- Дата и час: 29 Ное 2024, 07:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
право в бургаския свободен университет
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
право в бургаския свободен университет
здравейте,
аз искам да попитам какво мислят адвокатите за правото в бургаския свободен университет.аз тази година съм кандидат-студентка.приета съм в бургаския свободен университет право.а в софийския университет не можах да изкарам високи оценки.в Унсс бала ми е 31,52 но не ме приеха право.а приета сам икономика и организация на труда. на кръстопът съм кое да реша в Бургас право или унсс икономика и организация на труда.иначе имам много желание да уча право.чухме коментари 4е правото в бургас не е било на добро ниво.а също така и че много добра подготовка давали.родителите ми не желаят много да уча право.но оставиха решението на мен или да реша бургас или унсс.бих искала ако някой е завършил право в бургас или има някакви впечатления да ги сподели.предварително ви благодаря
аз искам да попитам какво мислят адвокатите за правото в бургаския свободен университет.аз тази година съм кандидат-студентка.приета съм в бургаския свободен университет право.а в софийския университет не можах да изкарам високи оценки.в Унсс бала ми е 31,52 но не ме приеха право.а приета сам икономика и организация на труда. на кръстопът съм кое да реша в Бургас право или унсс икономика и организация на труда.иначе имам много желание да уча право.чухме коментари 4е правото в бургас не е било на добро ниво.а също така и че много добра подготовка давали.родителите ми не желаят много да уча право.но оставиха решението на мен или да реша бургас или унсс.бих искала ако някой е завършил право в бургас или има някакви впечатления да ги сподели.предварително ви благодаря
- lenaa
- Нов потребител
Аз,лично,съм студент по право в ЮЗУ "Неофит Рилски"-Благоевград,и да Ви кажа,според мен,БСУ не си заслужава,въпреки че няма знаечение къде ще се обучавате.То има значение,но то се проявява в дисциплина,отговорност,"натискане" за четене и т.н.Никой не може да Ви набие на сила знания,освен Вие самата.
От колеги,и то от този форум,знам,че БСУ "бил лесен за изкарване ВУЗ".
Щом са се освобождавали от изпит по Гражданско право с колоквиум(колоквиум-нещо като изпит за допускане на изпит чрез изкарване на определена оценака върху взетия материал за определения семестър).
Нещо повече.В БСУ няма и смисъл да се кандидатства,както и в РУ,физически.Може и чрез прехвърляне на оценки изкарани от друг ВУЗ.Като чуете "свободен" бягайте надалеч
Към всички:
Минималният бал за "Право" след първо класиране в РУ за мъже е 17.70 при макс.30
Щом са се освобождавали от изпит по Гражданско право с колоквиум(колоквиум-нещо като изпит за допускане на изпит чрез изкарване на определена оценака върху взетия материал за определения семестър).
Нещо повече.В БСУ няма и смисъл да се кандидатства,както и в РУ,физически.Може и чрез прехвърляне на оценки изкарани от друг ВУЗ.Като чуете "свободен" бягайте надалеч
Към всички:
Минималният бал за "Право" след първо класиране в РУ за мъже е 17.70 при макс.30
- Гост
относно специалността ПРАВОб БСУ и РУ, ще ти кажа следното:
Аз съм дознател, като преди това бях юрисконсулт в една община. След като завърших, много лесно си намерих работа. държа да подчертая и наблегна на БЕЗ ВРЪЗКИ. Начинът - конкурс. Завърших ПРАВО в РУ. Внашето ОДП на прима виста се сещам за 5 колеги с ПРАВО, завършено в РУ. Може и още да има, но не се сещам, а сме около 20-25 дознателя. Колега от РПУто , в което "творя", е завършил БСУ. Да ти кажа честно, намирам го за добър юрист. За мен нямазначение къде си завършил ПРАВО, важни са знанията, а след тях идва и практиката, която в даден момент ще има превес. Аз не съм "велик" юрист, ама смятам, че съм добре подготвена. Въпреки, че все още има хора, които не знаят, че от повече от 15 г. в РУ има специалност ПРАВО. Вярвам, че щ вземеш правилното решение, въпреки, че чак след години ще разбереш кое е било правилното. Успех! Но ако трябва да избирам отново пък право ще избера! Апропо, следмесец ми предстои магистърски проект по икономика в Свищов, дано никога не ми се наложи да работя като икономист! Сама реши кое ти е в кръвта!
