- Дата и час: 29 Ное 2024, 07:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Граждански иск от полицаи.Да разчитам ли на служебен адвокат
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Граждански иск от полицаи.Да разчитам ли на служебен адвокат
Здравейте,
преди време бях участвал в словесна престрелка с двама сержанти. Бях забравил за случая, но тия дни дойде призовка и се оказа, че двамата са завели граждански иск срещу мен. Били депресирани, не можели да спят, чувствали се подтиснати.
Обидил съм ги, като по техни думи няколко пъти съм ги нарекъл "Пияници" и "Вие ще работите за 500лв, аз докато си пека ........ във Флорида". Второто наистина го казах, но не мисля, че е обида. Първото - категорично не!! Очите им бяха позачервени и ми се сториха пили. Звъннах на 112, като ги помолих да ги проверят за алкохол. Това беше всичко. Явно са се подразнили, че съм си позволил да ги подложа на тест. Работил съм на място, където се сервира алкохол и често полицаи са идвали по време на работа да си купуват пиене, което впоследствие винаги ме е карало да поставям под съмнение трезвеността на полицаите на пътя.
Това според вас наистина ли са обиди?
Двамата искат по 15000лв.
Аз имам двама свидетели, те също.
Аз съм беден студент (осъждан за шофиране в нетрезво състояние). На мое име нямам абсолютно нищо, освен осигуряване на 220лв. от 2004 до 2006г.
Ако имах пари бих си взел адвокат, но финансовото ми състояние в тая криза е меко казано трагично. Чувал съм, че има служебни защитници. Те за хора като мен, които не могат да си позволят читав адвокат ли са? Какъв е реда за наемането им? Може ли да им се разчита?
30000лв са си 30000лв. Ако ме осъдят не знам откъде можа да ги извадя и да ги платя. Струва ми се малко измислена цялата работа, но като ми е дошло до главата ще трябва да се отбранявам.
Какво ще ме посъветвате? Да разчитам на служебен адвокат или да събирам пари от роднини и приятели и да търся някой свестен адвокат? Какъв е нормален адвокатски хонорар по подобно дело?
При положение, че нямам доходи, нито някакви имуществени активи възможно ли е наистина да ме осъдят за такава голяма сума?
преди време бях участвал в словесна престрелка с двама сержанти. Бях забравил за случая, но тия дни дойде призовка и се оказа, че двамата са завели граждански иск срещу мен. Били депресирани, не можели да спят, чувствали се подтиснати.
Обидил съм ги, като по техни думи няколко пъти съм ги нарекъл "Пияници" и "Вие ще работите за 500лв, аз докато си пека ........ във Флорида". Второто наистина го казах, но не мисля, че е обида. Първото - категорично не!! Очите им бяха позачервени и ми се сториха пили. Звъннах на 112, като ги помолих да ги проверят за алкохол. Това беше всичко. Явно са се подразнили, че съм си позволил да ги подложа на тест. Работил съм на място, където се сервира алкохол и често полицаи са идвали по време на работа да си купуват пиене, което впоследствие винаги ме е карало да поставям под съмнение трезвеността на полицаите на пътя.
Това според вас наистина ли са обиди?
Двамата искат по 15000лв.
Аз имам двама свидетели, те също.
Аз съм беден студент (осъждан за шофиране в нетрезво състояние). На мое име нямам абсолютно нищо, освен осигуряване на 220лв. от 2004 до 2006г.
Ако имах пари бих си взел адвокат, но финансовото ми състояние в тая криза е меко казано трагично. Чувал съм, че има служебни защитници. Те за хора като мен, които не могат да си позволят читав адвокат ли са? Какъв е реда за наемането им? Може ли да им се разчита?
30000лв са си 30000лв. Ако ме осъдят не знам откъде можа да ги извадя и да ги платя. Струва ми се малко измислена цялата работа, но като ми е дошло до главата ще трябва да се отбранявам.
Какво ще ме посъветвате? Да разчитам на служебен адвокат или да събирам пари от роднини и приятели и да търся някой свестен адвокат? Какъв е нормален адвокатски хонорар по подобно дело?
При положение, че нямам доходи, нито някакви имуществени активи възможно ли е наистина да ме осъдят за такава голяма сума?
- talibanin
- Нов потребител
Re: Граждански иск от полицаи.Да разчитам ли на служебен адвокат
Последният случай със служебен адвокат е, че той не обжалвал решението и в резултат сумата нараснала от 100 лева за счупен фар на кола на 1000 лева, с всички разноски.
Всички се страхувате от адвокати, но няма друга алтернатива в случая.
Ако Ви осъдят, не се знае какви ще са последствията. По-добре се посъветвайте с работещ колега, в областта на случая.
Всички се страхувате от адвокати, но няма друга алтернатива в случая.
Ако Ви осъдят, не се знае какви ще са последствията. По-добре се посъветвайте с работещ колега, в областта на случая.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
-
palimsest - Активен потребител
Чехетата са гадна работа. Търси си платен защитник, защото и 30х. са си 30х.
Апропо- я получат по 2, ама това е друга тема.
Апропо- я получат по 2, ама това е друга тема.
- Гост.
- Старши потребител
Не знам защо си се нарекъл "талибанин", но както и да е, това си е твоя работа. По случая, който толкова много те е притеснил искам да кажа, че си е за притеснение. Не бива да се обиждат органите на реда!!! Относно сумата, която си описал, че претендират полицаите ми се струва, че си объркал нещо цифрите. Нямам идея кой колега може да поиска такава сума за подобно деяние, но може и да е така. Но за това не се притеснявай, в никакъв случай няма да е такава, ако се докаже престъплението и твоята вина. Не прави обаче опити да се справяш сам със ситуацията, а си ангажирай адвокат. Сигурна съм, че ще ти излезе по-на далавера ако си ангажираш някой колега, отколкото да ти назначават служебен. Пък и така ще получиш и по-адекватна защита все пак. И на последно място искам да те информирам, че такова нещо, че на служебния защитник не се плаща - няма. Плаща се, но по-късно, след време. В последствие, след като приключи делото ще получиш една покана /съобщение/ от НБПП /Национално бюро за правна помощ/, че дължиш сума за служебния защитник, която следва да изплатиш в срок, ако не платиш ще те потърсят след това и от АДВ и пак ще си вземат дължимото за тази "служебна защита". Много хора се осланят на това, че служебния защитник е безплатен, но не е. А и освен това може и да не ти назначат служебен заищтник, защото има доста условности за да се назначи такъв, особено по производства като това срещу теб. Това е от мен "талибанин"! Успех!
- bianapatrisia
- Младши потребител
poli_g написа:Чехетата са гадна работа. Търси си платен защитник, защото и 30х. са си 30х.
Апропо - я получат по 2, ама това е друга тема.
А дали е чехе ... може директно граждански да е ... (виждал съм доста такива - "директни" ) ...
Ама както и да е ... да го осъдят ако искат и на по 30х на човек ... сам си признава, че се е бъзикал с хората ... мен що не са ме срещали полицаи, които да се заяждат за нещо, или да искат нещо ... или пък да са пияни ... /че да се стига до такива ситуации .../
... той човекът сам си е написал, че е талибанин
- inspectora
- Активен потребител
Тук при нас преди време беше често срещано - намериха се две печени адвокатки близо до едно от районните, и където имаше подобен скандал, посегателстов, обида те безпроблемно помагаха за завеждане на дела. В последствие повечето хора ( няма какво да си кривим душата като знаят, че наистина са се престарали ) се споразумяваха с адвокатките за 500-1000лв обезщетение и всичко минаваше без съд. А предполагам те си знаеха %
Абе момче - за какво толкова си запалил, че чак на 112 си се обадил? А помниш ли там какво си казал, защото се записва... о определено не си казал "двама господа полицаи ми изглеждат на пияни"
Абе момче - за какво толкова си запалил, че чак на 112 си се обадил? А помниш ли там какво си казал, защото се записва... о определено не си казал "двама господа полицаи ми изглеждат на пияни"
- nikiboy
- Потребител
inspectora написа:poli_g написа:Чехетата са гадна работа. Търси си платен защитник, защото и 30х. са си 30х.
Апропо - я получат по 2, ама това е друга тема.
А дали е чехе ... можедиректно граждански да е ... (виждал съм доста такива - "директни" ) ...
Абсолютно уместна забележка, пък и е по-лесно за тях. Това затвърждава предложението ми- платен адвокат.
Благодаря, Инспекторе.
- Гост.
- Старши потребител
Доста по-лесно е, ако не се минава през чехе мисля ...
- inspectora
- Активен потребител
inspectora написа:Доста по-лесно е, ако не се минава през чехе мисля ...
Първо през чехето се пробват доказателствата и ако минат добре-осъждане /глобица/+парици от гр.иск.
Ако не минат доказателствата,то за гр.иск пред гр.съд ще се изправят кривините-осъждане за парици...
