- Дата и час: 24 Ное 2024, 04:10 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
наталия гуркова
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
62 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
наталия гуркова
Някой знае ли къде учи право Наталия Гуркова и до кой курс е стигнала. Четох някъде че е сключила договор с БФС за рекламно лице и.....юредически съветник. Е това е..........интересно ми е как е станало /второто/ без дори да е завършила семестриално.........
- нина
Re: наталия гуркова
Ами май учеше в Благоевград. Преди 1 год. беше в 3 курс. Това обаче е доста относително, нали се сещаш? Съществуват множество деца-гении, които завършват 6 годишен задочен курс на обучение за 2 години, че и стажа си изкарват за това време. Така че, "договор с БФС за рекламно лице и.....юредически съветник"- хм, мен не ме учудва.
P.S. юрИдически
;-)
P.S. юрИдически
;-)
- madabi4
- Младши потребител
Дали бъркам нещо или това наистина беше юридически портал. Нина, защо е нужно да разискваме жълти новини в такъв сериозен форум?Наталия Гуркова?!?! И какво точно прави тя? Няма ли да питаш нещо за това с кого, да речем ходи на плаж Н.Г.?! Или дали банският и е достатъчно изрязан?! Извинявай за тона, но темата Н.Г. в този форум наистина не стои съвсем добре. Даже май , че като се замисля въобще не и е мястото тук. Това да не ти е в. "Шок", все пак....
- lara
- Младши потребител
Права сте, уважаема Лара! Нека оставим Н. Г., какво ще кажете да отворим приказка за Б. Б. - то 80 % не са малко, пък и някак си (макар и индиректно) връзка с Юф си има...
- Ивайло
По тона ти личи че харесваш госпожица, както ти я наричаш "Н.Г.". Нима смяташ че работата на юридически съветник не е сериозна и какво общо има въпроса ми с това какъв е банския на Наталия Гуркова или кое е гаджето и. Изглежда ти се интересувяш много повече от това, отколкото аз. Все пак ти задаваш тези въпроси а не аз. И не смятам, че е несериозно една длъжност предназначена за дипломиран юрист, да се заема от хора, за които е почти известно, че не са такива все още. Ти не мислиш ли така? Или и ти си от тези, които ползват различните от знанията и уменията начини да практикуват. Никога не съм твърдяла че Гуркова не знае, или че не достатъчно добре подготвена, просто смятам че не е нормално да изпълнявма подобна функция, след като не е завършила.
П.С. Е за рекламно лице - става, макар че съм сигурна че има и противни на моето мнение хора
П.С. Е за рекламно лице - става, макар че съм сигурна че има и противни на моето мнение хора
- нина
По тона ти личи че харесваш госпожица, както ти я наричаш "Н.Г.". Нима смяташ че работата на юридически съветник не е сериозна и какво общо има въпроса ми с това какъв е банския на Наталия Гуркова или кое е гаджето и. Изглежда ти се интересувяш много повече от това, отколкото аз. Все пак ти задаваш тези въпроси а не аз. И не смятам, че е несериозно една длъжност предназначена за дипломиран юрист, да се заема от хора, за които е почти известно, че не са такива все още. Ти не мислиш ли така? Или и ти си от тези, които ползват различните от знанията и уменията начини да практикуват. Никога не съм твърдяла че Гуркова не знае, или че не достатъчно добре подготвена, просто смятам че не е нормално да изпълнявма подобна функция, след като не е завършила.
П.С. Е за рекламно лице - става, макар че съм сигурна че има и противни на моето мнение хораlara написа:
>
> Дали бъркам нещо или това наистина беше юридически портал.
> Нина, защо е нужно да разискваме жълти новини в такъв
> сериозен форум?Наталия Гуркова?!?! И какво точно прави тя?
> Няма ли да питаш нещо за това с кого, да речем ходи на плаж
> Н.Г.?! Или дали банският и е достатъчно изрязан?! Извинявай
> за тона, но темата Н.Г. в този форум наистина не стои съвсем
> добре. Даже май , че като се замисля въобще не и е мястото
> тук. Това да не ти е в. "Шок", все пак....
П.С. Е за рекламно лице - става, макар че съм сигурна че има и противни на моето мнение хораlara написа:
>
> Дали бъркам нещо или това наистина беше юридически портал.
