начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

За адвокатските карти и проверките при входовете на съдилища

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

За адвокатските карти и проверките при входовете на съдилища

Мнениеот tapizaushi » 15 Апр 2010, 13:32

Колеги, в СРС през служебния вход пропускат срещу представяне на адвокатска карта. БЕЗ ПРОВЕРКА за метални предмети. Индикаторите пищят, но "ок - щом сте адвокат".

В СГС на служебния вход няма такова нещо. Деловодителки, машинописки, секретарки и касиерки си минават свободно, а адвокатите свалят коланите и празнят джобовете. Tехническата система на КПП-то може да различи оръжие от катарама на колан или телефон.

На сайта на Министерството на правосъдието са публикувани следните правила:
http://www.justice.government.bg/new/Do ... ravila.doc

Съгл. т. 11 от тези ПРАВИЛА:
11. Всички лица, преминаващи през входовете за граждани, се проверяват за притежание на предмети, материали или вещества, които могат да се използват за извършване на противозаконни действия или терористични актове.

Съгл. т. 13.1
13.1. През служебните входове в съдебните сгради и обекти, охранявани с физическа охрана, се допускат и съдебни заседатели, вещи лица, адвокати и хора с увреждания, след лигитимирането им със съответен документ.

Аргумент на противното...?!
Да не забравяме и нормите на Закона за адвокатурата:
Чл. 29. (1) Пред съда, органите на досъдебното производство, административните органи и други служби в страната адвокатът е приравнен със съдията по отношение на дължимото му уважение и му се дължи съдействие като на съдия.

Вие какво мислите?
Последна промяна tapizaushi на 31 Май 2011, 12:19, променена общо 1 път
tapizaushi
Потребител

Re: За адвокатските карти и проверките при входовете на съдилища

Мнениеот Melly » 15 Апр 2010, 13:47

Ти пък, от какво точно се нервиш толкова?
Това, че те проверяват ли?
Никой не е гарантиран да изперка...
Само си кажи: "Трай бабо да не те стигне мечка". Държа да отбележа, за да не бъда неправилно разбрана - и аз съм за ред и дисциплина :!: на всички нива.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 15 Апр 2010, 13:49

:roll: Не бях мислила по този въпрос, наистина. Имах един случай, където се наложи да отварям дамската си чанта 8) :evil: ( една флашка им се видя като малко хладно оръжие :shock: ) а закъснявам за заседание.
При все изписаното тук( цитатите), все още не съм спорила и по този въпрос, защото където ме познава съдебната охрана нямам проблеми. А аз не обичам да съм прелетна птица.

Мен ме дразни друго- някой Ентелигентен ръководен кадър взел, че казал да се проверяват адвокатските карти имат ли печат за съответната година. И се отпочва един безумно безмислен разговор по темата- Имате печат, ала не са посочили номерът ви в АК.... и прочие щуротии.
Ми, четете ДВ :o .

Какво мисля по въпроса? от сега ще ви кажа, че никой в нашия съдебен район не ползва служебен вход ( от задържаните лица :lol: та до председателите на съдилища :lol: - равнопоставеност някаква). Там където го има, защото само в ОС има такъв. :lol:
Последна промяна poli_g на 15 Апр 2010, 13:51, променена общо 1 път
Гост.
Старши потребител

Мнениеот 778899 » 15 Апр 2010, 13:50

по някой въпроси съм престанала да мисля, щото "мисленето" до нищо добро не води... :D ! онзи ден, в СГС пред мен един хубавец...минава през свиркащата порта...свир :!: , те го връщат...оня маха колана...минава пак...свир :!: , те пак го връщат...изпразни всичко що можа...свир, и свир :!: , докато с почервеняла муцуна си извади контрацептивните средства :wink: от вътрешния джоб на сакото...ми, да..."металически" са опаковките :lol: !

нещо ми е петъчно....види се! :lol:
Последна промяна 778899 на 15 Апр 2010, 13:53, променена общо 1 път
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 15 Апр 2010, 13:56

За да не поправям отново- от друга страна все е в полза на обществото. Понякога нямам против да ми се ограничават правата,( разбира се за всички- от хигиенист до председател на съда), така щото ако влезе някой лумпен с неистинска адвокатска карта и лоши помисли - какво правим?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот tapizaushi » 15 Апр 2010, 14:10

Хех. Не забравяйте, че вие сте дребни женички. :) Я за малко се превърнете в 30 годишен господин, 182 см. с гаменска физиономия, с колан с метална катарама, без дамска чанта, с две връзки ключове по джобовете, флашка, електронен подпис, телефон ...
Последна промяна tapizaushi на 31 Май 2011, 12:20, променена общо 3 пъти
tapizaushi
Потребител

Мнениеот portokal » 15 Апр 2010, 14:15

А някой може ли да отговори какъв е смисълът да ти поглеждат личната карта? 8)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот tapizaushi » 15 Апр 2010, 14:18

не извъртай, знам че всичко ти е в дамската чанта.
Последна промяна tapizaushi на 31 Май 2011, 12:20, променена общо 2 пъти
tapizaushi
Потребител

Мнениеот 778899 » 15 Апр 2010, 14:20

tapizaushi написа:Хех. Не забравяйте, че вие сте дребни женички. :) с колан с метална катарама, без дамска чанта, с две връзки ключове по джобовете, флашка, електронен подпис, телефон ... Колата ви е паркирана в паркинг с цена 4 лв. на час...А?

