- Дата и час: 01 Дек 2024, 14:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
3авещание
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
3авещание
Може ли чрез завещание едно от децата да наследи всичко, което попада в категорията "наследство" от родителя. И ... може ли обект на завещание да бъдат имот , придобити от наследодателя след неговата смърт на основание наследство от негови наследодатели.
- 710601
- Младши потребител
Re: 3авещание
Ще "цакаме" онова мъничко, невръстно, невиновно човече? При това, след като написахте толкова мили думи?
Е, хубава работа, ама нашенска.
Няма да напиша нищо повече от това, което написах и в старата ви тема- Детето Е наследник и каквото остане в наследствената маса- ще се дели с него. Красиво!
И не само това. Пък да завещава, каквото иска приятелят ви.
п.п. Твърдяхте, че бащата е в лоши отношения с майката, детето няма вина.... бла, бла - как да ви вярва човек, като никога не пропускате да го разочаровате?
Не е персонално към вас, но не правите изключение.
Е, хубава работа, ама нашенска.
Няма да напиша нищо повече от това, което написах и в старата ви тема- Детето Е наследник и каквото остане в наследствената маса- ще се дели с него. Красиво!
И не само това. Пък да завещава, каквото иска приятелят ви.
п.п. Твърдяхте, че бащата е в лоши отношения с майката, детето няма вина.... бла, бла - как да ви вярва човек, като никога не пропускате да го разочаровате?
Не е персонално към вас, но не правите изключение.
- Гост.
- Старши потребител
а дали съществува "приятелят"?!? или самият питащ е ...завещателят!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
Аз защо си мислех, че тук отговарят юристи? Объркала съм форума явно. Определено вие не сте чели завещание и .... не само това -дори не си направихте труда да проверите как по принцип стоят нещата с наследствата. Жалко! Детето не го мислете - то ще си получи всичко, което му се полага, ако майка му не се погрижи това да не стане ...тъй както е лишила останалите си две деца от полагащото им се от законния им татко. Е, докато навършат пълнолетие де и майка им спре да им вреди.
- 710601
- Младши потребител
Определено вие не сте чели завещание и .... не само това -дори не си направихте труда да проверите как по принцип стоят нещата с наследствата.
Хайде сега да уточните, какъв вид завещание не съм чела? Изобщо знаете ли какво съм чела?
Какво има да проверявам как по принцип стоят нещата, като знам отговорите и на двата въпроса.
Ако мислите, че за да отговоря на викторините тук отварям относимите нормативни актове - сериозно се заблуждавате.
Разбира се, когато пита колега е друга бира.
710601 написа: Объркала съм форума явно.
Е, ж.р. обяснява всичко по темите ви.
Останете си със здраве- вие и вашият приятел ( баща и бъдещ наследодател).
- Гост.
- Старши потребител
Ако бях юрист едва ли щях да питам по толкова елементарен начин.А и бира не пия ...:):) Но ... все пак се поразрових и намерих отговорите на въпросите си - и за запазената част при завещание ... и за тази, която може да е обект на същото. Та ... мръднах една крачка напред в юридическана си неграмотност. Достатъчно, за да разбера, че завещанието не е начина да се застраховат законните деца.
Хубава вечер, дами! Все по-голяма фенка ставам на вашата гилдия. :):) Е, и сред вас има изключения, разбира се - нека тях не ги обиждаме. Те едва ли ще предполагат това или онова ...просто си работят с фактите!
Хубава вечер, дами! Все по-голяма фенка ставам на вашата гилдия. :):) Е, и сред вас има изключения, разбира се - нека тях не ги обиждаме. Те едва ли ще предполагат това или онова ...просто си работят с фактите!
- 710601
- Младши потребител
с фактите....по канторите и в залите, ако ме разбирате правилно!!! радвам се за направената от вас крачка в правото, но ви е нужен спринт в другото, дето нЕма общо с нАуката... , и дето някой му викат "човечност"!
хайде, със здраве...и искате или не...приятелят Ви е БАЩА!
хайде, със здраве...и искате или не...приятелят Ви е БАЩА!
