начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Пренос на номер от мобилен оператор

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пренос на номер от мобилен оператор

Мнениеот Didis » 02 Апр 2011, 15:53

Бих искала да помоля някого за съвет в случая ми с пренос на номер от Мтел към Виваком!
Аз съм абонат на Мтел и малко повече от месец преди да ми изтече договора с тях отидох във Виваком и подадох Заявление за пренос на номер към тяхната мрежа. Те ми казаха, че няма смисъл да подавам писмено предизвестие към Мтел, защото заявлението се счита за такова. Прочех и една от клаузите, в която се казва: "Упълномощавам БТК да прекрати от мое име и за моя сметка д-ра с Мтел, като настоящото заявление следва да се счита за писмено предизвестие за прекратяване на двустранен д-р по отношение на номера, чиято преносимост се заявява."
На датата на прехвърляне на номера Мтел уведомяват Виваком, че дължа неустойка. След като аз отидох в магазин на Мтел и се разбрахме по този въпрос се оказа, че не дължа такава защото всичко е изрядно и премахнаха сумата. Беше ми заявена нова дата за пренасяне на номер. На нея Мтел отново казаха, че дължа неустойка в размер на 150лв. Този път започнаха да спорят с мен, че за да прекратя договора си с тях, трябва да подам лично писмено предизвестие.
Прочетох в сайта на Комисята за регулиране на съобщенията, че не е необходимо аз да подавам предизвестие. Достатъчно е заявлението към Виваком.
Сега се чудя към кого да напиша жалба. Защото отговора ми от КРС може да се забави и с един месец, а дотогава Мтел ще си преподпишат договора ми.
Didis
Нов потребител

Re: Пренос на номер от мобилен оператор

Мнениеот hristovv » 04 Апр 2011, 16:00

При мен се случва следното: нямам срочен договор с БТК и искам да прехвърля номера от БТК към кабелния оператор. Написах заявление за преносимост и вече 4 месеца чакам това да се случи. Отговора на БТК е "грешка в документите". Беше явно че така от само себе си грешката няма да се оправи и си написах жалба до КРС, от там ми се обадиха след 10 дни и казаха че вече тече проверка по моя случай. Сега чакам да ми се обадят за резултата. А дотогава ще си плащам месечните такси и към двата оператора за съжаление.
hristovv
Младши потребител

Re: Пренос на номер от мобилен оператор

Мнениеот stanimira_86 » 05 Апр 2011, 11:13

Това е проблем при всички оператори. Единствено мога да кажа, че М-тел премахнаха автоматичното подновяване и дори и да ти бъде подновен договора той става безсрочен, така че реално няма от какво да се притесняваш ;)
stanimira_86
Младши потребител

Назад към Общи дискусии