начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Писмо с обратна разписка.

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Писмо с обратна разписка.

Мнениеот benbi » 07 Юни 2012, 13:30

Здравейте.
Въпросът ми е чисто теоретичен, защото не разбирам как се доказва такова нещо.
Когато се изпрати писмо с обратна разписка, как се доказва какво е пишело в писмото което сте изпратили. Другата страна, винаги може да каже ,че е получила писмото ,но в него не е пишело това което твърдите.
Извинявам се, ако въпросът е глупав но просто ми е интересно как се доказва такова нещо.
Поздрави и успешен ден.
benbi
Младши потребител

Re: Писмо с обратна разписка.

Мнениеот law_master » 07 Юни 2012, 14:07

не е глупав въпроса. Не може да се докаже с обратната разписка какво е пишело в писмото. Затова е измислена нотариалната покана.
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот benbi » 07 Юни 2012, 15:16

благодаря ви за отговора.
Лек и успешен ден :)
benbi
Младши потребител

Мнениеот gergana12 » 07 Юни 2012, 21:49

Хубав отговор и аз точно това търсех. Бих искала да разбера има ли в българското законодателство правен документ, с който по официален ред аз да запитам лице от съсобствен имот какви материални претенции има към мен и семейството ми. Нотариaлна покана в свободен текст? Омръзна ми да чувам по адрес на моето семейство какво ли не. След това бих искала да отговоря по съответния ред след консултация с юрист. Не живея в България отдавна и скоро ще пътувам до родния ми град. Не че е от значение къде живея, но наистина не знам откъде да започна. Благодаря.
gergana12
Младши потребител

Мнениеот kleines » 14 Юни 2012, 11:04

law_master написа:не е глупав въпроса. Не може да се докаже с обратната разписка какво е пишело в писмото. Затова е измислена нотариалната покана.

Отскоро има и по-евтина алтернатива на нотариалната покана, а именно телепоща със заверка на съдържанието. 10 лв струва.
kleines
Потребител

Мнениеот benbi » 09 Юли 2012, 03:10

Много ви благодаря за отговорите. Наистина много ми помогнахте.
benbi
Младши потребител

Назад към Общи дискусии