Такивамити работи!
- usra_ovcova
- Потребител
ЦИТАТ:
" Чувал съм, че има служебни защитници. Те за хора като мен, които не могат да си позволят читав адвокат ли са? Какъв е реда за наемането им? Може ли да им се разчита?
Да разчитам на служебен адвокат или да събирам пари от роднини и приятели и да търся някой свестен адвокат? "
Така ... значи по презумпция служебните защитници не са читави и свестни ?
Не усещате ли, Г-не, че обиждате всички адвокати, които поемат служебни защити ?
Изобщо не заслужавате да Ви се помага !
" Чувал съм, че има служебни защитници. Те за хора като мен, които не могат да си позволят читав адвокат ли са? Какъв е реда за наемането им? Може ли да им се разчита?
Да разчитам на служебен адвокат или да събирам пари от роднини и приятели и да търся някой свестен адвокат? "
Не усещате ли, Г-не, че обиждате всички адвокати, които поемат служебни защити ?
- rts
- Активен потребител
Преди години бих бил категоричен като "инспектор", но за съжаление вече съм виждал прекалено много пияни полицаи и обикновено са много заядливи /дори тези, които не са пияни/. Пред очите ми се извършват работи за отчитане на дейност, а с мутрите се тупат по рамото. Скоро казах на един приятел - началник сектор в едно РПУ, че първо трябва да се погрижат за пасивите, които носят всички благодарение именно на нахалните и пияните от редиците си. Как да ги приемаш, като имаме примера на онези, които блудстваха с малолетна, оня от Д. Дъбник, който бие момчето по най-тъпанарски начин, грабителите и рекетьорите -полицаи по магистралите и т.н.
- Ivailo5rov
- Активен потребител
Благодаря на всички за отговорите:))
Ориентирахте ме в ситуацията. Ще обърна джобовете на приятели и роднини и ще търся адвокат.
Относно "читав", "свестен" и т.н. - не съм искал да обиждам адвокатите, които поемат служебни защити (да не тръгне сега и всеки адвокат поемащ СЗ да ме съди за по 15 х.лв.), но предполагам, че по-добрите адвокати са и по-натоварени и по-високоплатени. Следователно тези, които поемат СЗ предполагам, че са такива с по-малко опит и по-малка вероятност да доведат делото до желания изход. Може и да греша, не знам, затова дойдох тук "в кухнята" да питам.
До "инспектора" - ако работите от 9 до 18ч., прибирате се вкъщи в 19 и заспивате в 23-24 сигурно дори не се е и случвало да ви спрат за проверка. Аз обаче имам по-различен график на движение, което включва предимно нощни круизове. Снощи карах колата на приятел, че имаше РД и се беше понапил, карах съвсем спокойно, не съм правил нарушения, не съм карал агресивно... Докато се приберем ни спряха 3 пъти. Гледат документите и продължаваме.
Сигурно не сте чувал и за полицаи: правещи оргии с малолетни, участващи в която и да е престъпна схема и т.н, но ги има и ги виждаме всеки ден.
Нека не бъда аз тоя път лошия, защото не сте бил на място да се запознаете със ситуацията.
Със здраве!
Ориентирахте ме в ситуацията. Ще обърна джобовете на приятели и роднини и ще търся адвокат.
Относно "читав", "свестен" и т.н. - не съм искал да обиждам адвокатите, които поемат служебни защити (да не тръгне сега и всеки адвокат поемащ СЗ да ме съди за по 15 х.лв.), но предполагам, че по-добрите адвокати са и по-натоварени и по-високоплатени. Следователно тези, които поемат СЗ предполагам, че са такива с по-малко опит и по-малка вероятност да доведат делото до желания изход. Може и да греша, не знам, затова дойдох тук "в кухнята" да питам.
До "инспектора" - ако работите от 9 до 18ч., прибирате се вкъщи в 19 и заспивате в 23-24 сигурно дори не се е и случвало да ви спрат за проверка. Аз обаче имам по-различен график на движение, което включва предимно нощни круизове. Снощи карах колата на приятел, че имаше РД и се беше понапил, карах съвсем спокойно, не съм правил нарушения, не съм карал агресивно... Докато се приберем ни спряха 3 пъти. Гледат документите и продължаваме.
Сигурно не сте чувал и за полицаи: правещи оргии с малолетни, участващи в която и да е престъпна схема и т.н, но ги има и ги виждаме всеки ден.
Нека не бъда аз тоя път лошия, защото не сте бил на място да се запознаете със ситуацията.
Със здраве!
- talibanin
- Нов потребител
Ivailo5rov написа: ...които блудстваха с малолетна...
... и както накрая се оказа, че момичето всъщност е непълнолетно /на 16-17 год./ ... и всъщност не са блудствали, а просто всички са се позабавлявали /със съгласието на момичето/... Медиите "гръмнаха" с това "блудстване", защото според НК секс с непълнолетни се води престъпление все пак ... то по тая логика и аз съм престъпник ... преди години като студент и аз съм правил секс с ненавършили пълнолетие ученички ...
Ivailo5rov написа: ...оня от Д. Дъбник, който бие момчето...
... и накрая какво се оказа - че малко му е бил боя на тоя нехранимайко ... айде стига най-онеправданите и най-с нарушените права да са именно разни гамени и престъпници ... всички знаем кои и какви са тези, които са осъдили България с ЕСПЧ - все хубустници дето са им "нарушени правата"...
Ivailo5rov написа: ...рекетьорите-полицаи по магистралите...
... ами не знам - аз пари не съм давал по магистралите ... и никой и не ми е искал ...
talibanin написа:До "инспектора" - ако работите от 9 до 18ч., прибирате се вкъщи в 19 и заспивате в 23-24 сигурно дори не се е и случвало да ви спрат за проверка.
И аз имам "нощни круизи" - не работя "под строй" - като имам работа и по нощите се прибирам ...
talibanin написа: ...карах съвсем спокойно, не съм правил нарушения, не съм карал агресивно... Докато се приберем ни спряха 3 пъти. Гледат документите и продължаваме.
И като карахте съвсем спокойно някой "пиян полицай" да Ви спря? А това, че са Ви спирали 3 пъти - евала! Така трябва да бъде - или какво?-да спрат да си вършат работата ли? Спират, проверяват и всеки от къде е - проблеми някакви да имахте?
talibanin написа: Сигурно не сте чувал и за полицаи: правещи оргии с малолетни, участващи в която и да е престъпна схема и т.н, но ги има и ги виждаме всеки ден.
Чувал съм ... ама съм чувал и че имам сестра ... и за извънземните съм чувал ... И да - наистина ги има все пак /даже и филмче има заснето в един сайт/... Ама не съм чувал и виждал такива, които в работно време, с униформи, като си стоиш мирно и кротко, да дойдат и да започнат да те тероризират ... виждал съм много, които като поискат на някой документ за проверка и оня като им каже нещо "на въпреки" /що сега го проверяват, с не особено любезен тон/ и тогава вече се стига до ексцесии - но погледнете в закона и ще видите, че такива са им правомощията - окажеш ли "съпротива" и вече имат доста права, за да могат да си свършат работата ... /за която м/у другото всички ние, включително и Вие, им плащаме - хем им плащате да си вършат работата, хем им се дървите като го правят .../
- inspectora
- Активен потребител
Баси тъпите полицаи,колко малко са поискали за обида на длъжностно лице.Ти обиждаш държавата по този начин и е можело цялата полиция и държавата да те осъди.
Но друг път внимавай с колегите им,за да не искаш споразумение и с набедените и с тези като свидетели.
Не разчитай на никой,ами се извини,то винаги има първи път в който всеки греши и има деца.
Бъди в помощ на държавата и на себе си.
Адвокатите са друго,не и за защита,но са с огромно значение,особено когато може да има и кредит услуга.
Колко ще ти струва едно съжалявам,само ти си знаеш,но приказката е с полицай не съм си имал работа и неща да си имам пак.
Свидетели всеки може да има,но печели този който го е заснел н телефонната камера поне.За да може да претендира и с други институции.За да предявяват иск държавни лица,никак не е смешно.Те са под защита и на други закони.Защото работата им е застрашена и отговорна.Постави се на тяхно място.Ти какво би направил?
С това отговора ми се изчерпва,а ти намери начин да се извиниш ,даже да поговориш с началника,ръководството или със самите тях.
Адвокати винаги ще си намериш.
Но друг път внимавай с колегите им,за да не искаш споразумение и с набедените и с тези като свидетели.
Не разчитай на никой,ами се извини,то винаги има първи път в който всеки греши и има деца.
Бъди в помощ на държавата и на себе си.
Адвокатите са друго,не и за защита,но са с огромно значение,особено когато може да има и кредит услуга.
Колко ще ти струва едно съжалявам,само ти си знаеш,но приказката е с полицай не съм си имал работа и неща да си имам пак.
