начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

упълномощаване адвокат

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

упълномощаване адвокат

Мнениеот gogser » 11 Апр 2010, 00:44

Здравейте на всички, които се интересуват от право.
Имам конкретен въпрос и се надявам на компетентнен отговор.
Налага ми се да подновя шофьорската си книжка, която е с изтекъл срок на валидност, а също тока и разрешителното ми издадено от служба КОС за съхранение и носене на ловно оръжие.
Въпросът ми е, мога ли да наема адвокат, които да ме представлява пред съответните административни органи? Какво пълномощтно следва му издам и колко нормално би струвала тази услуга?
Предварително благодаря за отговорите.
gogser
Нов потребител

Re: упълномощаване адвокат

Мнениеот ivan_lawyer » 11 Апр 2010, 06:45

Малко хора биха се съгласили на такава услуга, а адвокатите не са изобщо длъжни да извършват такива услуги.

Възможно е, някоя кантора адвокати да услужат.

Заверката на пълномощното е около 10 лева при нотариус, а услугата на самият адвокат е според зависи - комплексно би струвало поне 50 лева. Като не е изключено да изискват и лично съдействие на адреса на клиента - тоест може да искат лично явяване.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот tino76 » 11 Апр 2010, 09:33

Ще упълномощаваш адвокат да ходи да се реди по опашките вместо теб, така ли? :shock: :shock: Абе хора още не е станало горещо опомнете се малко. Нямате ли майки, баби и т.н. да ви вършат черната работа, та чак до адвокати опряхте :D
Аватар
tino76
Потребител

Мнениеот gogser » 11 Апр 2010, 09:57

Благодаря за отговорите до момента.

Неразбрах дали трябва задължително пълномощното, с което ще уполномощя адвоката да ме представлява пред компетентните административни органи да е нотариално заверено или става въпрос за друг вид пълномощно?
gogser
Нов потребител

Мнениеот usra_ovcova » 11 Апр 2010, 11:23

направете пълномощно с нотариална заверка.
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот gogser » 11 Апр 2010, 13:10

Ще има ли проблеми ако пълномощното не е нотариално заверено?
gogser
Нов потребител

Мнениеот dred » 11 Апр 2010, 16:13

Да
dred
Потребител

Назад към Общи дискусии