начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

развод с ищец или ответник в чужбина

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

развод с ищец или ответник в чужбина

Мнениеот meri » 04 Мар 2010, 15:47

Някой имал ли е случай, на развод по взаимно съгласие като някоя от страните обаче трайно е установена в чужбина. Моля, за информация за това как да избегна прекратяването на делото поради неявяване на ищеца или съответно изискването за лично явяване на двете страни в производството за развод по взаимно съгласие.
Предварително благодаря на всички.
meri
Потребител

Re: развод с ищец или ответник в чужбина

Мнениеот stela644 » 23 Мар 2010, 09:32

Привет!Отговор на това може да ви даде адвокат,не съм сигурна дали тоба е възможно при казуса взаимно съгласие.Разведох се преди 2 години.Бившият ми съпруг беше вече зад граница,без постоянен адрес.Поискаха ми адрес на някой от роднините му ,на който да получава известията.Без неговото присъствие ми дадоха развод.Разбира се ,това става след малко по-дълъг период,но ако това ви е наложително 4-5 месеца чакане си струват.Дано съм Ви била полезна.Успех!
stela644
Нов потребител

Мнениеот nezret » 24 Мар 2010, 18:12

:D По стария ГПК номера минаваше, позоваваш се на едно Решение на ВС от доста стара дата. Клиентката беше в Кипър така и не съм я виждал. Но сега по новия ГПК, мисля че без явяване на двете страни дори и по взаимно съгласие ,делото ще се прекрати. Никой съдия няма да си сложи главата в торбата и то за развод,да се даде ход и без явяване на някоя от страните. Чувал съм че някои съдилища(не в София) ги правят и при това до 24 часа,но само съм чувал
Най голямото достойнство на закона е че не се влияе от емоции.
http://www.vasilev-babuchev.com
nezret
Потребител

Мнениеот crony » 11 Май 2010, 09:05

а може ли да се направи такъв развод без адвокат.къде да намяр линкове с примерни искови молби и т.н други док
crony
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 11 Май 2010, 13:47

crony написа:а може ли да се направи такъв развод без адвокат.къде да намяр линкове с примерни искови молби и т.н други док

А заем от 50.00лв. не ви ли е нужен?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ch3oh » 11 Май 2010, 14:23

Аз пък търся линкове с квитанции за платени държавни такси :D
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 11 Май 2010, 14:47

ch3oh написа:Аз пък търся линкове с квитанции за платени държавни такси

Ей,колега,ако вземеш,че намериш,дрънни една шайба,че да се снабдим и ние,да заведем някое безплатно дело.Така де,и с безплатен адвокат.
П.П.Някой случайно да знае къде мога да намеря информация за безплатна имплантация на силикон в носа? :D Както и за операция на главния мозък?Пък и един зъб се обажда нещо..
Сещам се за една приказка
Адвокат влиза в месарницата и иска 2кг. свинско месо.
"-40лв."-казва месарят.
Адвокатът се поочудил,но платил.
Не след дълго,на месаря му се наложило да потърси правна помощ.Случайно отишъл при същия адвокат.
"-Г-н адвокат какво ще струва решаването на този проблем?"
-3000лв.
-Много,бе,г-н адвокат!
-Ами това не е месо,това е акъл,рекъл адвокатът.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 11 Май 2010, 15:14

Пък и един зъб се обажда нещо..

Само Ковачев може да ти помогне! Трябва си обаче, в комуникацията с него, да има елементи на молбата. Не, че е опърничав, но има си съображения някакви. :lol:
Вероятно правни.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот svettoslav » 11 Май 2010, 15:16

poli_g написа: Пък и един зъб се обажда нещо..

Само Ковачев може да ти помогне!

Ама аз си имам керпеден,за кво ми е Ковачев.Само трябва някой да го дръпне рязко.Ти кво прайш ся?
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 11 Май 2010, 15:28

:roll: Е, как к`во?!? Предлагам ти решение. :lol:
Гост.
Старши потребител

Назад към Семейни казуси