хихи...дребни, дребни.... колко пък да сме дребни женички?!? :lol: може да сме дребни, но за сметка на това сме "покорни" :lol: :lol: :lol: /поли ще потвърди, надам се :lol: :lol: :lol: /

всичкото що си го изброил горе...го имам налично!!! я, сега сложи в сметката и всичкото що го нося в т. нар. "дамска чанта"...дамски й остава само видът...вътре е...............маааани! :D
Последна промяна 778899 на 15 Апр 2010, 14:23, променена общо 1 път
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот tapizaushi » 15 Апр 2010, 14:20

В тоя форум стават грешки. Аз отговарях на 667788
tapizaushi
Потребител

Мнениеот tapizaushi » 15 Апр 2010, 14:25

цар съм, само недев и декан може да ме бият.
tapizaushi
Потребител

Мнениеот 778899 » 15 Апр 2010, 14:26

да, и 66 /е излишно/ затова минавам на следващото поред, та :lol: :lol: :lol: 778899 те разбра!

скоро ще ти звънна, щото нали от сайтове разбираш.... :wink:
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 15 Апр 2010, 14:30

:lol: :lol: :lol: отговорите ни да се четат отдолу-нагоре....

ок, щом си цар...вЕрвамееее.... :D ще ти се обадкам! :wink:
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 15 Апр 2010, 18:20

tapizaushi написа:цар съм, само недев и декан може да ме бият.

Няма да се бием сега....

Чудя се и се мая от какъв зор ще ме проверяват за оръжие. Кой ............. ще стреля по съдия по време на заседание...

Вместо да си го отсреля като си излезе от сградата.

За мен тези мерки са ИЗЛИШНИ. Не зная от какво се пазят магистратите... може би корупцията да не влезе при тях.

След като ми проверят документите какво точно ще видят? Че съм БГ гражданин? Или пък, че съм млад и красив на снимката....

Малоумна работа ви казвам...
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 15 Апр 2010, 18:30

Вярно, че много адвокати носят огнестрелни оръжия, но съм сигурен, че техническата система на КПП-то може да различи оръжие от катарама на колан или телефон

:roll: И какво? Пускат ги в СРС и СГС с тях ли?!? :shock:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот fani_i » 15 Апр 2010, 18:46

Аз оръжие не нося (освен предмети с възможната двойна употреба в дамската ми чанта :) ), но редовно ми пищят металните декорации на обувките. Боса обаче не съм влизала в съда, нито са ме събували по чехли. Твърде домашно и уютно ще ми стане :) Иначе си оставям чантата на детектора и не се противя, защо ли и да го правя, имам си други грижи, като влизам в тази институция.
Преди време, в старата Служба по вписвания (Нотариата) полицаите, с които се срещахме няколко пъти на ден на входа, упорито ме приканваха да минавам без да ме проверяват, но аз на шега ги посъветвах да проверяват най-осторожно точно адвокатите, че както ни е писнало от опашките по гишетата...Те пък се опулиха и ми наднихнаха в чантата, която услужливо вече бях отворила. Явно тази гледна точка им дойде в повече :D
fani_i
Потребител

Мнениеот tapizaushi » 15 Апр 2010, 19:04

И какво? Пускат ги в СРС и СГС с тях ли?!?

Мисълта ми беше, че оръжието ще бъде засечено от детектора. Т.е. тези детектори не са толкова "тъпи", че да се налага преджобване. Адвокат с оръжие ще бъде засечен от детектора.

Ако преминеш през този детектор, който е на служебния вход в СГС със запалка "Зипо"... той ще издаде някакъв звук.

Но ако минеш с пистолет "Макаров" през същия детектор - той ще издаде съвсем различен и вероятно доста по-силен звук. Аз поне съм сигурен, че след 9/11 са вложени достатъчно пари за да се усъвършенстват тези детектори.

Ако не вярваш, замисли се: За 150 долара може да си купиш часовник, който ще ти засече относително вярно температура, атмосферно налягане, надморска височина... и какво ли още не.

И все пак, колкото и да е напреднала детекторната индустрия, ако един човек, който е имал акъл, че да стане адвокат със сигурност няма да изпита голям проблем да внесе оръжие отвъд един детектор и две фуражки.

Въпросът е, че адвокатите не са от тази група, която прави такива неща. Аз съм учил 7 години, ходил съм на 9 държавни изпита и на 3 адвокатски. Чакал съм 6 месеца да ми дадат кочан и адвокатска карта. нямам намерение да трепя никого.

Освен това
tapizaushi
Потребител

Мнениеот Melly » 15 Апр 2010, 19:10

tapizaushi написа:Освен това

Слушам те внимателно. И после...? :roll:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот 778899 » 15 Апр 2010, 21:02

:lol: :lol: :lol: мели, ех че си.....три пъти прочетох, три пъти с глас се :lol: ...
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот tapizaushi » 15 Апр 2010, 21:07

Melly написа:
tapizaushi написа:Освен това

Слушам те внимателно. И после...? :roll:

...забравих :lol:
tapizaushi
Потребител

Следваща