- kkrumova
- Нов потребител
advokat_nikolov написа:Аз,лично,съм студент по право в ЮЗУ "Неофит Рилски"-Благоевград,и да Ви кажа,според мен,БСУ не си заслужава,въпреки че няма знаечение къде ще се обучавате.То има значение,но то се проявява в дисциплина,отговорност,"натискане" за четене и т.н.Никой не може да Ви набие на сила знания,освен Вие самата.
Към всички:
Не мислите ли, че се оливате "колега".
Ако учехте в БСУ, можеше и да правите подобни коментари. Много интересно като факт е обстоятелството, че до сега не съм срещал коментари на учащи в БСУ, по отношение на обучението в другите ВУЗ-ове.
Вярно е, че съм завършил този университет отдавна и нямам преки наблюдения относно начина на обучение в момента, но следя постиженията по различни научни проекти на различните университети, както и постижения на студенти от различни университети в България и мога да кажа, че БСУ се представя достойно в тези насоки. Факт е и обстоятелството, че единственото ВУЗ, поставило на интернет страницата си линкове към страниците на 90% от другите ВУЗ-ове в страната е БСУ.
За lenaa,
Какво ще учите и къде ще учите, струва ми се, че следва да си отговорите сама. Относно, качеството на обучението - според мен е почти едно и също навсякъде - високо теоретично и почти никак практическо. За това ако искате да учите "право", само за да сте завършила "право", по добре не го правете. Ако решите като какъв юридически специалист ще се реализирате в последствие - действайте и направете всичко възможно да получите опит още като студент, за да може след това да не се влеете в "отбора на безработните юристи".
Поздрави и успех!
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала
- hebigatsu
- Активен потребител
advokat_nikolov написа:Щом са се освобождавали от изпит по Гражданско право с колоквиум(колоквиум-нещо като изпит за допускане на изпит чрез изкарване на определена оценака върху взетия материал за определения семестър).Нещо повече.В БСУ няма и смисъл да се кандидатства,както и в РУ,физически.Може и чрез прехвърляне на оценки изкарани от друг ВУЗ.Като чуете "свободен" бягайте надалеч
Към всички:
Колегата отново бил чул, даже се сещам от коя тема от форума е прочел това. Най - важното е че адвокат Николов го е чул от друг колега, който пък го е чул от не знам къде си. Някои хора от форума
си играят на развален телефон, т.е. - падат си малко клюкарки, досущ като махленски такива. Срамота, защото като юристи би трябвало да работят със факти, които да могат да докажат, а в случая не могат. Излагация!
Blessings upon the throne of tyranny
- dinev
- Потребител
Чудя се дали въобще да обяснявам на адвокат Николов колко нелепо е написаното от него. Да даваш оценки за университет, които дори не знеш къде се намира, още повече от студент(неясно кой курс), имащ самочуствието да се пише адвокат, е наистина смешно. Не знам и откъде е тази информация, че след взет колоквиум си освободен от изпит, но щом някой е повярвал на подобни слухове не говори много добри неща за него. Иначе само като факт: Лично познавам двама души, прекъснали следването в БСУ след като бяха скъсани на почти всички изпити. Та въпросните неуспели студенти след това се записаха и успешо завършиха право в Благоевград...
- taen
- Младши потребител
advokat_nikolov написа: според мен,БСУ не си заслужава,въпреки че няма знаечение къде ще се обучавате......................
От колеги,и то от този форум,знам,че БСУ "бил лесен за изкарване ВУЗ"................Като чуете "свободен" бягайте надалеч
Николооооооооооов, вятър те вее на бяла кобила !!!!!!!!!!!
По добре да си мълчиш и всички да си мислят че си тъп и няма какво да кажеш, отколкото да си отвориш устата и да разсееш съмненията им !!!!!!!!!!
- Според теб "адвокате", хем нямало смисъл да се учи в БСУ , хем нямало значение къде учиш ????????????!!!!!!!!!
- Бил си чул от непознати , чев БСУ... Това е като "Бил съм се бил напил ".
- А глобалното ти обобщение относно "свободните" университети е просто черешката на тортата !!!!!!!!!
- d_d
- Потребител
Кого го влече към югозападния ?
Благоевградските блондинки Вяра, Надежда и Любов, които се превърнаха в сензация на миналогодишното издание на риалити шоуто Big Brother, отново напомниха за себе си тази седмица.
