- Дата и час: 01 Дек 2024, 14:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Пак пиша-какво да очаквам от дело за делба на имот?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Писах в една от темите, обаче сега не мога да се сетя къде и пак пиша. Искам да ми кажете ако има някой който е минал по моя път - делим жилище, т.е аз искам да се препише на децата, бившият мъж не иска. Пуснал ми е иск за присъждане на 100 процента на имота на него. Придобит е по време на брака. Обаче той е изкарал парите, пак по време на брака в чужбина.
- mima_mima
- Нов потребител
Re: Пак пиша-какво да очаквам от дело за делба на имот?
Не правете делба, защото ще попаднете на лихварската и т.н мафии. Има кръжец от хора, които прекупуват на половин цена спорни имоти, съвсем законно.
Има сигурно начин да се споразумеете. Подробности - във вестниците, както казваше полуделият полкови командир от австро-унгарската армия в книгата "Швейк".
---
Променено 1 (един) път, поради синтактични грешки.
Има сигурно начин да се споразумеете. Подробности - във вестниците, както казваше полуделият полкови командир от австро-унгарската армия в книгата "Швейк".
---
Променено 1 (един) път, поради синтактични грешки.
Последна промяна ivan_lawyer на 16 Май 2010, 00:15, променена общо 1 път
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Е, то хубаво да не правим, ама...Аз не искам, нали това казвам. Отсреща обаче няма разбиране. Питам само дали може да му се присъди жилището изцяло - на 100 процента или съдът взема под внимание равностойното собственичество и преценя, че щом е придобито по време на брака е с равни два дяла на нас двамата. Моят адвокат каза, че уж е така, ама....Той дели и вещите вътре, а те са толкова стари. Не успях да постигна никакво споразумение. И децата тормози, абе сложна работа...Само това искам да знам, има ли практика да се присъди изцяло и какви условия трябва да изпълни той, след като има претенции?
- mima_mima
- Нов потребител
Трябва да се свържете лично с адвокат, оставете си координате, за да Ви се обади някой и т.н.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Има вариант,но и вие сте участвали със заплати и труд донякъде.
Щом се инати глупакът/че какво му пречи да го препише с право на ползване/,искайте оценката да е по-голяма.Съда се произнася с разноски по дялове.Като неможе да плати разноските,си има съдия изпълнител и банки.Докато не плати разноските,няма изпълнителен лист.Неможе да сключва и договори за наем.
Съдът преценя по доказателства.Пример:дарение,покупко продажба на бащин/майчин имот и т.н.При вас е в СИО.Всеки има принос за семейство,деца,труд ,финанси.Това ви го пиша за хубава и спокойна нощ.Но съдът е този който ще разгледа претенциите.Трябва ви вещ адвокат по делбите.
Да предположим,че вашият дял е 1/4 от 100000лв.То вие ще заплатите разноски от порядъка на около 20000 беше,за тази година вече незнам.5 на 15 по стари изчисления.За да вземете 1/4,ще заплатите 5,а той 15,но ще има и на вас да плаща още 25 хиляди,то той ще има да плаща 40000лв.Ако ги няма ще има възможност да ипотекира в случай ,че работи.За да стане негово чрез решението жилището,трябва да плати,едва тогава да има въвод,и едва тогава да отдава под наем за да изплаща ипотекиран някакъв имот.Тук обаче срещу сума,незнам дали има банката вещно право и дали е възможно той сам да сключва договор за наем. Така че седнете с децата и него и разяснете,поканете си адвокати,хонорара не е чак непостижим,и разяснете загубите и за него и за децата.
Хубаво е ,че сте се развели,щом и за децата не мисли.
Възможно е да прекратите делото,ако сте умни в името на децата.Незнам дали може да се откажете от дела си в името на децата ви.Дали е възможно във време на делба,какъвто и да е делът ви.Тогава делбата придобива съвсем друг характер на нервиците му
Попитайте адвоката си,разгледайте вариантите,дори и този с парламентьорството.Успех майчице!
Щом се инати глупакът/че какво му пречи да го препише с право на ползване/,искайте оценката да е по-голяма.Съда се произнася с разноски по дялове.Като неможе да плати разноските,си има съдия изпълнител и банки.Докато не плати разноските,няма изпълнителен лист.Неможе да сключва и договори за наем.
Съдът преценя по доказателства.Пример:дарение,покупко продажба на бащин/майчин имот и т.н.При вас е в СИО.Всеки има принос за семейство,деца,труд ,финанси.Това ви го пиша за хубава и спокойна нощ.Но съдът е този който ще разгледа претенциите.Трябва ви вещ адвокат по делбите.
