Уважаеми госпожи и господа
През 2008 г.синът ми и Б.П регистрираха фирма .Двамата имат по 50% участие.Управител на фирмата е Б.П.През 2009 год фирмата сключи договор със гръцка фирма за отглеждането на 50 декара тютюн.Б.П се нае сам да организира нещата по отглеждането на тютюна .За целта само искаше синът ми да намери пари за да може той да плаща надници на работниците които уж ще отглеждат тютюна.Аз като майка взех кредит от банката за да помогна и всичките пари 5000 лв ги дадохме на без никаква разписка.Преди това той е изтеглил и парите от сметката на фирмата , в размер на 3500 лв които бяха внесени като начален капитал при регистрирането на фирмата.Давано му е на ръка още около 3000 лв без никаква разписка,защото сме мислили че не е необходимо,тъй като са за фирмата.Това е накратко.Проблема е ,че впоследствие се оказа че не е гледал никакъв тютюн,фактурира на фирмата само 800 кг,при заложени в договора 7500 кг.Оказа се че е присвоил парите,закупил си е апартамент на името на жена му.Сега не иска да ни възстанови парите които сме му дали на ръка.
Моля ,да ми дадете съвет какъв е реда и начина да си възстановим парите които сме му дали,ако заведем дело колко време ще отнеме тази процедура.Банките ни притискат да връщаме кредита,а кредита е на мое име като физическо лице.
Ако желаете повече подробности ще Ви отговоря.
Предварително Ви благодаря за отговора и съвета.
Сърдечни поздрави.
- Дата и час: 29 Ное 2024, 02:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за съвет и помощ
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Моля за съвет и помощ
Един познат обича да казва:
"Адвоката е като презерватива - има смисъл от него само преди, а не след"
Защо теглите кредит като физ. лице за нуждите на фирма (не е необходимо да отговаряте)...
Как давате толкова пари без никакъв документ насреща... Та Вие не сте ги давали на него като физ. лице, а на фирмата, нали? Е нещо - договорче, разписка - поне косвено да доказва казаното от Вас...
В заключение, смятам че сте станали жертва на измама (не че откривам топлата вода), но не знам дали някой в прокуратурата ще ви обърне внимание
Иначе банката въобще не я интересува на кого сте дали парите, тя си иска просто вноските, можете ли да я вините, че не е наивна, колкото Вас
"Адвоката е като презерватива - има смисъл от него само преди, а не след"
Защо теглите кредит като физ. лице за нуждите на фирма (не е необходимо да отговаряте)...
Как давате толкова пари без никакъв документ насреща... Та Вие не сте ги давали на него като физ. лице, а на фирмата, нали? Е нещо - договорче, разписка - поне косвено да доказва казаното от Вас...
В заключение, смятам че сте станали жертва на измама (не че откривам топлата вода), но не знам дали някой в прокуратурата ще ви обърне внимание
Иначе банката въобще не я интересува на кого сте дали парите, тя си иска просто вноските, можете ли да я вините, че не е наивна, колкото Вас
ЛЕСНО се галят момите, мъчно се дялкат гредите.
ГРЪМНАЛ слепият, та убил заек, а куцият припнал и го уловил.
ЖИВОТЪТ е стълба: едни се качват, други слизат.
ГРЪМНАЛ слепият, та убил заек, а куцият припнал и го уловил.
ЖИВОТЪТ е стълба: едни се качват, други слизат.
- alexander_
- Младши потребител
Здравейте ekaterina66, съжалявам за ситуацията, в която сте попаднали. Наистина не бива така на доверие да се дават пари. Само като насока за помощ - проверете дали тези суми са заприходени в касата на дружеството на сина Ви, дали евентуално счетоводителят / касиерът на дружеството знаят за тези дадени от Вас суми. Това би могло да Ви помогне.
- konik
- Младши потребител
На ваше нямаше да оставям на заден план договора,който е подписан с гръцката фирма, "излъгали" са ви със 13 000лв (не мога да смятам,но май са толкова),при евнтуално неизпълнение на договра ви с тях "гладните" гърци биха ви стъжнили живота.В каква държава живееме да дадеш 5000лв,35000лв без да поискаш ЕДНА думичка написана насреща??????? .АНГАЖИРАЙТЕ ДОБЪР АДВОКАТ !!!!
Правото брани зрящите, не спящите! Vivere est cogitare !!
- hol455
- Младши потребител
Благодаря Ви за бързите отговори и съпричастността.Напълно ме обезкуражихте ,че мога да получа някаква справедливост ако потърся правата си по законен ред.Дали пък да не търся като физическо лице,че съм му дала пари.Какво мислите .
Отговарям на коник:
Никъде нищо не е заприходено,няма нито касова книга,нито нещо е писал някъде.Единствено има издадена една опростена фактура от името на фирмата за предадени 800кг тютюн,която гръцката фирма е изплатила по банков път и той е изтеглил парите.
Осъзнавам че положението ми е безнадежно,и все пак се надявам на някакво чудо истината да възтържествува.
Благодаря Ви предварително за отговорите
Отговарям на коник:
Никъде нищо не е заприходено,няма нито касова книга,нито нещо е писал някъде.Единствено има издадена една опростена фактура от името на фирмата за предадени 800кг тютюн,която гръцката фирма е изплатила по банков път и той е изтеглил парите.
Осъзнавам че положението ми е безнадежно,и все пак се надявам на някакво чудо истината да възтържествува.
Благодаря Ви предварително за отговорите
- ekaterina66
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|