Свидетели всеки може да има,но печели този който го е заснел н телефонната камера поне.За да може да претендира и с други институции.За да предявяват иск държавни лица,никак не е смешно.Те са под защита и на други закони.Защото работата им е застрашена и отговорна.Постави се на тяхно място.Ти какво би направил?
С това отговора ми се изчерпва,а ти намери начин да се извиниш ,даже да поговориш с началника,ръководството или със самите тях.
-
namakak - Потребител
namakak написа:даже да поговориш с началника,ръководството или със самите тях.
Не ми се струва правилна стратегията която предлагаш. Може да е морално оправдано, но в производството може и да се окаже грешка. По - скоро никакъв контакт с тях. Щом и не могат да спят нема да се размине с едно извинявай.
Адвоката требва да е някой който ще разгледа казуса като уникален. Служебните са много заети просто.
If you are good at something, never do it for free.
- voltron
- Потребител
Разбира се ,че адвоката трябва да предложи извинението,иначе като рекет ми звучи.Един културен и адекватен човек само с адвокат би предприел такава офанзива.И особено за да не ги обиди допълнително.
Съгласен,аз затова добър ден госодин началник,вие най-добре знаете законите,но аз бих се ползвал от вашите знания за закона и не бих престъпил,с уважение и от незнание,бихне ли ми помогнали в тази ситуация за които за всички е добре без влизане в подробности.Аз никога не съм имал проблеми,на мен полицай ми е помагал,когато не съм злоупотребявал със закона.Съжалявам,тук има човека нужда от адвокат,сам си га е направил,може и двама адвокати.
Съгласен,аз затова добър ден госодин началник,вие най-добре знаете законите,но аз бих се ползвал от вашите знания за закона и не бих престъпил,с уважение и от незнание,бихне ли ми помогнали в тази ситуация за които за всички е добре без влизане в подробности.Аз никога не съм имал проблеми,на мен полицай ми е помагал,когато не съм злоупотребявал със закона.Съжалявам,тук има човека нужда от адвокат,сам си га е направил,може и двама адвокати.
-
namakak - Потребител
Тожва обаждане на 112 ги е вбесило. Полицаите не обичат да бъдат проверявани. Иначе стандартна ответна реакция, един вид това ще се случи с всеки който се опита да се осъмни в законосъобразността на нашите действия. Тук се предполага че ти ще се уплашиш и ще тръгнеш да се извиняваш или поне на това се разчита.
Аз лично не бих искал да храня полицаи които не могат да спят за това че ги обидили, но е факт че го правя.
Аз лично не бих искал да храня полицаи които не могат да спят за това че ги обидили, но е факт че го правя.
- hristo2834
- Потребител
Пуритани. .... че е рано, или твърде късно - според зависи.
Аз споделям становището на Инспектора( не споделям мотивите!)- защо никой не се замисли, че има разни норми в ЗМВР и че с оглед факта, че записаното остава ( думите и да летят, все тази), че е извършена проверка, че е обективирана в хартийка, че тази хартия може и да може да стигне до работодателя. Че това Министерство имало престиж и прочие правни норми да нанижете, ведно с последиците, а не да каканижете.
И аз да съм на тяхно място, и аз бих завела иск. Само, за да ви помогна следващият път, когато се сетите за разни хрумки- да мислите, че всяко ваше действие има последици.
Аз споделям становището на Инспектора( не споделям мотивите!)- защо никой не се замисли, че има разни норми в ЗМВР и че с оглед факта, че записаното остава ( думите и да летят, все тази), че е извършена проверка, че е обективирана в хартийка, че тази хартия може и да може да стигне до работодателя. Че това Министерство имало престиж и прочие правни норми да нанижете, ведно с последиците, а не да каканижете.
И аз да съм на тяхно място, и аз бих завела иск. Само, за да ви помогна следващият път, когато се сетите за разни хрумки- да мислите, че всяко ваше действие има последици.
- Гост.
- Старши потребител
rts написа:ЦИТАТ:
И аз мисля, че питащият прекали с квалификациите.
Всъщност мисля, че няма значение дали защитникът е служебен или упълномощен. Както упълномощеният, така и служебният са длъжни да си вършат съвестно работата. Важен е резултатът, който ще бъде постигнат. А един и същ резултат може да бъде постигнат независимо от това дали защитникът е служебен или упълномощен, като основната разлика ще бъде в размера на хонорара, който ще заплати клиентът.
- katerinakuch
- Активен потребител
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|