начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследство

Мнениеот mdmsm » 11 Май 2010, 15:00

Кога се счита,че е прието наследство? Възможно ли е след издаване на документ за наследници те да се откажат от наследството (по-късно се разбира, че починалият дължи много пари)?
mdmsm
Нов потребител

Re: Наследство

Мнениеот namakak » 11 Май 2010, 16:49

Съвсем естествено е ,че първо се издава удостоверение за наследници,за да се установи кои са наследници.Отказът се удостоверява в съда.Може да се откажете в полза на някой роднина.Прието е наследството,ако сте декларирали наследници в данъчното или е имало делба,то ще ви намерят като заинтересована страна по притеснението.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот tony78 » 12 Май 2010, 22:56

майка ми има следния въпрос :
Моля,обяснете ми как да постъпя.
Наскоро почина съпруга ми с когото придобихме апертамент и вила по време на брака ни.Искам вилата,която е построена на дарено от родителите на съпруга ми място да остане на дъщеря ми от този брак,така че дъщеря ми от предишен брак да няма претенции за нея.Ще се радвам ако някой ми отговори скоро.

С уважение:П.Петрова
tony78
Нов потребител

Мнениеот razli4na » 13 Май 2010, 09:43

namakak написа:Може да се откажете в полза на някой роднина.

namakak, ей това няма как да стане!
razli4na
Активен потребител

Мнениеот razli4na » 13 Май 2010, 09:47

tony78 написа:майка ми има следния въпрос :
Моля,обяснете ми как да постъпя.
Наскоро почина съпруга ми с когото придобихме апертамент и вила по време на брака ни.Искам вилата,която е построена на дарено от родителите на съпруга ми място да остане на дъщеря ми от този брак,така че дъщеря ми от предишен брак да няма претенции за нея.Ще се радвам ако някой ми отговори скоро.
С уважение:П.Петрова

Кажете на майка си, че има начин това да стане. Кажете й също, че дъщеря й от "този" брак вече е станала собственик на имота- в каква степен, обаче, т. е. дали изцяло или в съсобственост с майка си /преживялата съпруга/, това може да каже адвокат след като види документите относно собствеността на земята и строителството на вилата.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот razli4na » 13 Май 2010, 15:11

tony78, не мога да ви отговоря- активирайте си "личните съобщения"
razli4na
Активен потребител

Мнениеот tony78 » 13 Май 2010, 15:36

активирах ги.
tony78
Нов потребител

Мнениеот namakak » 13 Май 2010, 23:23

razli4na написа:
namakak написа:Може да се откажете в полза на някой роднина.

namakak, ей това няма как да стане!

Ех..Вярно е,отказва се от наследство.А колко роднини го заслужаваха :lol: Ема не са справедливи тея закони,да знаеш :evil:
Аватар
namakak
Потребител

Назад към Семейни казуси