Здравейте!
Бях чул преди време, че се обсъжда забрана за предварителното заплащане на услуги, които може и да не получиш, но не знам узаконено ли е вече и за кои услуги се отнася. Сега Булсатком има някакви конфликти с някои телевизии и се замислих за промяна. Другите доставчици също могат да поискат авансово заплащане, но понеже тази постановка ме дразни и ми се струва несправедлива, искам да съм наясно със законовите си права в това отношение.
Благодаря предварително за отзивчивостта!
Не съм юрист, за интересуващите се...
- Дата и час: 24 Ное 2024, 23:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Забраната за авансово заплащане важи ли за Булсатком?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Забраната за авансово заплащане важи ли за Булсатком?
Няма забрана за авансови плащания , не съм чувал да се обсъжда , а и не виждам логика в такава забрана.
Ако си платил авансово , а прекратиш правомерно договора си преди да ти бъде предоставена авансово платената услуга , съответно се дължи връщане на сумата като недължимо платена.
Бил съм клиент на Булсатком , сега сън на друг оператор и никой не ми е искал авансово да плащам.Булсат имаха някакъв бонус ако платиш за 6 месеца , получаваш 1 безплатно, но не са изисквали задължително авансово плащане.
Ако си платил авансово , а прекратиш правомерно договора си преди да ти бъде предоставена авансово платената услуга , съответно се дължи връщане на сумата като недължимо платена.
Бил съм клиент на Булсатком , сега сън на друг оператор и никой не ми е искал авансово да плащам.Булсат имаха някакъв бонус ако платиш за 6 месеца , получаваш 1 безплатно, но не са изисквали задължително авансово плащане.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Благодаря, REVOLUTION!
В Кърджали поне, Булсатком изискват авансово заплащане на таксата за следващия месец.
В Кърджали поне, Булсатком изискват авансово заплащане на таксата за следващия месец.
- artmen
- Младши потребител
Забравяш, че при сключване на договора си имал безплатни няколко месеца ...
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Повечето искат да е авансово, иначе ти дърпат шалтера
- bilibi
- Нов потребител
emilgrigorov написа:Забравяш, че при сключване на договора си имал безплатни няколко месеца ...
Договорът ми беше за 18 месеца и не помня първите да са били безплатни...
- artmen
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|