- Дата и час: 29 Ное 2024, 07:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Довиждане и от мен.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
38 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Довиждане и от мен.
Е, колеги от доста време вече не пиша тук, а и почти не чета.
Всъщност все по-рядко намирам нещо, което си струва да бъде прочетено.
Регистриран член съм в лекс-а от 2005 г. Преди това, доста време съм бил само читател. От тогава, през по-голямата част от времето, съм считал участието си за нещо полезно и приятно. Общуването с болшинството от форумците, дори когато сме били на диаметрално противоположни становища, винаги съм считал за богатство и възможност, която не бих имал, без съществуването на електронния форум.
За съжаление, това отдавна не е така. Присъствието тук, вече не ми е нито приятно, нито полезно.
Твърде много се нароиха участниците, които се изживяват (и натрапливо се изявяват) като ерудити във всяка област на човешкото познание, стъпвайки (по мое виждане) основно върху житейския си успех, че са се научили да четат и пишат. Този тип участници, никак не се свенят да пълнят ежедневно форума със своето "богато" съдържание, като заменят достиженията на правната доктрина с евтин вестникарски сурогат, а юридическите аргументи с личностни квалификации.
Очевидно е, че администрацията на сайта не е способна или не желае да разреши този проблем. Боли ме да го кажа, но съм на мнение че форумът, във вида в който го намирам от месеци насам, е профанизиран до степен, да не може да предложи нищо повече като среда за общуване, от това което бих срещнал в първия селски хоремаг.
Е... аз не виждам какво мога да правя тук. Не обичам да използвам думи като "никога" и "завинаги". Но определено нямам желание, повече да бъда част от това... "нещо", в което се е превърнал стойностният някога форум. По тази причина, възнамерявам това да бъде последният ми пост.
Няма да трия профила си. В случай, че някой от потребителите, с които съм контактувал желае да продължи и за в бъдеще контакта си с мен, може да ми остави ЛС за да му пратя мейл адрес или скайп. Запазвам си правото да връщам координати за връзка, само на определени потребители, по моя лична преценка.
Всъщност все по-рядко намирам нещо, което си струва да бъде прочетено.
Регистриран член съм в лекс-а от 2005 г. Преди това, доста време съм бил само читател. От тогава, през по-голямата част от времето, съм считал участието си за нещо полезно и приятно. Общуването с болшинството от форумците, дори когато сме били на диаметрално противоположни становища, винаги съм считал за богатство и възможност, която не бих имал, без съществуването на електронния форум.
За съжаление, това отдавна не е така. Присъствието тук, вече не ми е нито приятно, нито полезно.
Твърде много се нароиха участниците, които се изживяват (и натрапливо се изявяват) като ерудити във всяка област на човешкото познание, стъпвайки (по мое виждане) основно върху житейския си успех, че са се научили да четат и пишат. Този тип участници, никак не се свенят да пълнят ежедневно форума със своето "богато" съдържание, като заменят достиженията на правната доктрина с евтин вестникарски сурогат, а юридическите аргументи с личностни квалификации.
Очевидно е, че администрацията на сайта не е способна или не желае да разреши този проблем. Боли ме да го кажа, но съм на мнение че форумът, във вида в който го намирам от месеци насам, е профанизиран до степен, да не може да предложи нищо повече като среда за общуване, от това което бих срещнал в първия селски хоремаг.
Е... аз не виждам какво мога да правя тук. Не обичам да използвам думи като "никога" и "завинаги". Но определено нямам желание, повече да бъда част от това... "нещо", в което се е превърнал стойностният някога форум. По тази причина, възнамерявам това да бъде последният ми пост.
Няма да трия профила си. В случай, че някой от потребителите, с които съм контактувал желае да продължи и за в бъдеще контакта си с мен, може да ми остави ЛС за да му пратя мейл адрес или скайп. Запазвам си правото да връщам координати за връзка, само на определени потребители, по моя лична преценка.
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Който щади виновните, наказва невинните.
-
Inspector_MBP - Потребител
Re: Довиждане и от мен.
Попътен вятър ти желая.....
Аз не познавам форума от толкова отдавна, но като цяло не е това, което би трябвало да е.
А онези смешници с обидите за "безплатни консултации" са направо жалки.
Идеята на форума е да помага безплатно - жалко, че някой не го осъзнават.
Аз не познавам форума от толкова отдавна, но като цяло не е това, което би трябвало да е.
А онези смешници с обидите за "безплатни консултации" са направо жалки.
Идеята на форума е да помага безплатно - жалко, че някой не го осъзнават.
- nikiboy
- Потребител
жалко.
инспекторе, ако искаш нещо да е хубаво... правиш го. ако очакваш друг да ти го направи а ти само да му се радваш... нема да стане.
инспекторе, ако искаш нещо да е хубаво... правиш го. ако очакваш друг да ти го направи а ти само да му се радваш... нема да стане.