Последна промяна 778899 на 18 Апр 2010, 17:20, променена общо 1 път
-
Така е! Факт неоспорим. За съжаление не там е проблема. Проблема е в психическия тормоз от страна на майка му, но ..това е друг въпрос, нали? И неговите деца имат права - най-малкото пък те заслужават някой да ги причаква по улиците и да им говори простотии ....и да им обясняа разни работи за родителите им. Човечност , казвате ...да, така е! Ама ...хайде изводите и заключенията да ги правите след фактите. Въпреки, че ... надявам се да не попаднем на вас при посещението си в кантарите и залите. :) Все пак не искаме да си даваме парите залудо! Аз прилючвам, че все пак е събота вечер е и тя предполага много по-приятни занимания и емоции. Хубава вечер!
- 710601
- Младши потребител
710601 написа: завещанието не е начина да се застраховат законните деца.
Е, и сред вас има изключения, разбира се - нека тях не ги обиждаме. Те едва ли ще предполагат това или онова ...просто си работят с фактите!
Кое от трите деца на бащата е незаконно? Застраховка?!?
Детето е родено в брак или извън брака, но това не го прави незаконно!
И, да - сред нас има изключения, сред доверителите ми има изключения, но НЯКОИ изключения със себе си не правя- без значение цената.
А дали ще се запозная в реалността с вашия казус, на мен лично ми е все тази, така щото знам от коя страна ще затворите вратата на кантората ми.
В този смисъл- радвам се, че няма да се запозная в реалността с вашия казус.
Някои неща си остават просто неща.
п.п. Наистина съм била обрана до сега. Нито за миг не ви попитах защо вие, а не бащата пита, как да си лиши собствената плът от благините на произхода. За миг не подцених разумът ви, вярвайки, че преди да питате тук сте поставили собствените си деца в идентична ситуация-там някъде в несигурното бъдеще. Не споменах толкова факти, които вярвайте са ми служебно познати... като лъжата и изневярата, които сте простили, и всичко останало във вашето семейство, вкл. омразата, насочена в неправилна посока....
Искате ли да ви разкажа?
Идея нямате, колко неща казахте в премълчаното, но вярвайте и от тази оскъдица мога да разкажа животът ви за последните три години. Поне.
А ако се замислите за същината на понятието контрацепция, вярвам, ще установите генезисът на проблема и чия е вината.
- Гост.
- Старши потребител
Ммммм, интересно четиво. Само дето не намерих отговор на въпроса си - без значение имам ли право на него или не. Аз питам - компетентните отговарят.То не бяха врати, то не бяха лични предположения, то не бяха морални обвинения, то ....какво ли не - само дето думичка не се каза в отговор на въпроса. А може би е бил неясен? Злоба, назидателен и обвиняващ тон ...мда...много е лесно във виртуала, нали? А съм сигурна, че когато някой отвори вратата на офиса Ви /вашия личен, не на юристите по принцип/ срещу себе си ще види едно безкрайно мило и усмихнато човече. И колкото по платежо способен и глупав и объркан ... изглежда този, който влиза в същия този офис, Вие ставате все по-любезна и по-"компетентна" ...Мда...чертайте си последните три години от моя живот, ако искате може да начертаете и този на мъжа и семейството му, ...както и на другата дето развали собственото си такова ...въобще ако искате напишете сценарий на нов сапунен сериал. Правете каквото Ви харесва. Но ...факт е, че не отговорихте на въпроса ми. Вие не отговорихте. Направиха го други. Хубав ден, мила! От мене толкова ...точка.
- 710601
- Младши потребител
Ясно, ясно..." мила".
- Гост.
- Старши потребител
710601 написа:А съм сигурна, че когато някой отвори вратата на офиса Ви /вашия личен, не на юристите по принцип/ срещу себе си ще види едно безкрайно мило и усмихнато човече. И колкото по платежо способен и глупав и объркан ... изглежда този, който влиза в същия този офис, Вие ставате все по-любезна и по-"компетентна" ...
не бих се обзаложила...!!!
мога само да се радвам, че тук не се намери човек, който да ви отговори...това, за вас означава едно, но всъщност е съвсем друго... ! няма смисъл да обяснявам какво, просто няма...
за мен темичката ви, тази ниската и дребна темичка...е повече от изчерпана!
-
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|