Колеги какво мислите за претопления скандал с бившия главен прокурор?
Нормално ли е министърът на МВР да оповестява , че бившия глав.прокурор е заподозрян за 2 убийства , без дори да има образувани ДП?
Нормално ли е за държавността на една държава да се подлага на дискусия в общественото мнение , без реално да чуем доказателства , че главен прокурор е поръчител на 2 убийства?Ако нищо не се докаже , кой ще е отговорен за разрушената държавност?
Възможно ли е Филчев да е ненормален?Как все още преподава?(Ценни ще са мнения на актуални студенти).
Лично аз съм много сащисан , ако главния прокурор е убиец , за какво иде реч?
- Дата и час: 29 Ное 2024, 00:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Филчевгейт
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
- REVOLUTION
- Активен потребител
Re: Филчевгейт
Какво да мислим, Революшън, то не е и до мислене, държавността се руши не от днес и не само от това изявление, но то наистина ескалира тенденцията.
Не съм имала честта да ми преподава Филчев, но още помня всичките му решения от времето му на съдия - безупречни, на високо професионално ниво - лично мнение. За да се постигне и вижда това ниво, струва ми се, че човек трябва да има и морал - не познавам хора, които са на високо професионално ниво и нямат морал (както и да се разбира това днес), обратното е обичайна комбинация.
Вижда ми се повече от абсурдно при горещи следи да не стигнали докъдето трябва, та чак сега. То и затова си имаше оправдание - самият Филчев пречел
Прави впечатление и че първо беше обявено от немски журналист, който си посочи и източника. После източникът отхвърли да е казвал такова нещо, а след няколко часа го обяви и лично. Това не ми се върза - каква беше целта на този изключителен стратегически ход?
Не съм имала честта да ми преподава Филчев, но още помня всичките му решения от времето му на съдия - безупречни, на високо професионално ниво - лично мнение. За да се постигне и вижда това ниво, струва ми се, че човек трябва да има и морал - не познавам хора, които са на високо професионално ниво и нямат морал (както и да се разбира това днес), обратното е обичайна комбинация.
Вижда ми се повече от абсурдно при горещи следи да не стигнали докъдето трябва, та чак сега. То и затова си имаше оправдание - самият Филчев пречел
Прави впечатление и че първо беше обявено от немски журналист, който си посочи и източника. После източникът отхвърли да е казвал такова нещо, а след няколко часа го обяви и лично. Това не ми се върза - каква беше целта на този изключителен стратегически ход?
- fani_i
- Потребител
този стратегически ход е, че е време министъра на вътрешните работи да си ходи
то бива некомпетентни изказвания ама чак пък толкова и да не прави впечетление на никого
то бива некомпетентни изказвания ама чак пък толкова и да не прави впечетление на никого
- boiko_62
- Потребител
то да беше само Филчев и изказванията по негов адрес, да скачахме и да викаме ура. ама то всичките изказвания са от ден на ден все по-нелепи, а народът претръпва. изказванията по адрес на Филчев са "само" нарушаване на презумпцията за невинност и клевета (което само по себе си е достатъчно тежко), но от правна гледна точка не трябва да има значение дали са отправени към гл.прокурор, към бивш такъв или към кой да е гражданин на страната.
лошото е, че има и още по-тежки удари върху доверието в системата. ето на, днес чета зашеметяващо заглавие "Предстои разкриването на още едно поръчково убийство". оксиморон или живата реалност?! ако е убийство (още повече поръчково) като как се знае дали и кога ще бъде разкрито? мозъкът ми толкова блокира, че се сещам само за две възможности:
- или е разкрито, ама се правим, че още не сме готови (укриване на данни за тежко престъпление?);
- или не знаем нищо, ама се познаваме с извършителите и те ще ни снесат информация по план-график (съучастничество?).
лошото е, че има и още по-тежки удари върху доверието в системата. ето на, днес чета зашеметяващо заглавие "Предстои разкриването на още едно поръчково убийство". оксиморон или живата реалност?! ако е убийство (още повече поръчково) като как се знае дали и кога ще бъде разкрито? мозъкът ми толкова блокира, че се сещам само за две възможности:
- или е разкрито, ама се правим, че още не сме готови (укриване на данни за тежко престъпление?);
- или не знаем нищо, ама се познаваме с извършителите и те ще ни снесат информация по план-график (съучастничество?).