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
+++ на сатир
Принцип от римското право е по-добре десет виновни на свобода, отколкото един невинен в затвора. У нас нагласите са обратни. Съдебна система" - разбирай система, която трябва да бъде съдена.
-
justmy - Потребител
Ще ми липсваш, Инспекторе.
Време за лични пристрастия:патетично и отговорно да заявя сега, че винаги съм се радвала на здравата житейска логика в непресторения ти , така дефицитен нам, идеализъм.С хладен ум, горещо сърце и чисти ръце.Каквото простичко значат тези неща , вън от контекста на употребата им и независимо от автора .И без идея за насмешка е радостта ми, завиждам ..Дай боже повече и всекиму такива инспектори.
Иначе...допусках, че няма сила , която да се пребори с вродената ми добронамереност и отработена с годините толерантност към ближния, но се натрупват опровержения ...Но женската ми природа пречи да вземам радикални решения –да останеш или да те отняма - за това – по средата, резервен план- на косъм от напускане и с единия крак навън
Дано размислиш, че разделът НП осиротя и освирепя...
А, да и = satir, но на дело е трудно
Време за лични пристрастия:патетично и отговорно да заявя сега, че винаги съм се радвала на здравата житейска логика в непресторения ти , така дефицитен нам, идеализъм.С хладен ум, горещо сърце и чисти ръце.Каквото простичко значат тези неща , вън от контекста на употребата им и независимо от автора .И без идея за насмешка е радостта ми, завиждам ..Дай боже повече и всекиму такива инспектори.
Иначе...допусках, че няма сила , която да се пребори с вродената ми добронамереност и отработена с годините толерантност към ближния, но се натрупват опровержения ...Но женската ми природа пречи да вземам радикални решения –да останеш или да те отняма - за това – по средата, резервен план- на косъм от напускане и с единия крак навън
Дано размислиш, че разделът НП осиротя и освирепя...
А, да и = satir, но на дело е трудно
- kpavlova
- Активен потребител
Жалко!
Беше ми приятно да Ви чета и определено отсъствието Ви ще се отрази на форума.
Ще се радвам ако преосмислите решението си!
Беше ми приятно да Ви чета и определено отсъствието Ви ще се отрази на форума.
Ще се радвам ако преосмислите решението си!
- ch3oh
- Активен потребител
Инспекторе, много здраве и успехи желая! Разбирам какво изпитвате /и при мен е нещо подобно/...
Началото на края започва там, където свършва усещането за хубаво...
Началото на края започва там, където свършва усещането за хубаво...
Последна промяна vili_spasova на 12 Дек 2009, 20:01, променена общо 1 път
Не си въобразявай!
- vili_spasova
- Потребител
Наистина, много тъжно.... Но Ви разбирам, Инспекторе... Може би ние, другите, проявяваме почти липсата на възпитание, като не сме казали своето "довиждане"...
- sunshine_75
- Потребител
всеки ден всеки от нас се обезверява на все повече поприща...
в този смисъл напълно разбирам решението , аз лично общувам тук доколкото изобщо по един шарен и леко извратен начин, превръщащ ме в саркастичен полупиян художник , рисуващ със строшена четка по кално платно.
Но искам да знаеш , че това е единствения начин кретенията да побеждава-като и сторим път , махмайки с ръка и отминавайки с горчива усмивка.
Бих разбрала съображения относно последните тенденции да се следи интернет , но едва ли това те води.
Не тръгвай!
в този смисъл напълно разбирам решението , аз лично общувам тук доколкото изобщо по един шарен и леко извратен начин, превръщащ ме в саркастичен полупиян художник , рисуващ със строшена четка по кално платно.
Но искам да знаеш , че това е единствения начин кретенията да побеждава-като и сторим път , махмайки с ръка и отминавайки с горчива усмивка.
Бих разбрала съображения относно последните тенденции да се следи интернет , но едва ли това те води.
Не тръгвай!
- miriam
- Потребител
Инспекторе, полетът над кукувиче гнездо, в което се превърна форумът в последните години, може да е и забавен
Познаваме се от 2004 г., мисля, когато бе още курсант.
Винаги ми е било приятно да те чета и да общувам с теб, надявам се така и да продължи.
Познаваме се от 2004 г., мисля, когато бе още курсант.
Винаги ми е било приятно да те чета и да общувам с теб, надявам се така и да продължи.
- Гост
ЗДРАВЕЙ, Inspector_MBP, и сбогом, но само от тук...
Тъжно е да отбележа този факт, чувството на празнота - един по един..., стойностните колеги, да напускате форума.
Разбирам ви, и в такъв момент уважавам позицията ви.
Времето лекува..., тъй че - очаквам завръщането на всеки един от вас. Когато преболи.
Довиждане и весели Коледни празници!