> Нина, защо е нужно да разискваме жълти новини в такъв
> сериозен форум?Наталия Гуркова?!?! И какво точно прави тя?
> Няма ли да питаш нещо за това с кого, да речем ходи на плаж
> Н.Г.?! Или дали банският и е достатъчно изрязан?! Извинявай
> за тона, но темата Н.Г. в този форум наистина не стои съвсем
> добре. Даже май , че като се замисля въобще не и е мястото
> тук. Това да не ти е в. "Шок", все пак....
- нина
Като е хубава и известна, дай да и надничаме в студентската книжка /и банския/ . Това са тъпотии!
- barmalei
Мисля, че точно тук му е мястото.
Не може всеки да се представя за юрист и да работи на престижни места. Първо Благоевград е еидн идеален ПУЦ, а не ЮФ, и там пет години са равни само на една в София.
Но как да се представим манекенка, рекламно лице и правен съветник. Това ми прилича на банкер, таксиметров шофьор и разносвач на пици едновременно.
Не може всеки да се представя за юрист и да работи на престижни места. Първо Благоевград е еидн идеален ПУЦ, а не ЮФ, и там пет години са равни само на една в София.
Но как да се представим манекенка, рекламно лице и правен съветник. Това ми прилича на банкер, таксиметров шофьор и разносвач на пици едновременно.
- Михов
Чудно ми е дали всичките накуп не сте били членове на една и съща ОФ-секция. Що не спретнете един другарски съд на госпожицата? За сведение на Нина- юридически съветник може да бъде всеки и за това не е виновна госпожицата Гуркова а мъдрите законотворци, които май всичките са от СУ. Какъв е тоя двоен аршин? В парламента е пълно с незавършили студенти, които се изживяват като юридически съветници. Защо никой не пита те какво правят там? Може би защото мерките им не са така атрактивни, та да ви бодат в очите. А на моя адаш по фамилия искам да кажа следното- не се изказвай неподготвен, защото не е ясно на кой /или какво/ ще се натресеш. Сто пъти съм го повтарял, и на теб ще ти го кажа: след като си завършил СУ, моля те, не се изживявай като еталон за правни знания. Недей си мисли че дипломата те е абонирала за доживотна компетентност.
- znajko
Е наистина се превърнахме в съдник на госпожицата май. Колеги, ще ви повторя по-ясно, ако досега не съм. Нямам нищо против госпожица Гуркова, нито оспорвам нейните знания и интелект, още повече нейната красота. Но колега "знайко" защо вие не станахте юридически съветник на БФС? Или защо не сте в парламента? Аз зададох един прост въпрос. Къде учи и в до къде е стигнала до момента Наталия Гуркова в своето обучение. Моят въпрос май разбуди много и неочаквани за мен мнения. Но няма нищо лошо в това, нали затова е форум. Само мола ви не се нахвърлайте един срещу друг. Не е достойна колегиалност. И колега "знайко", наистина СУ е еталон за правни знания.Казвам го съвсе отговорно, макар, че и аз не съм завършила там. Е друг е въпроса кой от всички е усвоил този еталон. Не мислиш ли така? znajko написа:
>
> Чудно ми е дали всичките накуп не сте били членове на една и
> съща ОФ-секция. Що не спретнете един другарски съд на
> госпожицата? За сведение на Нина- юридически съветник може да
> бъде всеки и за това не е виновна госпожицата Гуркова а
> мъдрите законотворци, които май всичките са от СУ. Какъв е
> тоя двоен аршин? В парламента е пълно с незавършили студенти,
> които се изживяват като юридически съветници. Защо никой не
> пита те какво правят там? Може би защото мерките им не са
> така атрактивни, та да ви бодат в очите. А на моя адаш по
> фамилия искам да кажа следното- не се изказвай неподготвен,
> защото не е ясно на кой /или какво/ ще се натресеш. Сто пъти
> съм го повтарял, и на теб ще ти го кажа: след като си
> завършил СУ, моля те, не се изживявай като еталон за правни
> знания. Недей си мисли че дипломата те е абонирала за
> доживотна компетентност.
