начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Прекратяване на договор за кадрова военна служба

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на договор за кадрова военна служба

Мнениеот todorb2000 » 26 Юни 2010, 11:19

Преди седем години ме освободиха от кадрова военна служба/КВС/. Заповедта на министъра на отбраната за освобождаването ми от кадрова военна служба, не бе отменена. По казуса има произнасяне на тричленен и петчленен състав на ВАС.
Имах адвокат, който по една или друга причина, не можа да ме представлява пред ВАС.
Впоследствие установих, че процедурата по прекратяването на договора ми за кадрова военна служба/ДКВС/ е била нарушена, както е била нарушена и процедурата по освобождаването ми от кадрова военна служба. Събрах съответните доказателства от съответните архиви. Това го установихме заедно с познат адвокат.

Ето казусът!

1. При прекратяването на договора ми за кадрова военна служба.
Извършеният ми подбор по чл.128г по Закона за отбраната и въоръжените сили/ЗОВС/, съответно по чл.200-202вкл от Правилника за кадрова военна служба/ПКВС/, е извършен така, че беседата по подбора/трета по ред дейност по подбора/ е проведена на 6 март 2002г., а министерската заповед за ликвидация на поделението, в което служих, е издадена на 7 март 2002г.. Става така, че съответните кадрови органи са вземали решения преди да е излязъл акта за ликвидация на съответното поделение. Това е документирано в протокол за беседа.
Действащата норма е била чл.202, ал.2 от ПКВС/към 06.03.2002г./
Акта за ликвидацията на поделението е посочен в предизвестието за прекратяване на договора ми за кадрова военна служба, което е подписано от министъра на отбраната и от още двама служители, като единия е шеф на правното отделение, а другия на кадровото отделение.
За същото придобих доказателство от съответните служебни доклади.

2. При освобождаването ми от кадрова военна служба.
Съгласно изискванията на чл.203, ал.1, т.1 след влизане в сила на акта по подбора/извършен до 3 април 2002г. и обявен в съответната заповед/ кадровите военнослужещи, които са засегнати от подбора т.е. на намерили място по новите щатове, се атестират от непосредствените си командири. Такова атестиране не ми е било извършено. И затова имам доказателство.

Обобщеното е в това, че първо не ми е бил извършен подбор, съгласно целите, заложени в съответната заповед за ликвидация, а преди същата да е била издадена/нарушен е чл.202 от ПКВС към 03.04.2002г./. И второ, че не ми е била извършена атестация след приключването на подбора/и е нарушен е чл.203, ал.1, т.1 от ПКВС към 08.04.2002г./. Датата 08.04.2002г. е бил крайния срок за подаване на рапорти за кандидатстване по Регистъра за вакантните длъжности, като рапорта е трябвало да бъде окомплектован със съответните документи за атестиране. Атестацията, с която е бил окомплектован рапорта ми за кандидатстване за длъжности по Регистъра за вакантните длъжности не е изикуемата по чл.203, ал.1, т.1 от ПКВС, а е от 28 януари 2002г., когато се провеждаше извънредно атестиране по заповед на министъра на отбраната, но по други критерии, а не по изискуемите по чл.200, ал.2 от ПКВС.

Това е.

Зная за сложната ситуация, но тук става въпрос за "навързани като свински черва" прокурори и върховни съдии, които са правораздавали симулативно.

Какво да сторя оттук нататък?
Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите/чл.58 от Конституцията/
http://www.youtube.com/watch?v=BP7WGKWPZKg
Емил Димитров-Ако си дал…не си живял на празно!
todorb2000
Потребител

Назад към Общи дискусии