Melly
Тъжно е да отбележа този факт, чувството на празнота - един по един..., стойностните колеги, да напускате форума.
Разбирам ви, и в такъв момент уважавам позицията ви.
Времето лекува..., тъй че - очаквам завръщането на всеки един от вас. Когато преболи.
Довиждане и весели Коледни празници!
Melly
-
Melly - Старши потребител
Eдинствената причина форума да стане скучен , е че kолеги не поставят казуси или въпроси за коментиране , а преди не беше така.По този начин 90 % процента от форума е - Баба е имала къща , наследявам ли нещо или имам условна , сега пак ме съдят може ли втора условна и т.н.Ако искате да ни е интересен форума колеги,пишете повече.Иначе тези публични сбогувания започнаха да ми оставят горчив вкус , много е театрално , а аз обичам театър само на сцена!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Поредната тъжна тема....
Много хора си отиват, но малко идват. Къде са младите юристи? Явно в университета са ги подготвили перфектно и нямат нужда от помощ...
Инспекторе, мисля че всички сме тръгнали по твоя път.
Много хора си отиват, но малко идват. Къде са младите юристи? Явно в университета са ги подготвили перфектно и нямат нужда от помощ...
Инспекторе, мисля че всички сме тръгнали по твоя път.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Приятелю, уважавам решението ти.
Знам! И те разбирам. Говорили сме и поради това няма да те спра.
Знам! И те разбирам. Говорили сме и поради това няма да те спра.
- Гост.
- Старши потребител
Аз пък ще се опитам да го спра.
Инспекторе, ако още си тук и четеш това, ти отправям предложение: от мен по една тема всяка седмица, поне за половин година напред ... срещу оставане от твоя страна.
Какво ще кажеш ?
Инспекторе, ако още си тук и четеш това, ти отправям предложение: от мен по една тема всяка седмица, поне за половин година напред ... срещу оставане от твоя страна.
Какво ще кажеш ?
- system
- Активен потребител
system написа:Аз пък ще се опитам да го спра.
Какво ще кажеш ?
И след всяко негово и след всяко твое мнение ще се включва дуетът Керелов-Пенев да обясни, че той е милиционерска фуражка, а ти - корумпиран неграмотник. Админите ще са пас, а останалите ще чинят сеир.
Какво ще кажеш?
-
huligan - Потребител
huligan написа:И след всяко негово и след всяко твое мнение ще се включва дуетът Керелов-Пенев да обясни, че той е милиционерска фуражка, а ти - корумпиран неграмотник. Админите ще са пас, а останалите ще чинят сеир.
Какво ще кажеш?
Ако проблемът е в господата Керелов и Пенев - те се подвизават повече в раздел "Съдебна власт", където аз отдавна не влизам. Керелов, откакто го помня във форума, не е стъпвал в сериозна тема, така че не е проблем. А на господин Пенев просто ще спра да отговарям. Все едно че мненията му ги няма. И него го няма. Така че, всичко е наред. Стига Инспекторът да реши да се върне ... и някой друг да не реши да побене междувременно.
- system
- Активен потребител
Дааа, жалко.
Мисля, че колегите преди мен казаха много точно нещата. Обаче се оказва, че този форум ще стигне постепенно на нивото, дето едни самоуци ще съветват други таквиз...
А най-вече ми хареса това, което е написала Мириам.
Инспекторе, предложение: Я се обаждай само когато прецениш. Бездруго нямаш намерение да си триеш профила. Засега остави форума "без движение". Ако се поправи - дай му ход
Хубави коледниш празници!
Мисля, че колегите преди мен казаха много точно нещата. Обаче се оказва, че този форум ще стигне постепенно на нивото, дето едни самоуци ще съветват други таквиз...
А най-вече ми хареса това, което е написала Мириам.
Инспекторе, предложение: Я се обаждай само когато прецениш. Бездруго нямаш намерение да си триеш профила. Засега остави форума "без движение". Ако се поправи - дай му ход
Хубави коледниш празници!
- ykovachev
- Активен потребител
OFF.
Аз не съм от админите, но понеже все още съм модератор в любимия на Г.К. раздел: не виждам какво може да се направи срещу вездесъщите досадници, освен да се трият; а ще се съгласите, нали, че дори досадниците имат право на изразяване на мнение, вкл. на отрицателно мнение. Ако започнем да трием всичко онова, което според нас лично прави форума скучен или неприятен... не знам докъде би се стигнало.
Админите ще са пас, а останалите ще чинят сеир.
Аз не съм от админите, но понеже все още съм модератор в любимия на Г.К. раздел: не виждам какво може да се направи срещу вездесъщите досадници, освен да се трият; а ще се съгласите, нали, че дори досадниците имат право на изразяване на мнение, вкл. на отрицателно мнение. Ако започнем да трием всичко онова, което според нас лично прави форума скучен или неприятен... не знам докъде би се стигнало.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
38 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|