брях! някой анонимен м(ар)одератор не понася Капитан Очевидност. интересно защо след като той не нарушава Общите условия на Lex.bg.
- goldie
- Потребител
REVOLUTION написа:Колеги какво мислите за претопления скандал с бившия главен прокурор?
Нормално ли е министърът на МВР да оповестява , че бившия глав.прокурор е заподозрян за 2 убийства , без дори да има образувани ДП? Недопустимо е, абсурдно, възможно само в една лилипутска държава
Нормално ли е за държавността на една държава да се подлага на дискусия в общественото мнение , без реално да чуем доказателства , че главен прокурор е поръчител на 2 убийства? Вече не знам кое е нормално. Ако нормално е приетото поведение, относимо към ценностите на дадено общество в конкретен момент от неговото развитие - днес в България това е нормално.Ако нищо не се докаже , кой ще е отговорен за разрушената държавност? Предишното правителство.
Възможно ли е Филчев да е ненормален?АбсолютноКак все още преподава?(Ценни ще са мнения на актуални студенти).
Не мисляЛично аз съм много сащисан , ако главния прокурор е убиец , за какво иде реч? Лично аз съвсем няма да съм.
-
lexy21 - Активен потребител
И аз като прочетох, че предстои да бъде разкрито поръчково убийство, а и че "очакваме всички факти, които ще излязат за г-н Филчев", реших, че не съм се събудила още
Тази сигурност за фактите, които ще излязат, но още не са, но пък се знае, че със сигурност ще ги има...вече ме докара до шизофрения. Впрочем, като изключим логическия абсурд в това изказване, то неговата логика е в основата на всички телевизионни обвинения, за които се очаква съдът само да парафира.
Като се оказа на тясно, министърът се мотивира, че проверяват версията на близките - че тя датира почти от началото на разследването, как така тогава са я игнорирали, пък сега баш й дошло времето
И друго напоследък прави впечатление - явно и без да се смущават (чета го в пресата) разследващите с благословията на господарите на процеса не повдигат обвинения срещу съучастници, каквото действие повелява закона да предприемат, за да ги ползват като свидетели, и то какви показания ще излязат от тях...от типа "поръчки приемаме всякакви".
Така "оговорът" като термин за обозначаване на едно явление, промени съдържанието си и от действие на един обвиняем/подсъдим, стана сделка с държавното обвинение. За нея пък си има други едни термини в НК, но очевидно не важат за конкретни случаи.
Тази сигурност за фактите, които ще излязат, но още не са, но пък се знае, че със сигурност ще ги има...вече ме докара до шизофрения. Впрочем, като изключим логическия абсурд в това изказване, то неговата логика е в основата на всички телевизионни обвинения, за които се очаква съдът само да парафира.
Като се оказа на тясно, министърът се мотивира, че проверяват версията на близките - че тя датира почти от началото на разследването, как така тогава са я игнорирали, пък сега баш й дошло времето
И друго напоследък прави впечатление - явно и без да се смущават (чета го в пресата) разследващите с благословията на господарите на процеса не повдигат обвинения срещу съучастници, каквото действие повелява закона да предприемат, за да ги ползват като свидетели, и то какви показания ще излязат от тях...от типа "поръчки приемаме всякакви".
Така "оговорът" като термин за обозначаване на едно явление, промени съдържанието си и от действие на един обвиняем/подсъдим, стана сделка с държавното обвинение. За нея пък си има други едни термини в НК, но очевидно не важат за конкретни случаи.
- fani_i
- Потребител
Здравейте,дано не се отнася и за Вас-безделници!Много ефектен номер.Вчера попитах за работа фирма,която беше обявила свободни работни места.Попитаха ме за ЕГН-то и след това не пожелаха да говорим повече,така че днес не търся работа и съм на тема Филчевгейт.
- milkooo
- Младши потребител
milkooo написа:...Попитаха ме за ЕГН-то и след това не пожелаха да говорим повече, ...
драги г-не, ако успеете да докажете това им действие в съда, можете да ги съдите за дискриминация по възраст. но това няма отношение по точно тази тема.
брях! някой анонимен м(ар)одератор не понася Капитан Очевидност. интересно защо след като той не нарушава Общите условия на Lex.bg.
- goldie
- Потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|