Здравейте,
Искам да споделя с вас следния проблем.
Днес в бизнес парка в Младост 4, рано сутринта, в 8 часа седях на една пейка пред малко фонтанчета и докато чаках да стане 9 часа реших да направя няколко снимки, за да ги покажа на приятели, живеещи в чужбина, че в София е възможно да се намери и чисти простраства, поддържани и красиви. Тъкмо направих едно клипче с фотоапарата и няколко снимки и се появи един застрашително изглеждащ охранител, който ми ме заплаши, че ще ми прибере фотоапарата, защото това било частна собственост и не можело да се снима. Отговорих му, че никъде няма табели, че снимането е забранено, пък и вече не живеем в комунистическа България, където снимането на много места се считаше за престъпление. Едва не ме наби и заплаши, че ще повика колегите си и не знам какво още....Аз му отговорих, че в такъм случай ще трябва да извикам полиция...След доста ругатни предпочетох да си тръгна...
Подобно нещо ми се случи и в Mall of Sofia. Имам дъщеричка на близо 3 години и докато тичаше около масата в едно от кафенетата реших да я снимам. Отново бях предупреден, че е забранено да се снима на територията на мола...
Трети случай в ХИТ, Люлин...Пробахме лятна шапчица и реших да я снимам с нея...Заплашиха ме със счупване на фотоапарата.
Каква е тази нова "мода" се чудя и въобще законно ли е това?
- Дата и час: 29 Ное 2024, 09:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Фотографиране на публично място и частна собственост
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Фотографиране на публично място и частна собственост
И на мен ми направиха същия проблем във Фантастико,като снимах един и същи кашкавал с видимо различна цена за един и същи артикул,но по-малкия със сменена по-голяма цена.Като че неможех да напиша цените..,кво като снимам.
Ми нали така им правиме реклама на магазините безплатно.Мисля,че заснемане и снимки ,негативи и там каквото щеш са съвсем различни нещица.Иначе за колко ли щяха да осъдят фотаджията за снимката на яхтата с М.Велчев и подземните...Или Н.Михалова,която пие в заведение чаша вино за 90 лв...или много други...
Ми нали така им правиме реклама на магазините безплатно.Мисля,че заснемане и снимки ,негативи и там каквото щеш са съвсем различни нещица.Иначе за колко ли щяха да осъдят фотаджията за снимката на яхтата с М.Велчев и подземните...Или Н.Михалова,която пие в заведение чаша вино за 90 лв...или много други...
-
namakak - Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|