Здравейте! Искам да попитам някой запознат дали знае за съществуването на вътрешна връзка между ТЕЛК и ТОЛЕК (както между ТЕЛК и НОИ). Дали е възможно да претендирам пред ТОЛЕК, че не съм се явявал повече на ТЕЛК, последното му решение е изтекло и нямам ново?
Ето за какво става дума:
Преди 3 години направих грешка, когато трябваше да си подновя СУМПС кат Б. Представих им решение на ТЕЛК за да спестя 30 лв (болен съм от диабет, т.е. няма излекуване, имам 74% намалена трудоспособност), те го грабнаха като невидели и веднага ме пратиха при ТОЛЕКл Трябвало тяхното становище дали може да имам СУМПС. Няма да ви казвам колко нерви и време загубих. Тия 30 лв просто ми излязоха през носа. И накрая получих решение от ТОЛЕК за разрешена валидност на новата книжка само 3 г. (колкото е и валидността на решението на ТЕЛК).
Тези 3 години почти изтекоха и днес отидох в КАТ да си подам заявление за нова книжка. Идеята ми беше да се направя на ударен и да им кажа, че вече нямам ТЕЛК. Отидох с медицинско от личния лекар, където изрично беше написано, че не подлежа на освидетелестване от ТОЛЕК. Аз заявих пред КАТ, че предишното ми решение на ТЕЛК е изтекло и че нямам ново. Но в системата на КАТ излезе, че предния път съм бил освидетелстван от ТОЛЕК. И единственият вариант е пак да мина от там. От КАТ отказаха да си подам документи за нова книжка, без решение от ТОЛЕК. В случай, че нямам нов ТЕЛК, ТОЛЕК трябвало пак да дадат решение.
Та въпросът ми е като отида при ТОЛЕК и им кажа, че предното решение на ТЕЛК е изтекло и че нямам ново дали ще ми повярват? Дали могат по вътрешен начин да проверят при ТЕЛК за мен? За КАТ съм 100% сигурен, че нямат връзка с ТЕЛК и разчитат на доброволното представяне на решение от ТЕЛК от шофьорите. Моя грешка беше, че го представих преди 3 години само и само да спестя 30 лв, а те ми излязоха през носа.
Благодаря предварително.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 21:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ТЕЛК и ТОЛЕК
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|