- Дата и час: 25 Ное 2024, 03:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
То и аз затова не се реших да кандидатствам право
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
То и аз затова не се реших да кандидатствам право
Първо да кажа ,че не уча право ,но искам да знам как стоят нещата ,защото нищо не се знае.Знам ,че след като завършиш трябва да изкараш 6-месечен стаж и после има конкурс за младши-адвокати.И ако го издържиш ,може ли да си отвориш кантора докато си младши-адвокат или трябва да си намериш работа в някоя кантора и да натрупаш необходимия стаж за да влезеш в адвокатската колегия.Води ли се за стаж,който се изисква за да се заемат различните длъжности в съд ,прокуратура, следствие ,ако след като завършиш, работиш в някоя фирма или институция като юрист или трябва задължително,примерно,за съдия в районен съд ,да имаш стаж като младши-съдия.Ако искам да стана следовател в закона пише,че трябва да имаш 8 години стаж(ако не бъркам).Като какъв трябва да го имам този стаж и ако има някой, който е наясно с тези неща ,ще се радвам да пише.
- ivailo_ss
- Нов потребител
Re: Въпрос
Като за начало се запиши да учиш "Право". После се въоръжи с огромно търпение и най-вече здрави нерви. За съдебната система, за адвокатурата и за следователстването можеш да мислиш най-рано около 4-5 курс (най-рано пак). Иначе отговорите на зададените въпроси идват леко като нероден Петко
Trans penem mihi est!
- toten14
- Младши потребител
Така е, но все пак си мисля,че е добре човек да е запознат ,какво може да го очаква ,като ще се захваща с нещо за което е необходимо огромно търпение и здрави нерви ,както ти сам казваш.
- ivailo_ss
- Нов потребител
докато завършиш, /ако те приемат/, следствието ще бъде закрито. Така че, можеш да го задраскаш. Все пак по част от въпросите е добре да има някаква сигурност. Но пък могат да открият някаква друга служба. Много престижно е напоследък да си пожарникар! И теория и практика, а и стажовете - все работа с маркуча! "Линията готова! Дай вода!!!"
Сега според статистиката са модерни инженерни специалности и медицина. Много се насити правната сфера и не е на мода. Но пък ходът точно сега да се учи право, та когато нашето поколение се поразреди, да бъдеш един от малкото юристи, е доста добър.
Това е нещо като да учиш немски точно когато всички учат английски. И ставаш рядък и търсен специалист. Е, може да станеш, може и да не станеш...
От сърце пожелавам успех!
Сега според статистиката са модерни инженерни специалности и медицина. Много се насити правната сфера и не е на мода. Но пък ходът точно сега да се учи право, та когато нашето поколение се поразреди, да бъдеш един от малкото юристи, е доста добър.
Това е нещо като да учиш немски точно когато всички учат английски. И ставаш рядък и търсен специалист. Е, може да станеш, може и да не станеш...
От сърце пожелавам успех!
- Ivailo5rov
- Активен потребител
То и аз затова не се реших да кандидатствам право ,защото отвсякъде чета и слушам ,че правната сфера се е пренаситила ,и че после е много вероятно да си безработен юрист.И затова кандидатствах икономика,то и там е пренаситено ,но пък е по-лесно и така стана ,че ме приеха и сега съжелявам ,че не избрах правото.Нямам приятел ,който учи право или човек ,който работи в тази сфера за мнение,затова пиша тук.Ако се обедя ,че не е чак такъв проблем реализацията след като завършиш право,ще зарежа икономиката,въпреки че съм се записал вече.Мисля ,че ще ми е по-интересно да изучавам право ,но като гледам няма много обяви за работа за юристи и като гледам и в този сайт обявите ,където безработни търсят работа ,и че са съгласни без заплащане даже и се обърквам от всякъде.
- ivailo_ss
- Нов потребител
Re: То и аз затова не се реших да кандидатствам право
Безработен юрист ще си, ако не си кадърен и си мързелив. Ако си достатъчно умен и много по-важно - много упорит ще се реализираш...рано или късно.
На първо време един съвет - знам, че е интернет и не всеки му отдава голямо значение, но обърни голямо внимание на правописа, думички като "съжЕлявам" и "Обедя" не правят добро впечАтление.
На първо време един съвет - знам, че е интернет и не всеки му отдава голямо значение, но обърни голямо внимание на правописа, думички като "съжЕлявам" и "Обедя" не правят добро впечАтление.
Trans penem mihi est!
- toten14
- Младши потребител
Re: То и аз затова не се реших да кандидатствам право
Jus est ars aequi et boni - Правото е изкуство на доброто и справедливостта.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|