>
> Чудно ми е дали всичките накуп не сте били членове на една и
> съща ОФ-секция. Що не спретнете един другарски съд на
> госпожицата? За сведение на Нина- юридически съветник може да
> бъде всеки и за това не е виновна госпожицата Гуркова а
> мъдрите законотворци, които май всичките са от СУ. Какъв е
> тоя двоен аршин? В парламента е пълно с незавършили студенти,
> които се изживяват като юридически съветници. Защо никой не
> пита те какво правят там? Може би защото мерките им не са
> така атрактивни, та да ви бодат в очите. А на моя адаш по
> фамилия искам да кажа следното- не се изказвай неподготвен,
> защото не е ясно на кой /или какво/ ще се натресеш. Сто пъти
> съм го повтарял, и на теб ще ти го кажа: след като си
> завършил СУ, моля те, не се изживявай като еталон за правни
> знания. Недей си мисли че дипломата те е абонирала за
> доживотна компетентност.
- нина
pri tolkova mnogo izkazvaniq po tozi vupros kak da ne dade 4ovek svoq skromen prinos.Jalko e 4e tozi tolkova kratuk vupros s leko jult ottenak predizvika takava aktvnost sred kolegite.Ako i po drugite temi ot foruma ima takova deino u4astie, zdrave mu kaji.No mai na nas bulgarite mnogo ni haresvat pikanteriikite.
Ako g-ca Gurkova e stanala ne4ie reklamno lice, mislq 4e ima za kakvo, pone fizi4eskite ka4estva se vijdat i s prosto oko.A za iuridi4eski suvetnik....ako e naistina takava,ami mojala e , stanala e.Ne nie mojem da sme sudnici na neinite intelektualni sposobnosti.Samo sujalalqvam 4e pak se podvashta onazi tema za SU i drugite universiteti.Ne diplomata ot opredelen VUZ ni dava umeniqta, a nashite li4ni ka4estva i sposobnosti.Vseki moje da se dokaje, hartiikata nare4ena diploma ne bi rabotila vmesto nas.
Ako g-ca Gurkova e stanala ne4ie reklamno lice, mislq 4e ima za kakvo, pone fizi4eskite ka4estva se vijdat i s prosto oko.A za iuridi4eski suvetnik....ako e naistina takava,ami mojala e , stanala e.Ne nie mojem da sme sudnici na neinite intelektualni sposobnosti.Samo sujalalqvam 4e pak se podvashta onazi tema za SU i drugite universiteti.Ne diplomata ot opredelen VUZ ni dava umeniqta, a nashite li4ni ka4estva i sposobnosti.Vseki moje da se dokaje, hartiikata nare4ena diploma ne bi rabotila vmesto nas.
- insomniac
Виж какво, Нина,
не знам защо си мислиш, че много ми се ще да съм юридически съветник в БФС или пък момче за разнасяне на кафета и клюки в парламента. Май само на теб тия възможности ти се виждат безкрайно переспективни. Имам си добра работа и още по- добри доходи- по тая причина изобщо не ме вълнува въпроса какво прави Наталия Гуркова и дали според теб това е "нормално" или не. Ще използвам едно сравнение- правото е като футбола- тези които могат и на които им стиска- играят на терена. Останалите гледат отстрани и не им остава нищо друго освен да коментират чужди изяви. Изборът всеки сам си го прави
не знам защо си мислиш, че много ми се ще да съм юридически съветник в БФС или пък момче за разнасяне на кафета и клюки в парламента. Май само на теб тия възможности ти се виждат безкрайно переспективни. Имам си добра работа и още по- добри доходи- по тая причина изобщо не ме вълнува въпроса какво прави Наталия Гуркова и дали според теб това е "нормално" или не. Ще използвам едно сравнение- правото е като футбола- тези които могат и на които им стиска- играят на терена. Останалите гледат отстрани и не им остава нищо друго освен да коментират чужди изяви. Изборът всеки сам си го прави
- znajko
Eдва ли е достатъчно само това, да му стиска на някого. Дали някой се ползва с протекции не е основание да се смята, че не е кадърен. Друг е въпроса обаче, че има хора, които са много и добри професионалисти..............мисля обаче, че на този етап в България това е меко казано недостатъчно.
