начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Закон за образованието

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Закон за образованието

Мнениеот sisi19 » 15 Мар 2010, 23:20

Здравейте,
Не съм запозната с тази част, и бих искала да питам дали има юристи практикуващи по този закон.
Става въпрос за помогала, които са за безвъзмездно ползване от 1-4 клас. Но за същите са събирани пари от родителите на стойност 26 лв за дете.
Не познавам адвокати в тази насока, моите адвокати също не могат да ме упътят към техни колеги. Останх с убеждението че няма много такива. За това питам дали има компетентни тук.
Последна промяна sisi19 на 15 Мар 2010, 23:32, променена общо 1 път
sisi19
Потребител

Re: Закон за образованието

Мнениеот inspectora » 15 Мар 2010, 23:27

Абе сиси, ти за всяко едно нещо, което ти се случи ли ще питаш тук? :D
Утре ще питаш и за светофарите дали е правилно 3 секунди да са на жълто ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 15 Мар 2010, 23:42

inspectora написа:Абе сиси, ти за всяко едно нещо, което ти се случи ли ще питаш тук? :D
Утре ще питаш и за светофарите дали е правилно 3 секунди да са на жълто ;)

Ей, ама пак ме подхвана :lol: :lol: Явно си пропуснал послеписа ми с който обеснявам "Защо". Както и да е.
Относно случая. Ами за какво иде реч :lol: - 5 класа по 23 деца (примерно) по 26 лв за помогала, които дефакто са безплатни до колкото разбарх от сайта на Министерството са си доста голяма цифра.
Защо тогава Родителите, ще плащат за нещо което е подсигурено за децата безплатно.
Последна промяна sisi19 на 15 Мар 2010, 23:59, променена общо 2 пъти
sisi19
Потребител

Мнениеот inspectora » 15 Мар 2010, 23:49

Ами питайте тези, които прибират парите.
Ако не могат да дадат адекватен отговор значи нещо не е както трябва ...
Ако ви изкарат я закон, я наредба, я заповед нещо ... и ви дадат документ за плащането ...
Не знам защо си мисля, че последно май беше до 4 клас наистина всичко да е безплатно, но пък може да има и неща, които да не са ... Букварите би трябвало да са безплатни ... но ако са помагала по някаква свободно избираема дисциплина ...
Абе аз първо бих питал тези, които искат парите за основанието, на което събират парите и дали и какъв документ ще ми издадат за сумата ;)

П.П.: за светофара утре ли? :D
... слабост си ми ти ... за това те закачам ... ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 16 Мар 2010, 00:05

inspectora написа:Ами питайте тези, които прибират парите.
Ако не могат да дадат адекватен отговор значи нещо не е както трябва ...
Ако ви изкарат я закон, я наредба, я заповед нещо ... и ви дадат документ за плащането ...
Не знам защо си мисля, че последно май беше до 4 клас наистина всичко да е безплатно, но пък може да има и неща, които да не са ... Букварите би трябвало да са безплатни ... но ако са помагала по някаква свободно избираема дисциплина ...
Абе аз първо бих питал тези, които искат парите за основанието, на което събират парите и дали и какъв документ ще ми издадат за сумата ;)

П.П.: за светофара утре ли? :D
... слабост си ми ти ... за това те закачам ... ;)

СИП - се заплаща. Това получих и като отговор от Министерството. Но ЗИП и другите предмети към които са и помагалата са за безвъзмездно ползване. Това гласи и наредбата.

Да не говорим, че децата в у-щето би трябвало да имат помагала към предмет който е включен в програмата, но те нямат такъв - нито учебник , нито помагало.

П.П. За светофара, самооооо на ЛС...... :D :D :D Друго не приемам - :lol:
sisi19
Потребител

Мнениеот satir » 16 Мар 2010, 13:36

@извинявам се, че се отклонявам се от темата, но.....
мен ме интересуват по-прости неща. задавам си елементарни въпроси.
питам се, кое да избера, здравето на сина си или дисциплината и успеха му.
детето тежи 35 кг. раницата му всеки ден е поне 40. е, питам се, кое да избера? пълния комплект учебници, тетрадки и помагала... /безумно изисквани от безумни преподаватели и практически неизползвани никога/, чиято тежест е непосилна за детето или забележки, нисък успех и неща...
мисли ли някой в това министерство по този въпрос, кой одобрява тези безумни учебници. в учебника по музика, например, има песен за некаква мутреса, миналата година учиха "..да да дирлада..." простотии секакви.....
п.с. аз за себе си бях решил въпроса, правилно. един тефтер по всичко и готово. ама лапето, като е изпълнително...
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот razli4na » 16 Мар 2010, 15:36

satir, остави детето! Щото сега, втория срок на първи клас, като почнат да обръщат дециметри в метри, да е подготвено. И не мисли, че се шегувам- това е по уч. план.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот satir » 16 Мар 2010, 16:07

razli4na написа:satir, остави детето! Щото сега, втория срок на първи клас, като почнат да обръщат дециметри в метри, да е подготвено. И не мисли, че се шегувам- това е по уч. план.

детето е шести клас, но това са подробности, раницата винаги е била тежка. остава въпроса с учебниците и помагалата, както и с нАуката изобщо. може ли за 5 години по испански да научат /силна дума/ само една песничка. а иначе се купуват безумно скъпи учебници, луксозни издания, които не се ползват. ного са яки, лъскави... от гланцова хартия, формат А3 и не се събират в раницата, но пък как тежат...
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 16 Мар 2010, 16:17

Онзи ден реших да препитам моята щерка по История на България, ама така от спомени , кога съм се готвила да кандидатствам право и после от ИБДП. Та питам го аз дятето и то ми разказва. "Чакай викам, какви са тези глупости дето ми ги разправяш."А то милото се оцъкли и вика:"Ами от учебника , мамо. " "Айде бе, викам , тя майка ти история не е учила" Ама кога донесе учебника , вярно, така си пише, както го разказа.
sunrise
Активен потребител

Назад към Общи дискусии