Да предположим,че вашият дял е 1/4 от 100000лв.То вие ще заплатите разноски от порядъка на около 20000 беше,за тази година вече незнам.5 на 15 по стари изчисления.За да вземете 1/4,ще заплатите 5,а той 15,но ще има и на вас да плаща още 25 хиляди,то той ще има да плаща 40000лв.Ако ги няма ще има възможност да ипотекира в случай ,че работи.За да стане негово чрез решението жилището,трябва да плати,едва тогава да има въвод,и едва тогава да отдава под наем за да изплаща ипотекиран някакъв имот.Тук обаче срещу сума,незнам дали има банката вещно право и дали е възможно той сам да сключва договор за наем. Така че седнете с децата и него и разяснете,поканете си адвокати,хонорара не е чак непостижим,и разяснете загубите и за него и за децата.
Хубаво е ,че сте се развели,щом и за децата не мисли.
Възможно е да прекратите делото,ако сте умни в името на децата.Незнам дали може да се откажете от дела си в името на децата ви.Дали е възможно във време на делба,какъвто и да е делът ви.Тогава делбата придобива съвсем друг характер на нервиците му
Попитайте адвоката си,разгледайте вариантите,дори и този с парламентьорството.Успех майчице!
-
namakak - Потребител
Много благодаря. Все се надявам да остане на половина. Имам предвид съдът така да присъди де. Той ще си плати разноските, защото всичко, което изкара в чужбина си го прибра, бях го помолила преди развода да направи влогове на децата по малко. И това не стана разбира се. Две години вече ме тормози за жилището да не го делим а той да ми плати цена, която той каже на мен, и да ме ОСТАВИ ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ДА ЖИВЕЯ ТАМ С ДЕЦАТА. Абе гадна история общо взето! Ще пиша пак.
- mima_mima
- Нов потребител
Я първо сподели на кой дадоха децата при развода,че нещо не съм наясно
Париците му в сметка ли са,можеш да поискаш от съда обст.проверка от банката,за да се види че не са вложени в покупката на жилището.Всичко разкажи и на адвоката си.Помагай му с информация,така ще го улесняваш при неговата защита.
Имота поделяем ли е?Имате ли кола или вила,или някакъв заменяем имотец?За мебелите не се кахъри,нека си ги влачи,де да имаше някога и мойте да изпочупи,а не да се чуда с къв превоз да ги изкарам от дома си.
Отговори ми на първия въпрос.
Париците му в сметка ли са,можеш да поискаш от съда обст.проверка от банката,за да се види че не са вложени в покупката на жилището.Всичко разкажи и на адвоката си.Помагай му с информация,така ще го улесняваш при неговата защита.
Имота поделяем ли е?Имате ли кола или вила,или някакъв заменяем имотец?За мебелите не се кахъри,нека си ги влачи,де да имаше някога и мойте да изпочупи,а не да се чуда с къв превоз да ги изкарам от дома си.
Отговори ми на първия въпрос.
-
namakak - Потребител
Считам за редно отговарящите, които не са юристи и изразяват само своята гражданска позиция и лично мнение, или мнението си като специалисти в друга област, при отговор на поставени питания от потребители ИЗРИЧНО ДА УТОЧНЯВАТ това, за да не се заблуждават хората и да не се предизвикват техни погрешни действия в последствие. Вярно е, че форумът е отворен за всички, но все пак това е ПРАВЕН ПОРТАЛ и питащите очакват преди всичко мнение от юристи, а не махленски приказки от рода "една жена ми каза"!
- jiji2
- Потребител
jiji2 написа:и питащите очакват преди всичко мнение от юристи, а не махленски приказки от рода "една жена ми каза"!
По-точната формулировка е "една жена на пазара ми каза" -само уточнявам.
Подкрепям колегата.
- svettoslav
- Активен потребител
Да, аз лично се старая да се съобразявам. За това ви питам, още веднъж, с риск да стана нахална може би, как процедира съдът обикновено, дали имам шанс за делба на половина?
- mima_mima
- Нов потребител
"Обикновено" съдът се съобразява с иска, с отговора по него на ответника и със събраните по делото доказателства. Искате от нас отговори, които няма как да ви дадем тук, защото не сме запознати с нито едно от трите неща, които ще разглежда съдът. Затова, слушайте адвоката си, а ако нещо, което той казва ви притеснява - потъсете второ мнение от друг колега, но с всички документи. Никога не е излишно това.
- jiji2
- Потребител
Личните не са ви отправенипоради незнам каква причина.