- Dydo
Я! Гледай ти! Толкова много и почти повтарящи се мнения не съм срещал от времето, когато си смучех палеца на крака и всички смятаха, че съм много сладко бебе. Поради факта, че част от мненията ме засягат, пиша по същество:
1. Едва ли има някой от мъжки пол, участвуващ в този форум да не иска да погледне в банския на госпожица Гуркова, освен може би някои.
2. ЮЗУ- Неофит Рилски е един истински ПУЦ. Това е извън всякакво съмнение. Извън всякакво съмнение е, че преподавателите които преподават на моите приятели в СУ преподават и на мен. Г-н Михов, летете. Нека свободния полет на човека, чиято будна мисъл роди песента 3х3=9, 6х6=36 бъде и Ваш /Благоевград е еидн идеален ПУЦ, а не ЮФ, и там пет години са равни само на една в София./ В крайна сметка съм сигурен, че е така, а сравненията си ги изпращайте на едно шоу по BTV, там определено ще имат по голяма гласност и успех.
3. Znajko- ти си пич, а си и прав за хорицата в Народното събрание. Никой не се интересува как са стигнали дотам, може би с изключение на мен. Критериите са основно:
а/ Да си студент в СУ;
б/ Да имаш добър успех и желание;
в/ Да си студент в СУ и да имаш някакви познати някъде /на мен лично не ми бе разяснено къде/
4. Хайде ако обича една част от вас да спре да се взема на сериозно, защото за разлика от нея аз по цял ден се занимавам с това, което уча и ми доставя удоволствие, но все пак не съм седнал да правя високопарни изявления и да давам съвети. Може и да е форум в http://www.LEX, обаче това не означава, че хората в него не могат да разискват злободневни теми и да се смеят, което правят 100% от работещите професия свързана с правото.
5. ЮФ на СУ е еталон за знанията на преподавателите в него. Имал съм достатъчно случаи да се убедя в тъпоумието на бивши и настоящи студенти в него- справка: www.Договор_за _доставка_от _принципал _на клон.на_ един_ бъдещ_адрес.в нета.
6. CTORH! Имаш черна точка от Сряда. Измива се с много бира!
madabi4=baj Spiro=www.bira_caca_sledmalko.KDK
1. Едва ли има някой от мъжки пол, участвуващ в този форум да не иска да погледне в банския на госпожица Гуркова, освен може би някои.
2. ЮЗУ- Неофит Рилски е един истински ПУЦ. Това е извън всякакво съмнение. Извън всякакво съмнение е, че преподавателите които преподават на моите приятели в СУ преподават и на мен. Г-н Михов, летете. Нека свободния полет на човека, чиято будна мисъл роди песента 3х3=9, 6х6=36 бъде и Ваш /Благоевград е еидн идеален ПУЦ, а не ЮФ, и там пет години са равни само на една в София./ В крайна сметка съм сигурен, че е така, а сравненията си ги изпращайте на едно шоу по BTV, там определено ще имат по голяма гласност и успех.
3. Znajko- ти си пич, а си и прав за хорицата в Народното събрание. Никой не се интересува как са стигнали дотам, може би с изключение на мен. Критериите са основно:
а/ Да си студент в СУ;
б/ Да имаш добър успех и желание;
в/ Да си студент в СУ и да имаш някакви познати някъде /на мен лично не ми бе разяснено къде/
4. Хайде ако обича една част от вас да спре да се взема на сериозно, защото за разлика от нея аз по цял ден се занимавам с това, което уча и ми доставя удоволствие, но все пак не съм седнал да правя високопарни изявления и да давам съвети. Може и да е форум в http://www.LEX, обаче това не означава, че хората в него не могат да разискват злободневни теми и да се смеят, което правят 100% от работещите професия свързана с правото.
5. ЮФ на СУ е еталон за знанията на преподавателите в него. Имал съм достатъчно случаи да се убедя в тъпоумието на бивши и настоящи студенти в него- справка: www.Договор_за _доставка_от _принципал _на клон.на_ един_ бъдещ_адрес.в нета.