След краткото отсъствие на тризначките от медийното пространство, гръмна новината, че са осъществили една от големите си мечти да станат студентки. Истината обаче е, че това все още не е ясно, съобщава "Монитор". “Наистина кандидатстваме и то на четири места. Едно от тях е благоевградският университет “Неофит Рилски”. Още обаче не сме приети. Сега чакаме класирането”, обяснява Надежда. “Държахме изпити по български език и литература. Мога да кажа, че бяха трудни, но мисля, че няма как да не стане. Този път ще ни приемат. Писахме всички възможни специалности, които съществуват, но най-много искаме туризъм. Много хубаво звучи за бъдеща професия”, продължава блондинката. Надя пък призна, че единодушно и трите вече са се отказали от амбицията си да стават PR-ки, както искаха по време на участието си в играта на Нова тв: “Не ни харесва тази професия”.
http://life.dir.bg/2007/08/02/news1954157.html
Благоевградските блондинки Вяра, Надежда и Любов, които се превърнаха в сензация на миналогодишното издание на риалити шоуто Big Brother, отново напомниха за себе си тази седмица.
След краткото отсъствие на тризначките от медийното пространство, гръмна новината, че са осъществили една от големите си мечти да станат студентки. Истината обаче е, че това все още не е ясно, съобщава "Монитор". “Наистина кандидатстваме и то на четири места. Едно от тях е благоевградският университет “Неофит Рилски”. Още обаче не сме приети. Сега чакаме класирането”, обяснява Надежда. “Държахме изпити по български език и литература. Мога да кажа, че бяха трудни, но мисля, че няма как да не стане. Този път ще ни приемат. Писахме всички възможни специалности, които съществуват, но най-много искаме туризъм. Много хубаво звучи за бъдеща професия”, продължава блондинката. Надя пък призна, че единодушно и трите вече са се отказали от амбицията си да стават PR-ки, както искаха по време на участието си в играта на Нова тв: “Не ни харесва тази професия”.
http://life.dir.bg/2007/08/02/news1954157.html
- d_d
- Потребител
Това вече е заяждане.
Сульо и Пульо пък могат да кандидатстват и в СУ !Това по същата логика какво ще означава?
Колега hebigatsu немалко от сайтовете на университетите предлагат линкове към сайтовете на много от другите университети в страната.
А това за РУ е вярно.Мой приятел влезе Право там на първо класиране , първо желание с оценка 3 по история на изпита и 4 по български на изпита.От дипломите има 5.50 и по история и по български.Това все пак говори нещо за правото там в момента
Сульо и Пульо пък могат да кандидатстват и в СУ !Това по същата логика какво ще означава?
Колега hebigatsu немалко от сайтовете на университетите предлагат линкове към сайтовете на много от другите университети в страната.
А това за РУ е вярно.Мой приятел влезе Право там на първо класиране , първо желание с оценка 3 по история на изпита и 4 по български на изпита.От дипломите има 5.50 и по история и по български.Това все пак говори нещо за правото там в момента
- Logan
- Потребител
Изобщо не слушайте т.нар. "адвокат николов", който не е никакъв адвокат, а най-обикновен студент от първи за втори курс в ЮЗУIто, който преди това е учил история, прехвърлил се е незнайно как в ЮЗУ-то и си мисли, че е хванал.... за шлифера - но и той тепърва ще си набере разочарования и ще му свият гребенчето, подобно на други псевдоотворковци като Криди-Мадурата /странно защо и той учещ в ЮЗУ-то/
Ако трябва да избирате между Право в БСУ и Икономика и организация на труда в УНСС - то съвета ми е да изберете първото. Съжалявам, че ви го казвам, но специалността, която са Ви приели в УНСС и повече о скапана и безперспективна - имам двама познати, завършили това там и на единия съвсем му загубих дирите - но май си се прибра в малкото градче, откъдето е родом и там изобщо не знам какво прави, какво работи и изкарва, но подозирам, че не са добре нещата. А другият ми познат, който завърши ИОТ, изобщо не се занимава с това, но благодарение на това, че много чатка компютрите в момента работи като Ай-Ти специалист в една банка и е изключително доволен, че не е "трудовак" , т.е. че работи по специалността си!
Правото в БСУ е акредитирано до 2013г. - така, че СПОКО!