Всеки има принос в семейството,било със слугинство,грижа,работа,финанси,така че не се притеснявайте.
Делбите първо се разглеждат по 349чл.от ГПК,декларации за имотно и семейно състояние,вие имате и бракоразводно на което са оставени децата за отглеждане,което е също от особена значимост в доказателствата.Съдът ще изслуша и двете страни,въпреки претенциите,исковете.
Съдът е безпристрастен и се ръководи по законите.
Описва се цялото имущество придобито по време на брака.Жилище,кола,вили,други жилища.Това се пише в имотната декларация или се допълва към имуществото към процеса на делба.За да има възможност за изравняване на дял.Изравняване на дял-кола ,плюс остатъка от неговата оценена част в лева.Или вила и остатъка до неговата част.
Аз съм привърженик обаче на:Свобода ли?????? Поривът,тръпката на секса е до време,бих дал шанс.
Всеки има принос в семейството,било със слугинство,грижа,работа,финанси,така че не се притеснявайте.
Делбите първо се разглеждат по 349чл.от ГПК,декларации за имотно и семейно състояние,вие имате и бракоразводно на което са оставени децата за отглеждане,което е също от особена значимост в доказателствата.Съдът ще изслуша и двете страни,въпреки претенциите,исковете.
Съдът е безпристрастен и се ръководи по законите.
Описва се цялото имущество придобито по време на брака.Жилище,кола,вили,други жилища.Това се пише в имотната декларация или се допълва към имуществото към процеса на делба.За да има възможност за изравняване на дял.Изравняване на дял-кола ,плюс остатъка от неговата оценена част в лева.Или вила и остатъка до неговата част.
Аз съм привърженик обаче на:Свобода ли?????? Поривът,тръпката на секса е до време,бих дал шанс.
-
namakak - Потребител
Здравейте, има нещо много важно и то е кога точно е прекратен бракът ви. Ако решението е влязло в сила преди 01.10. 2009 година, то бракът Ви не е "заварен" по смисъла на новия СК, т.е. би следвало да се пилагат правилата от стария СК. И по новия обаче придобитото в резултат на съвместен принос имущество по време на брака е СИО/съпр. им. общност/, независимо на чие име е . Ако жилището е закупено по време на брака е налице законово предположение, че е общо, при равни дялове. Ако той е завел някакво дело срещу Вас, то е или да докаже, че е придобито само чрез негов принос, или за присъждане на по-голям дял, но Вие едва ли можете да уточните. Трябва да кажа, че съвместният принос се изразява и в грижи за децата и домакинството, труд, изобщо вякакви действия и усилия за благополучието и развитието на семейството. Ако нещата стоят така - вие имате деца, трудили сте се, полагали сте грижи за тях, работили сте, осигурявали сте подходяща среда съпругът Ви да отиде да работи в чужбина, то Вие сте поели един доста голям товар и този принос се отчита. Имате шанс при делбата да получите жилището ако имате непълнолетни деца и са предоставени на Вас, но ще трябва да изплащате неговия дял. За влоговете, по новия СК не са общи, а на всеки съпруг отделно, т.е. отново е важно кога е прекратен бракът. Делбата на СИО е много сложно нещо като всяка делба и затова едва ли тук можете да получите категоричен отговор, още повече има много неизвестни неща, от които зависят верните отговори. Ако имате адвокат, той трябва да Ви обясни тези неща. Въоръжете се с търпение и ако успеете да го предумате /съпруга/ще е най-добре. Чака Ви сложен процес. Ако той води дело и то не е делбено, Вие също заведете - за делба, не чакайте, защото няма за кога, там ще се реши и въпросът за собствеността на жилището и всички останали въпроси. Ако делото е делбено, нямате време - трябва с отовора на исковата молба да направите всичките си възражения. Абе много се отплеснах, но като жена ви съчувствам. Чао
- teachtrg
- Младши потребител
В иска му фигурира настояване за 100 процента присъждане на жилището. Иначе има и втора молба, където той е описал и оценил общите ни вещи. Лошото е, че вече 2 години не живеем заедно, аз с децата даже не живея в общото ни жилище. Взела съм само най-нужните детски вещи-легло, маса за компютъра и самия компютър. Той е описал вещите даже и на децата в общия ни списък. Делбата не би била сложна ако не бяха засилени личните му емоции спрямо мен-отрицателни разбира се.
- mima_mima
- Нов потребител
От 01.03.2010 г. е делото за развод, децата са присъдени на мен.
- mima_mima
- Нов потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|