начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Правомощия на Гранична

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Правомощия на Гранична

Мнениеот maldin1 » 04 Сеп 2013, 22:31

Здравейте на всички,
Искам да споделя един казус, който ми се стори доста интересен. Какви са правомощията на Гранична полиция в граничните зони(летищата) спрямо така да кажем работещите в тези зони. Може ли да изискват лични документи при наличие на "пропуски" издадени от легитимен държавен орган като "ГД ГВА" и съответно да пишат административни наказания за не представяне на лична карта, но представяне на пропуска издаден от "ГД ГВА".
maldin1
Нов потребител

Re: Правомощия на Гранична

Мнениеот TheOldMan » 05 Сеп 2013, 00:12

Едно от основните правомощия и задължения на Гранична полиция е да проверява документите за самоличност да всички които влизат по какъвто ида е повод в граничните зони. Пропуска, ако ще да е издаден от самия Бойко Борисов не е документ за самоличност.А задължение на всеки български гражданин е да носи в себе си документ за самоличност.
Така че полицаите имат право да пишат катове, вие имате право да ги обжалвате. Ако си нямате друго забавление - обжалвайте. Ефекта според мен ще е точно нулев, макар че погледнато "по житейски" полицаите малко са се престарали. От друга страна... покрай тия истерии със Сирия ги разбирам.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Re: Правомощия на Гранична

Мнениеот maldin1 » 05 Сеп 2013, 09:02

Не знам дали има някакво значение, а и забравих да доуточня, но става въпрос за "охраняемата зона", демек един път вече са те проверили, за да те допуснат там.
maldin1
Нов потребител

Назад към Общи дискусии