Писна ми да ми умуват и разсъждават всички какво имаш право и какво не без да си имат и капка понятие така че ще ви помоля за малко помощ.
Първо - Счита ли се за официялен документ за самоличност (демек важи ли), цветно фотокопие от личната карта, и едно надписче "Вярно с оригинала и подпис"
Второ - Може ли да се издаде декларация от нотариус, за придружител. Например аз съм на 18 но приятелката ми е на 17, ако отидем на нотариус с майка й, може ли да се направи декларация с която аз съм опълномощен да й бъда придружител в заведението и да влезне с мен.
... с удоволствие бих чул и други предложения!
Благодаря предварително! :)
- Дата и час: 29 Ное 2024, 04:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за малко помощ относно влизането по заведения!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Моля за малко помощ относно влизането по заведения!
Предвид зачестилите напоследък "рок-прояви" подобно недоумение у мен събуди образецът-декларация по чл. "н`ам кой си" от Закона за закрила на детето - синът ми е непълнолетен, но е въплъщение на "всичко-което-аз-при-соца-не-можах-да-бъда" стигна се дотам, че се наложи да купувам билет за някакви пълнолетни придружители за концерти, на които лично аз не бих издържал и една минута, за да го придружават и те да подписват въпросната декларация, която се прибила от охраната при входа и не е ясен изобщо юридическият й статус...
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
в закона си го пише ясно - лица под 18 години нямат право да "обикалят" заведенията след 22:00. Преди 22:00 се съмнявам в заведения някой да гледа за лични карти
- kalinpetrovbg
- Младши потребител
Първо - Счита ли се за официялен документ за самоличност (демек важи ли), цветно фотокопие от личната карта, и едно надписче "Вярно с оригинала и подпис".
Не. Справка ЗБЛД.
Второ - Може ли да се издаде декларация от нотариус, за придружител. Например аз съм на 18 но приятелката ми е на 17, ако отидем на нотариус с майка й, може ли да се направи декларация с която аз съм опълномощен да й бъда придружител в заведението и да влезне с мен.
Да.
чл.8, ал.7 във вр. с ал. 4 във вр. с чл. 5б от ЗЗДетето
Декларация-съгласие от родителят, както и такава от придружаващия- че е съгласен да придружава непълнолетното след 22 ч., така нужни с оглед т.н. специализирана закрила на децата, вменена като задължение, освен на държавните институции, и на
.собствениците, наемателите и ползвателите на търговски обекти, кина и театри, както и от организаторите на обществени прояви
Но! Ако организаторите са поставили условие, че и с такава декларация няма да приемат непълнолетни - не ви остават много разумни ходове, макар и да са ви ограничени правата. В едно такова събитие, каквото визира Балуев, при толкова хора (екзалтирана публика) никога не можеш да предвидиш последиците...
- Гост.
- Старши потребител
От утре, даже и да разполагаш с такава декларация, ако в заведението се пуши, пак няма да те допуснат дори и с придружител.
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
andy70 написа:От утре, даже и да разполагаш с такава декларация, ако в заведението се пуши, пак няма да те допуснат дори и с придружител.
Това пък как ще става... ако в заведението има "салон за непушачи", но и такъв за пушачи - излиза, че пак не може да отидеш с децата си на ресторант напр., вкл. и в "лятната му градина"
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
-
gudio - Активен потребител
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=532354
Ако обектът разполага с под 100 места, собственикът ще решава дали да бъде за пушачи или не. Познайте повечето заведения какви ще бъдат!
Ако обектът разполага с под 100 места, собственикът ще решава дали да бъде за пушачи или не. Познайте повечето заведения какви ще бъдат!
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|