начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

за майтап

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

за майтап

Мнениеот green » 09 Юли 2011, 21:30

Много отдавна не съм писал тук...все не остава време, а и казусите ми малко са се отдалечили от дискутираното. Ровейки се днес в стария си компютър открих нещо, което бях сътворил преди три години, пействам го за забавление на колегите :D

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТ,

Пишейки това писмо не успявам да скрия радостта си, че може би ще отделите от изключително ценното си време за да го прочетете. То разбира се е написано недодялано и не отговаря на Вашият интелект, което евентуално бихте намерил за обидно, но моля Ви имайте снизхождение към пишещия – той все пак е само адвокат а тези, както всички знаят, са група безделници, крънкащи незаслужени пари от всезнаещият и всеможещият (пълният член подчертава раболепието и преклонението пред сияйните висини които сте достигнали!) клиент наш – и да не се кланяме на друг освен нему.

Господарю мой – робът Ваш смее да скверни окото и ухото Ваше с противното напомняне за дължимите му суми по договора сключен между нас (не без помощта на дявола нечисти и затова смятан за невалиден от ноторно святата Ви личност!), равняващи се на точно 3 000 лева, дължими но неплатени от Вас. А забава и лихви са едни от най-мръсните думи в езика ни и за това са непознати на Вашата святост и праведност. Да не забравяме небесната радост с която ме дарявате, като ми възлагате и нови поръчения преди да сте платили за извършените стари.

Радостта да Ви служа, като защитавам интересите и правата на светлата Ви личност, сгрява сърцето ми и истинно мога да оценя стойността й, само сравнявайки я с тъжните и самотни мои вечери , в които безполезният ми и незначителен интелект гасне, тъй като съм намерил долнопробно и не заслужаващо височайшето Ви внимание разрешение на проблемите Ваши, незнайно как обезпокоили Ви – но Вие сте достатъчно мъдър и опитен за да знаете, че те са само от Лукавия – и затова именно с тяхното решаване следва да се занимават нечистите безделници, адвокатите.

Манна небесна и безкрайна благодат е за мен медитирането върху проблемите Ви през нощта, защото само така аз, адвоката, ще мога да спася от грехове душата си нечиста, а Вие да спите спокойно уверени в благоприятното им разрешаване – защото всевишния е с Вас а всичко що е положително е от него! Благодаря Ви за удоволствието, което ми доставяте и когато снизхождате от висините си към мен и ако по-случайност Лукавият не ви е въвлякъл в проблеми (а той /Лукавият/ работи срещу Вашата светлост и праведност извънредно и без почивка и тама е коренът на проблемите и трудностите Ви!), че ми предоставяте възможност, аз жалкият и недостоен адвокат, да се докосна и до божествената същност на приятелите и роднините Ваши, макар и да ги опетнявам с предлаганите от мен богохулни и не заслужаващи божественото Ви внимание юридически консултации.

Господарю мой,

за мен Вие сте Пътят и Истината и Живота, защото по стъпките Ваши вървя и благоговейно се уча от житието Ви за да не повтарям никога тях, а Истината е само Ваша и всичко що е друго е от дявола, най-вече навожденията на другата страна и тълкуването на магистратите безсъвестни. Живота мой осигурявате Вие, защото ми подавате милостиня достатъчна да си заплащам тока, водата и наема, които са лукс и заради тях едните живея и за да славя името Ви!

Ах как се радва сърцето ми, когато съизволите да ми подадете и мизерна частичка от Вашето богатство за да си платя Интернета – славословя Ви и хваля, като херувим, защото ме дарявате с тази радост да Ви служа и чрез Интернета Ви божествен!

Прости още веднъж недостойният си адвокат, че си позволява да ти напомня за дължимите ми суми, та нали Вие и господ единствени знаете истинният ход на живота и времето и кое по каква причина е извършено на земята, небето и у другите места. Вие, който знаете истината за вселената, живота и всичко останало знаете и кога и за кое се плаща, и кое е труд положен както ни е учил първоапостол ПроБоно.

Благодаря Ви, за изпитанията с които терзаете душата и телесата ми грешни и истина е – вижда се, че божествен е Вашият промисъл, защото тези страдания пречистват душата ми и каляват тялото ми – за да мога да Ви служа безропотно и безсребърно!

Но слаб съм аз, господарю мой, и краят на моето търпение е определено от Лукавия – петъчният ден от втората седмица на месеца юни, 2008 година, а датата тогава е 11. С пост и молитва през последните две седмици удържам нечестивия, но писано е ако на 11 число от юни 2008.г не платиш дължимото (само 3 000 лева господарю!) Лукавия ще надделее и ще ме вкара в ереста на съдът районни, оня що правораздава по облигационните дела най-нечестиви. Но приеми настоящото с благоволението си и безкрайната ти доброта нека прости ми – Лукавия силен е над човеците. И да бъде унищожено всичко що е от него!

И всичките договори подписани между нас, всичките са с неговото навещаване и помощ сключени, затова развалени поради неизпълнение Ваше да бъдат. И както ни учат еретиците от сектата на облигационерите, неплатените суми по договорите дължат се, но от волеизявлението за разваляне, договорите се прекратяват. А ако нявга проявите благодатта си към мен и отново ме благословите със задача за разрешаване на проблемите Ви, с най-голяма готовност ще се отзова и всякак ще съдействам, но само заплащането предварително да бъде.
АМИН!
green
Потребител

Назад към Общи дискусии