начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Болничен и неявяване на дело

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Болничен и неявяване на дело

Мнениеот pita6toto » 05 Юли 2010, 11:30

Здравейте!
Съглано чл. 18., ал.2 от новата НАРЕДБА за медицинската експертиза обн., ДВ, бр. 36 от 14.05.2010 г.
: При определен домашен амбулаторен или свободен режим осигуреният е длъжен, ако е необходимо, да се яви пред разследващите органи и пред органите на съдебната власт през периода на разрешения отпуск поради временна неработоспособност, освен ако представи "Медицинско удостоверение" по образец, утвърден от министъра на здравеопазването и министъра на правосъдието, в което е отбелязано, че заболяването на лицето не позволява явяването му пред разследващите органи и пред органите на съдебната власт.
т.е. за разлика от предишната наредба, където в графа "Бележки" лекаря трябваше да посочи, че заболяването не позволява явяването пред разследващи и съдебна власт, в навата наредба вече се иска изрично Удостоверение.
Въпросът ми е : Утвърден ли е вече образец на това удостоверение, защото поне моят лекар не бе и чувал за токаво нещо!
Благодаря предварително!
pita6toto
Младши потребител

Re: Болничен и неявяване на дело

Мнениеот pita6toto » 06 Юли 2010, 17:30

Проблема е че съм страна в съдебен процес. Поисках да не се дава ход на делото като изпратих болничния лист с молба за отлагане. Съдията обаче дал ход на делото именно защото към болничния не било приложено такова удостоверение.
Дали горната инстанция ще отмени постановеното решение /което по същество не е в моя полза :evil: /, на основание че ми е било ограничено правото на защита - да се защитавам лично в процеса? Някой сблъсквал ли се е до момента с подобен проблем?
pita6toto
Младши потребител

Re: Болничен и неявяване на дело

Мнениеот Гост. » 07 Юли 2010, 05:57

pita6toto написа:Проблема е че съм страна в съдебен процес. Поисках да не се дава ход на делото като изпратих болничния лист с молба за отлагане. Съдията обаче дал ход на делото именно защото към болничния не било приложено такова удостоверение.
Дали горната инстанция ще отмени постановеното решение /което по същество не е в моя полза :evil: /, на основание че ми е било ограничено правото на защита - да се защитавам лично в процеса? Някой сблъсквал ли се е до момента с подобен проблем?

Те, проблемите, така се случават. Една дума, фраза, изречение и ... воала- навярно неприсъствено решение. :)
Дали въззивната инстанция ще отмени постановеното СР на това основание?- да не кажа, че граничи с абсурда, но не пречи да опитате( ама не само на това основание, защото си е загубено време). Има разни членове и алинеи, които са спазени- като отпочнете от размяната на книжа, спомните си за доклада по делото, една хубава думичка с толкова съдържание "шиканира" и не на последно място- 142 ГПК.

Беби, колега от форума, която съм признала, успя да възстанови срок, който бе изтекъл с около има-няма... 4 месеца. :lol: Не питайте!
Та, случват се и чудеса. :lol:
Гост.
Старши потребител

Назад към Общи дискусии