А и имате добри примери - напр. Хебигацу е завършил там и може да ви даде ценни съвети за обучението там
Ако трябва да избирате между Право в БСУ и Икономика и организация на труда в УНСС - то съвета ми е да изберете първото. Съжалявам, че ви го казвам, но специалността, която са Ви приели в УНСС и повече о скапана и безперспективна - имам двама познати, завършили това там и на единия съвсем му загубих дирите - но май си се прибра в малкото градче, откъдето е родом и там изобщо не знам какво прави, какво работи и изкарва, но подозирам, че не са добре нещата. А другият ми познат, който завърши ИОТ, изобщо не се занимава с това, но благодарение на това, че много чатка компютрите в момента работи като Ай-Ти специалист в една банка и е изключително доволен, че не е "трудовак" , т.е. че работи по специалността си!
А и имате добри примери - напр. Хебигацу е завършил там и може да ви даде ценни съвети за обучението там
- fixxxer
- Потребител
fixxxer написа:Ако трябва да избирате между Право в БСУ и Икономика и организация на труда в УНСС - то съвета ми е да изберете първото. Съжалявам, че ви го казвам, но специалността, която са Ви приели в УНСС и повече о скапана и безперспективна - имам двама познати, завършили това там и на единия съвсем му загубих дирите - но май си се прибра в малкото градче, откъдето е родом и там изобщо не знам какво прави, какво работи и изкарва, но подозирам, че не са добре нещата. А другият ми познат, който завърши ИОТ, изобщо не се занимава с това, но благодарение на това, че много чатка компютрите в момента работи като Ай-Ти специалист в една банка и е изключително доволен, че не е "трудовак" , т.е. че работи по специалността си!
Извинявайте, но е много смешно изказването Ви. Не знаете дирите на единия от Вашите познати, но "подозирам, че не са добре нещата". Защо непрекъснато в този форум се пишат не факти, а това, което им се иска на някои от участниците? Мога да Ви кажа, че НАИСТИНА познавам завършила тази специалност, която се реализира много добре.
Освен това четете хубаво написаното от кандидат-студентката. Тя казва, че е приета на първо класиране тази специалност. Има още две класирания и не забравяйте, че съществува голяма вероятност да се класира в специалност, посочена от нея като по-предно желание.
Дайте да наругаем всички специалности само защото не са нашата.
Последна промяна senex на 03 Авг 2007, 11:26, променена общо 3 пъти
- senex
- Потребител
Re: право в бургаския свободен университет
БСУlenaa написа:здравейте,
След като искате да учите най-много право, запишете се там, където са Ви приели тази специалност. За мен университетът няма значение, за някои, мислещи субективно, явно има.
УНСС
Ако разликата между Вашия бал и този за останалите специалности, които сте посочили като желание преди това, което са Ви приели, не е голяма, имате шанс да Ви прекласират по-напред. Но за право малко трудно, имайки предвид, че балът Ви е 31.52, а минималният на първо класиране е 34.93 от максимален 36.00.
- senex
- Потребител
Първо искам да се обърна към lena:
Ако искате да станете юрист и мислите ,че това е професията на която бихте се отдали, смело се записвайте в БСУ. Имайте пред вид , че право се учи може би най-трудно след медицината. Нищо общо с икономиката./ Твърдя го защото имам и икономическо образование/. Но в правото четенето е много повече, но не прекомерно . С труд и постоянство , всичко се постига. Ако просто искате да завършите висше, то учете икономика.
За advoat_nikolov:
Уважаеми кандидат колега/щото да си в първи курс ,не е като да си си взел държавните изпити/,Вашата работа ми напомня на онази приказка за лисицата дето не успяла да стигне гроздето и казала:"Зелено е". Не говорете глупости във форума. Завършила съм БСУ, макар преди години и имам набюдения за нивото на преподаване и колегите , които излязоха от там. И аз мога да кажа някои неща за ЮЗУ, което допреди няколко години си беше педагогически институт. Така ,че преодолейте навреме формиращия се у Вас "даскалски манталитет" да се изказвате като последна инстанция.
Ще Ви изброя част от преподавателите, които имах честта и удоволствието да ме въвеждат в правото.
1. Конституционно право- проф. Борис Спасов/лека му пръст/, човекът написал трите ни последни конституции.
2.Обща теория на правото-доц. Валентин Георгиев.
3. Римско право-доц. Румен Чолов/апропо, някъде тази дисциплина въобще по наше време не се учеше/.
4.Облигационно право, както и семейно ни преподаваше доц. Анна Станева.
5. Административно право и процес-доц. Кино Лазаров.
6. Наказателно право-доц Момяна Гунева.
7. Наказателно процес-доц. Маргарита Чинова
8. Граждански процес-доц. Огнян Стамболиев, д-р Силви Чернев и д-р Таня Градинарова.
9. Криминалистика-проф. Цеко Цеков
10Международно морско право-проф. Александър Янков/ Тъй като съм сигурна ,че не подозирате за съществуването все още както на дисциплината , така и за професора, ще Ви кажа ,че същия беше шеф на едната от двете комисии по Международно морско право на ООН, съдия в съда по морско право -Хамбург и в България преподаваше единствено в Бургас, неговият роден град./
Хайде ,ако може , пуснете ми списъче и с Вашите преподаватели!
А иначе за купени дипломи съм чувала навсякъде,дори в СУ. А УНСС, мой познат, чиято приятелка учеше там ми преведе като :Утре Носете Съответната Сума. Което не означава ,че всеки там си купува дипломата. Оттам са излязли чудесни специалисти,реализиращи се добре дори и в чужбина. Нещата никога нямат еднозначен отговор.
Така,че вместо да плюете по другите университети, просто залягайте над правото. Утре като влезете в съда като адвокат, никой няма да Ви гледа къде сте учили , а какво сте научили.
Ако искате да станете юрист и мислите ,че това е професията на която бихте се отдали, смело се записвайте в БСУ. Имайте пред вид , че право се учи може би най-трудно след медицината. Нищо общо с икономиката./ Твърдя го защото имам и икономическо образование/. Но в правото четенето е много повече, но не прекомерно . С труд и постоянство , всичко се постига. Ако просто искате да завършите висше, то учете икономика.
За advoat_nikolov:
Уважаеми кандидат колега/щото да си в първи курс ,не е като да си си взел държавните изпити/,Вашата работа ми напомня на онази приказка за лисицата дето не успяла да стигне гроздето и казала:"Зелено е". Не говорете глупости във форума. Завършила съм БСУ, макар преди години и имам набюдения за нивото на преподаване и колегите , които излязоха от там. И аз мога да кажа някои неща за ЮЗУ, което допреди няколко години си беше педагогически институт. Така ,че преодолейте навреме формиращия се у Вас "даскалски манталитет" да се изказвате като последна инстанция.
Ще Ви изброя част от преподавателите, които имах честта и удоволствието да ме въвеждат в правото.
1. Конституционно право- проф. Борис Спасов/лека му пръст/, човекът написал трите ни последни конституции.
2.Обща теория на правото-доц. Валентин Георгиев.
3. Римско право-доц. Румен Чолов/апропо, някъде тази дисциплина въобще по наше време не се учеше/.
4.Облигационно право, както и семейно ни преподаваше доц. Анна Станева.
5. Административно право и процес-доц. Кино Лазаров.
6. Наказателно право-доц Момяна Гунева.
7. Наказателно процес-доц. Маргарита Чинова
8. Граждански процес-доц. Огнян Стамболиев, д-р Силви Чернев и д-р Таня Градинарова.
9. Криминалистика-проф. Цеко Цеков
10Международно морско право-проф. Александър Янков/ Тъй като съм сигурна ,че не подозирате за съществуването все още както на дисциплината , така и за професора, ще Ви кажа ,че същия беше шеф на едната от двете комисии по Международно морско право на ООН, съдия в съда по морско право -Хамбург и в България преподаваше единствено в Бургас, неговият роден град./
Хайде ,ако може , пуснете ми списъче и с Вашите преподаватели!
А иначе за купени дипломи съм чувала навсякъде,дори в СУ. А УНСС, мой познат, чиято приятелка учеше там ми преведе като :Утре Носете Съответната Сума. Което не означава ,че всеки там си купува дипломата. Оттам са излязли чудесни специалисти,реализиращи се добре дори и в чужбина. Нещата никога нямат еднозначен отговор.
Така,че вместо да плюете по другите университети, просто залягайте над правото. Утре като влезете в съда като адвокат, никой няма да Ви гледа къде сте учили , а какво сте научили.
- sunrise
- Активен потребител
За съжаление и доц. Чолов вече не е между живите, бог да го прости... Той ме е изпитвал на първия ми изпит в живота и няма да го забравя.
- Tachigugu
- Младши потребител
Ако аз бях на ваше място, щях да запиша УНСС по две причини:
1. В момента има огромен глад за специалисти по Труд и Личен състав
2. Като стана втори курс бих записал втора специалност "Право" и да ги карам едновременно.
Разбира се, въпросът е и до пари. Недостатъка е, че като запишете втора специалност няма да можете да се откажете от първата, та така или иначе ще трябва да ги изкарате и двете. Но предимството е, че след 7 години ще имате две дипломи.
Но имайте предвид, че натоварването е голямо.
Специално за специалността "Право" в УНСС - във втори курс няма да държите кандидат студентски изпит, защото вече сте го държали сега.
2. Като стана втори курс бих записал втора специалност "Право" и да ги карам едновременно.
Разбира се, въпросът е и до пари. Недостатъка е, че като запишете втора специалност няма да можете да се откажете от първата, та така или иначе ще трябва да ги изкарате и двете. Но предимството е, че след 7 години ще имате две дипломи.
Специално за специалността "Право" в УНСС - във втори курс няма да държите кандидат студентски изпит, защото вече сте го държали сега.
- prnedev
- Активен потребител
здравейте!
Аз съм преподавател в ЮФ на БСУ.Относно коментарите ви за спец.Право в БСУ ще ви информирам, че само преди десетина дни получихме акредитация за 6/шест/ години с най-високата възможна оценка"Мн.добър".Абсолютно съм убедена, че това е заслужена оценка и е плод на многогодишните усилия на преподаватели и студенти за създаването на един наистина качествен юридически факултет!Пожелавам здраве и успех на всички, които постигнаха този резултат!
- bianka
- Младши потребител
prnedev написа:Ако аз бях на ваше място, щях да запиша УНСС по две причини:
Кандидатстудентски изпитИ не изпит-защото са два-български език и литература и история.
Последна промяна senex на 03 Авг 2007, 13:30, променена общо 1 път
- senex
- Потребител
към senex
здравейте отново
senex искам да ви питам сигурни ли сте в това,че не може да се пише право след втората година, ако първата съм някаква иконимическа специалност?аз наистина искам да уча право, но при обстоятелството че сам приета ИОТ в Унсс родителите ми не искат да ме пускат в Бургас.Аз не съм от София, а от Хасково съм.Говорих с родителите ми те нямат нищо против втората година да запиша право в унсс.но това как може да стане възможно ли е наистина или не.съгласна съм една година да уча нещо икономическо но да знам че следващата мога да запиша право. какви варианти има затова.Благодаря ви предварително
senex искам да ви питам сигурни ли сте в това,че не може да се пише право след втората година, ако първата съм някаква иконимическа специалност?аз наистина искам да уча право, но при обстоятелството че сам приета ИОТ в Унсс родителите ми не искат да ме пускат в Бургас.Аз не съм от София, а от Хасково съм.Говорих с родителите ми те нямат нищо против втората година да запиша право в унсс.но това как може да стане възможно ли е наистина или не.съгласна съм една година да уча нещо икономическо но да знам че следващата мога да запиша право. какви варианти има затова.Благодаря ви предварително
- lenaa
- Нов потребител
Трябва да има възможност да запишеш паралелно право ,но не си мисли ,че е толкова лесно колкото звучи.В смисъл такъв ,че всеки университет си има условия за записване втора специалност .И едно от условията е да имаш определен минимален успех от изпитите по първата ти специалност и да не оставаш на нито една поправка.Например при нас в ЮЗУ беше - минимален успех от изпитите 4.50 + нито едно оставане на поправка.Та преди да направиш нещо поразпитай повечко и виж как стоят нещата ,та тогава взимай решения
- Logan
- Потребител
Logan написа:Трябва да има възможност да запишеш паралелно право ,но не си мисли ,че е толкова лесно колкото звучи.В смисъл такъв ,че всеки университет си има условия за записване втора специалност .И едно от условията е да имаш определен минимален успех от изпитите по първата ти специалност и да не оставаш на нито една поправка.Например при нас в ЮЗУ беше - минимален успех от изпитите 4.50 + нито едно оставане на поправка.Та преди да направиш нещо поразпитай повечко и виж как стоят нещата ,та тогава взимай решения
За записване на втора специалност в УНСС изискванията са:
- да си завършил поне първи курс, може и след втори курс да се запише, след трети вече не може;
- да си взел всички изпити от следването си до момента;
- да имаш успех от следването си до момента не по-нисък от 5.50;
- да си издържал кандидатстудентските изпити, които се изискват за специалността, която желаеш да запишеш като втора;
- втората специалност да е от същото професионално направление, както първата;
- да си подал необходимите документи в посочения от университета срок.
- senex
- Потребител
|
|