6. CTORH! Имаш черна точка от Сряда. Измива се с много бира!
madabi4=baj Spiro=www.bira_caca_sledmalko.KDK
- madabi4
- Младши потребител
Знайко, поздравления от мен .Мислех и аз да му кажа нещо на този/ тези/ от СУ, което за тях е един вид Харвард, но в доста провинциална форма, но ти ме изпревари. А за ПУЦ-овете или занятчийниците нека да си говорим в друго време и да речем очи в очи, защото всеки може да изстрелва фойерверки просто ей така, и да се наслаждава на измислени от него ефекти.
- lara
- Младши потребител
Поздрави на всички! Доста време ме нямаше, но това което заварвам по тази нишка определено не ми се нрави. Въпросът действително е интересен, но мисля, че "..как се е реализирала точно Наталия Гуркова в живота.." или ".. кое висше учебно заведение дава привилегии на студентите си.." са въпроси които излизат от контекста на темата!?!???!!!
От връзките и протекциите скоро няма мегдан да се оттървем, но евентуално може да се помисли за тяхното ограничаване.
Що се отнася до това, защо хора без завършено висше юридическо образование биват назначавани или ползвани за юридически съветници отговора е сравнително лесен: След като няма нормативни изисквания за такава длъжност, но има средства за усвояване и заемането на длъжността е предоставено на свободния избор на "нуждаещият се от консултации", и предвид девалвацията на реномето на юристите, кой би могъл да попречи на това явление. Защото за доста хора в милата ни родина "правото" е като футбола и политиката, от него всички "разбират".
Колкото до въпроса за стойността на дипломите и последващата реализация въз основа на тях, ще си позволя да отбележа следното: За съжаление на мнозина завършили определени "превилигировани" учебни заведения в юридическата практиката и особенно в съдебната зала няма никакво значение кой ВУЗ си завършил и кой ти е бил преподавател, а какво си научил и как прилагаш знанията си. Както е казал (за съжаление) покойният Н.Хайтов : "Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто да го направиш."
Толкова от мен за сега.
От връзките и протекциите скоро няма мегдан да се оттървем, но евентуално може да се помисли за тяхното ограничаване.
Що се отнася до това, защо хора без завършено висше юридическо образование биват назначавани или ползвани за юридически съветници отговора е сравнително лесен: След като няма нормативни изисквания за такава длъжност, но има средства за усвояване и заемането на длъжността е предоставено на свободния избор на "нуждаещият се от консултации", и предвид девалвацията на реномето на юристите, кой би могъл да попречи на това явление. Защото за доста хора в милата ни родина "правото" е като футбола и политиката, от него всички "разбират".
Колкото до въпроса за стойността на дипломите и последващата реализация въз основа на тях, ще си позволя да отбележа следното: За съжаление на мнозина завършили определени "превилигировани" учебни заведения в юридическата практиката и особенно в съдебната зала няма никакво значение кой ВУЗ си завършил и кой ти е бил преподавател, а какво си научил и как прилагаш знанията си. Както е казал (за съжаление) покойният Н.Хайтов : "Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто да го направиш."
Толкова от мен за сега.
- hebigatsu
- Активен потребител
ами както и първото. :-)
- milen
- Младши потребител
Прав е hebidatsu, че практиката е нещо съвсем различно, но има значение и това, какъв труд си полагал при обучението си.
Лично аз работя във ведомство, което има средно за годината по 7-8 дела на ден. Явявал съм се в продължение на година и половина по 3-5 дела на ден и съм имал за опоненти хора с 15 та и повече години юридически стаж като адвокати. Ами трябва да ви кажа, че в много от случаите гледката е отчайваща..........предполагам и Вие сте попадали на такива елементи:-)
За какво ли Ви казвам това?..........няма да цитирам hebidatsu с неговото писмо, но просто бе напълно прав покойният вече Н. Хайтов. Лека му пръст!
Лично аз работя във ведомство, което има средно за годината по 7-8 дела на ден. Явявал съм се в продължение на година и половина по 3-5 дела на ден и съм имал за опоненти хора с 15 та и повече години юридически стаж като адвокати. Ами трябва да ви кажа, че в много от случаите гледката е отчайваща..........предполагам и Вие сте попадали на такива елементи:-)
За какво ли Ви казвам това?..........няма да цитирам hebidatsu с неговото писмо, но просто бе напълно прав покойният вече Н. Хайтов. Лека му пръст!
- Dydo
62 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|