заседание казваш че се отказваш от развода и подписаното споразумение и нещата се решават.
Трябва да получиш призовко за кога е насрочено делото - получиш ли я ще знаеш в кой съд е и да подадеш молба за прекратяване.
Другия ти шанс е на самото бракоразводно заседание/освен ако не си подписала изрично пълномощно упълномощаващо адвокат да направи това вместо теб/. Н атова заседание казваш че се отказваш от развода и подписаното споразумение и нещата се решават.
- slava31
- Младши потребител
mopsy написа:Здравейте,
имам един въпрос, за да се уверя, че не съм прецакала необратимо нещата.
Мъжът ми иска да се разведем фиктивно по взаимно желание, за да мога аз да взема кредит от банката. Той има един кредит от "преди моето време" и сега като съпрузи сме солидарни длъжници, съответно и на мен ми се води един кредит и не мога да изтегля нов.
Той пое нещата в свои ръце и вчера ме постави пред адвоката и документацията. Когато прочетох споразумението и изтръпнах- в него пише, че децата остават при него в семейното жилище, а аз ще мога да ги виждам в последната неделя на месеца. От брака си имаме две малки деца, почти бебета. В ошашкването си подписах документите, но после се замислих. Той ми се кълне и убеждава, че всичко е фиктивно, че си оставаме семейство. За мен това е втори брак и веднъж вече са ми се клели във вечна любов и обещания да остареем заедно. Както се казва:"Москва не вярва на сълзи". Нямам претенции към имоти и жилища, искам си само децата.
Започнах да чета ГПК и по мое мнение за съдебното заседание мога да се отметна от подписаното споразумение. Права ли съм?
Имате време все още да поправите грешката си.След това ще си водите брачен иск по общия ред.
- sarbijanac
- Активен потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|