- Дата и час: 24 Ное 2024, 20:07 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Договор за заем
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Договор за заем
мой приятел е подписал Договор за заем,но е получил парите след десет дни от датата на подписване на същия.Интересува се при съдебен спор може ли да оспорва валидноста на договора за заем,на основание не предадене сума към момента на подписване на същия?Ако е възможно,на кое законово основание може да се позове?Благодаря предварително за помоща.
- juli_juli
- Нов потребител
Re: Договор за заем
допълвам да се иска нищожност на договора за заем-позовавайки се на чл.14 и чл.240 от ЗЗД?
- juli_juli
- Нов потребител
... Мили Боже! Хора! Спрете, огледайте се - себе си и околните и помислете.
Очевидно почтеността ви е погребана, добре, че има някаква съдебна справедливост, която да ви достигне ( по-късното предаване на заетата сума не прави договора нищожен, но не пречи да орете пътеката на собствената си заблуда).
Това, може да го квалифицират админите като спам, но е самата истина и трябва да ви бъде казана.Повдига ми се от такива въпроси- взех пари, а сега съм търсач на ключето за вратата у полето, че да не ги връщам.
Очевидно почтеността ви е погребана, добре, че има някаква съдебна справедливост, която да ви достигне ( по-късното предаване на заетата сума не прави договора нищожен, но не пречи да орете пътеката на собствената си заблуда).
Това, може да го квалифицират админите като спам, но е самата истина и трябва да ви бъде казана.Повдига ми се от такива въпроси- взех пари, а сега съм търсач на ключето за вратата у полето, че да не ги връщам.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Моля за законова обективност и обоснованост,не за емоцоинални и пристрастни субективни мнения.
- juli_juli
- Нов потребител
Разрешавам договорът да е нищожен! От това следва, че ти отиваш и му връщаш парите, а той ти връща договора. Не го ли направиш се приготви да дадеш още 1500-2000 лв. разноски над взетото.
Последна промяна ivanov_p на 25 Ное 2014, 13:38, променена общо 1 път
- ivanov_p
- Активен потребител
Не е ли редно да признае договора с датата на получаване на парите,а не с датата на подписване?
- juli_juli
- Нов потребител
Добре де, заемът е реален договор, ама какво значение има датата?
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
juli_juli написа:Моля за законова обективност и обоснованост,не за емоцоинални и пристрастни субективни мнения.
Мнението ми, макар и емоционално, не е пристрастно. Макар да провокирам мисленето ви ( неуспешно), все ми е тази тук кой на/от кого дал/взел пари и колко ще връща/взима след като премине през съдебно производство. Личното ми мнение е всекиму според заслуженото, а при вас, както вече казах ще е заслужено. Договорът не е нищожен ( договорът за заем се счита за сключен от момента, в който заемодателят даде, а заемополучателят получи заетата сума, а не от момента на писмения договор или от постигане на съгласието за сделката, независимо от формата на волеизявленията..).
Повече "Законова обективност и обоснованост", и "превод" обаче, ще търсите в реална среща с юрист, защото това е само форум ( сещата се- говорилня на всякакви хора).
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Благодаря за отговора,питането е сварзано с моя интерес като трето лице гарант чрез договорна ипотека в полза на кредитора на моя познат,в договорната ипотека е вписана датата от подписване на Договора за заем-но парите са получени след 10 дни.Периода на Догвора за заем е удължен с анекси без да бъда уведомен,което уврежда моите интереси и поради което не мога да се разпореждам с имота си (имам подозрениа за умишлено удължаване).Затова искам да заведа дело за нищожност на Ипотечния договор,поради описан в него невалиден договор за заем(което разбирам от вашето мнение-в моя случай поради липса на предаване на парите към датата на подписване) и неспазване на едно от задължителните условия за учредяване на валидна договорна ипотека- а именно нищожност на задължението предмет на договорната ипотека.
- juli_juli
- Нов потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|