начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Средно образование за чужденци

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Средно образование за чужденци

Мнениеот little_c » 19 Сеп 2011, 10:15

Здравейте! Имам няколко въпроса по тази тема,и се надявам някой да ми помогне. Бих искала да продължа образуванието си тук,във България. Аз съм от Румъния,на 23 години ,започнала съм там средно образование да уча,педагогиа,до 11-ти клас. Не можах да продължа,защото заминах за чужбина,а сега бих искала си завърша училището,но не знам как да постъпя,трябва ми информация за средното образование във България,сигурно е различно от нашето. При нас са го разделили на две,тоест 9 до 10 клас, което се казва нисък цикъл на средното образование (надявам се превода да е правилен) ,а от 11-ти до 12-ти клас или 13-ти клас, висок цикъл на средното образование. Когато се завършва 10-ти клас се издава от училището диплома,аз притежавам такава диплома,а с тази диплома се продължава във по-високият цикъл,което направих на времето,но след като на края на 11-ти клас вече бях на 18 години и прекъснах училището,сега трябва да правя 2 или 3 години задочно обучение от този по-висок цикъл на средното образование (това във Румъния). Нямам представа как е тук във България , с приемането на чужденци във училищата за средно образование? Дали ще ми върщи работа тази диплома за 10 класа кохто имам? За да мога да продължа? Само 1 година ли трябва да уча тук при вас или също като там,2 или 3? Ако са 2,нали мога да ги направя във една? Търсих в интернет,но не намерих достатъчна информация за това,а не знам къде да отида да питам,във някакво училище? Не знам...
little_c
Нов потребител

Назад към Общи дискусии