начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Иск за увеличаване на издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Иск за увеличаване на издръжка

Мнениеот katerinakuch » 19 Май 2010, 17:34

poli_g написа:Да, ние нямаме спор по отношение лимитативно определената възраст и условия за присъждането и. Както няма и не мога да имам спор по отношение реда на дължащите издръжка. Това са нормативно определени неща.

Включих се в темата, защото първо ми се видя твърде фалшива песента с " ще ти вземе правата, ще плащаш издръжка", и не на последно място вметката ти, че детето дължи някаква престация.

Ми да го разпнем, като не изпълни нещо, което дири не можеш да му вмениш в дълг. Дори и морално.
Какво- плащам издръжка, купувам си нещо....

Под "престация" не разбирай задължително "пари" :)
Думата "престация" съм я употребила в преносен смисъл - представи си, че детето обича да рисува и ти подари една хубава рисунка, може стих, песен, танц, снимка; бродерия; театрална постановка с други деца по някакъв повод, посветени на родителите; ценно мнение; хубава дума; уважение към родителите; помощ в домакинството; успехи в училище по определени или по всички предмети; успехи в спортни или музикални прояви и др. все интересни неща - т.е. - неща, които свидетелстват за положен труд, усилия и талант от страна на детето, с които ще зарадва своя родител и обществото. Затова хубаво би било детето да открие за себе си какво най-обича да прави и му идва отръки и да го прави с удоволствие, като родителите му съдействат в избора, но това нещо да е градивно и полезно и да има бъдеще в него...
А не само седене пред компютъра, ядене, пиене, дискотеки, кафенета "любовни" и "разкрасителни" "проблеми" и други видове все консуматорски развлечения...
Последна промяна katerinakuch на 21 Май 2010, 17:50, променена общо 2 пъти
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 19 Май 2010, 18:15

А, ха.... е, правилно съм те разбрала.
Ако не престира нищо от изброеното- не му се следва издръжка. Ясна е позицията ти. В такъв случай нещо конструктивно - който е най-близо, по местоположение, до НС да внесе веднага предложение за изготвяне на законопроект за ИД на СК! :lol:
До тогава- родителят комуто не са присъдени род. права е задължен да плаща издръжка на малолетните/ не/пълнолетните си деца по размер определен в СР/ споразумение. При изменение на обстоятелствата, съдът е единствената инстанция, която ще се произнася по спорни казуси с идентичен предмет.

п.п. Сега се оттеглям, за да въведа някакъв ред у дома. Ако децата ми не престират точно посоченото - без вечеря! :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот bulgarboy » 19 Май 2010, 18:31

poli_g ,ако си само юрист-добре,но ако си адвокат-никога не бих ползвал услугите ВИ
bulgarboy
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 19 Май 2010, 19:00

bulgarboy написа:poli_g ,ако си само юрист-добре,но ако си адвокат-никога не бих ползвал услугите ВИ

Как се прави отказ от нещо, което никога не ти е предлагано, респективно не ти принадлежи? :lol:

Изобщо разбирате ли колко е нелепо твърдението ви? Като да съм ви предлагала АЗ услугите си, сега или някога, че и да имате право на отказ. Ако е само за споделянето- ок., прочетох. Истината е, че няма да имате възможност, така щото за да откажете нещо, първо следва да ви бъде предложено.
Резултати разни от осъзнат избор. Мой!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот bulgarboy » 19 Май 2010, 19:22

адвокатите,който са били ангажирани с моите интереси и права (9 на брой) ,не са ме търсили да си предлагат услугите,аз ги намерих;Ако съм ВИ засегнал-ИЗВИНЕТЕ,реагирах емоционално-присъщо за неюрист;Бягаме от темата,затова да спрем,а е безпорен факт,че имаш адекватни коментари
bulgarboy
Младши потребител

Мнениеот alfa_al » 20 Май 2010, 18:23

Здравейте, едно изказване на poli_g ми "прикова" погледа.
А именно Едно е да поиска издръжка, в конкретни размери, и съвсем друго да му бъде уважен иска - не по основание само, а и по размер.
Така щото едно е да искаш, а пето да можеш.

Това на практика възможно ли е , или го има само в учебниците ?
Когато става въпрос за увеличение, може да е с 5лв. ама е нагоре
Чл. 150. При изменение на обстоятелствата присъдената издръжка или добавката към нея може да бъде изменена или прекратена.
Чак пък прекратена ???
Ако този който дължи издръжка е потънал в дългове,банките се борят коя да опише имуществото,не го вземат на работа и т.н. Това не е ли изменение на обстоятелствата /преди това е плащал редовно/?
Аз не съм чул на такъв родител да му намалят размера на издръжката, камо ли да я прекратят.
Ама вие като юристи сте виждали какво ли не
alfa_al
Нов потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси