начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

"Big Brother" в училище ... Нормално ли е това?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: "Big Brother" в училище ... Нормално ли е това?

Мнениеот kostadin.iordanov » 28 Окт 2009, 20:58

georgiev_sfbg написа:...
ДА! НОРМАЛНО Е!

Е тук вече, ако искате, можете да поспорите с г-н 'laridii', който от юридическа гледна точка твърди точно обратното -- viewtopic.php?p=362304#p362304

georgiev_sfbg написа:...За мен представлява по-голям интерес, как по-точно разбрахте и установихте, че се извършва видеозапис?

Погледнете в предходните мнения -- цитирал съм какво представлява системата
kostadin.iordanov
Потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 28 Окт 2009, 21:03

Нямам желание, а и излишно свободно време, за да споря с Вас или с когото и да било!

Според мен, не правите разлика, между видеонаблюдение и видеозапис! :wink:
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот kostadin.iordanov » 28 Окт 2009, 21:07

Ето, вижте -- viewtopic.php?p=366347#p366347 -- записва се на два диска
kostadin.iordanov
Потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 28 Окт 2009, 21:18

Ок! И какъв е проблема, ако са спазени законовите изисквания - за извършването на такава дейност?!

КРБ- Чл. 32. (2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.

P.S. ...И не на последно място - Нека не забравяме, че не Вие или аз, определяме кое е нормално и кое - не!
В тази връзка, следва да Ви напомня, че България, е Република с парламентарно управление! :wink:
Последна промяна georgiev_sfbg на 28 Окт 2009, 21:26, променена общо 1 път
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот hristokolev » 28 Окт 2009, 21:22

Неуместно е да се казва,че камерите се слагат,за да стресират учениците или нещо подобно.Нито пък се прави с цел ученически "Биг Брадър".Ученици,ако се замислите малко,вие самите снимате клипчета с какви ли не простоти и псувни,побоища,дори побоища над учители,има клипчета дори с полуголи ученици в час.Това според вас нормално държание на ученик ли е?Когато се сложат тези камери едва ли учениците,които са си позволявали тези волности ще го правят пак.Знаем,че и за смъртен случай в училище,за съжаление.Все пак това е училище не за убиици,нали?Съдя по себе си,че ако аз съм бил (примерно)а непослушен ученик,биел съм моите съученици,посягал съм на учителката,пиел съм бира в час и т.н.,едва ли като знам за присъствието на камери в стаите и ,че това се документира,ще направя нещо подобно.Защото знам,че ще ми се потърси сметка,родителите ми и т.н. ще научат за това,от което следва,че не бих го направил....
hristokolev
Нов потребител

Мнениеот kostadin.iordanov » 28 Окт 2009, 21:36

georgiev_sfbg написа:...
КРБ- Чл. 32. (2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.
...

При предвидените от закона случаи презумпцията се отнася за престъпници по разкриването на конкретни престъпления, а не за всички останали, защото противното би означавало, че се обезсмисля самото право на гражданите по този текст
kostadin.iordanov
Потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 28 Окт 2009, 21:41

kostadin.iordanov написа:При предвидените от закона случаи презумпцията се отнася за престъпници по разкриването на конкретни престъпления, а не за всички останали, защото противното би означавало, че се обезсмисля самото право на гражданите по този текст

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

...Имайки предвид, че "Конституционно право", се изучава във 2-ри курс, вероятно или си още в 1-ви курс, или си решил да изучаваш "Право", след като те приемат във ВУЗ - най-рано през 2010г.! :mrgreen:

...Но на теб, тази тема, май ти е "болното място"?!
viewtopic.php?f=5&t=27879

Последна промяна georgiev_sfbg на 28 Окт 2009, 22:35, променена общо 1 път
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот kostadin.iordanov » 28 Окт 2009, 22:23

А на Вас кой Ви преподава Конституционно?
kostadin.iordanov
Потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 28 Окт 2009, 22:32

kostadin.iordanov написа:А на Вас кой Ви преподава Конституционно?

...Защо не завършиш журналистика?! - Това, май повече ти се отдава! ..."Правото", се убедих, че ти е "тъмна Индия"!
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот kostadin.iordanov » 28 Окт 2009, 22:35

Извинете, не ми отговорихте на въпроса (?)
kostadin.iordanov
Потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 28 Окт 2009, 22:38

Съжалявам приятелю, но нямам повече излишно, свободно време!
Виж - в някой форум за запознанства или в "Skype", може да си намериш събеседници - по любимите теми! :wink:
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот Julyan » 29 Окт 2009, 10:07

[quote="georgiev_sfbg"]Ок! И какъв е проблема, ако са спазени законовите изисквания - за извършването на такава дейност?!

......

Да видим, децата в школото знаят, родителите- също. Хипотеза № 1 отпада. До момента не знам някой да е изразил "изрично несъгласие" с това- хипотеза № 2 също отпада. И накрая- с каква санкция е скрепена правната норма?
Julyan
Потребител

Мнениеот sisi19 » 29 Окт 2009, 10:27

Не знам за какво лично пространство говори авторката - тук имаме училище а не частен дом където да се нарушава това пространство. Аз съм напълно за тези камери. Първо - до голяма степен ще се доведе до едни нормални учебни занятия без. Второ - Страха че има такива , ще накара учениците да си учат уроците и да покажат реалните си знания на изпити и прочее, без да се налага да преписват.Трето - това ще доведе и до един респект от учениците към учителите.
sisi19
Потребител

Мнениеот kostadin.iordanov » 29 Окт 2009, 13:42

sisi19 написа:... Аз съм напълно за тези камери. ...

Вие може да сте 'За' тези камери по отношение на Вашите собствени деца, но не виждам на какво основание можете да претендирате по въпроса спрямо всички останали
kostadin.iordanov
Потребител

Мнениеот kostadin_yordanov » 07 Дек 2010, 13:54

Вербуват деца за наркодилъри

Деца стават наркодилъри. Полицаите задържат все повече тийнейджъри, които пласират наркотици в училище. Хлапетата са идеалните търговци за наркобароните, тъй като не попадат под ударите на закона. ... ... Хлапетата взимат по 3 лева от продадена доза и така си докарват до 50 лева на ден "джобни". "Всичко това става пред погледа на охранители, учители и приятели на децата", категорични са от МВР. ...

7 Декември 2010
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=350028

И какво стана сега -- постигнаха ли някакъв съществен резултат с въпросните камери или вече ще ги инсталират и в тоалетните? Как мислите
kostadin_yordanov
Потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии