начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Заплахите на Глобул

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Заплахите на Глобул

Мнениеот inspectora » 11 Ное 2010, 17:41

sisi19 написа:Съвет до Инспектора: Изкарай на ново образованието си. И следващият път се помъчи поне да го завършиш с 4,50(т.е с приблизително 5), а не с 3.25 (примерно).В противен случай не си хъби нервите, силите, времето и средствата. Че на този етап, никак, ама никак не е ефтино........... :lol: :lol: :lol:

:lol:
... права си - няма да си хЪбя нервите и времето ... с неграмотни хора ... че вярно не е никак еФтино ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот toni_sf » 11 Ное 2010, 17:42

до-Bai_Ganjo Мнение на съдия,; вече е време и някой призовкар да се осъди за несвършена работа; Да не говорим за срокове,. Има си договор между две страни и не е изпълнен от единият, какво следва.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот mipopov » 11 Ное 2010, 19:16

На заседание на КЗП, документирано с протокол №7/22.02.2010г. е взето решение, че “Космо България Мобайл”ЕАД прилага нелоялна агресивна търговска практика по смисъла на чл.68з и чл.68и, т.4 от Закона за защита на потребителите /ЗЗП/, която чрез принуда и тормоз ограничава свободата на избор на потребителя, чрез налагане на прекомерни и несъответстващи на целта извъндоговорни пречки, когато потребителят желае да упражни правото си да прекрати договора, което води въпреки неговото желание до вероятността договорът му да бъде подновен многократно.
За установените нарушения на ЗЗП са предприети съответните законоустановени действия към “Космо България Мобайл”ЕАД, за които ще се разбере в най-скоро време.
mipopov
Младши потребител

Мнениеот mipopov » 11 Ное 2010, 19:18

toni_sf написа:до-Bai_Ganjo Мнение на съдия,; вече е време и някой призовкар да се осъди за несвършена работа; Да не говорим за срокове,. Има си договор между две страни и не е изпълнен от единият, какво следва.

Самo че от коя от двете страни е въпроса?
Последна промяна mipopov на 12 Ное 2010, 16:35, променена общо 1 път
mipopov
Младши потребител

Мнениеот sisi19 » 11 Ное 2010, 19:32

inspectora написа:
sisi19 написа:Съвет до Инспектора: Изкарай на ново образованието си. И следващият път се помъчи поне да го завършиш с 4,50(т.е с приблизително 5), а не с 3.25 (примерно).В противен случай не си хъби нервите, силите, времето и средствата. Че на този етап, никак, ама никак не е ефтино........... :lol: :lol: :lol:

... права си - няма да си хЪбя нервите и времето ... с неграмотни хора ... че вярно не е никак еФтино ;)

Дааа, знам, че съм права. И още за едно нещо което съм права -това тук не е изпит по българси език и литература, въпреки навлезлите технологии с оглед на тяхното качество, потрбност и цена :wink:
sisi19
Потребител

Мнениеот toni_sf » 11 Ное 2010, 20:05

mipopov написа:На заседание на КЗП, документирано с протокол №7/22.02.2010г. е взето решение, че “Космо България Мобайл”ЕАД прилага нелоялна агресивна търговска практика по смисъла на чл.68з и чл.68и, т.4 от Закона за защита на потребителите /ЗЗП/, която чрез принуда и тормоз ограничава свободата на избор на потребителя, чрез налагане на прекомерни и несъответстващи на целта извъндоговорни пречки, когато потребителят желае да упражни правото си да прекрати договора, което води въпреки неговото желание до вероятността договорът му да бъде подновен многократно.
За установените нарушения на ЗЗП са предприети съответните законоустановени действия към “Космо България Мобайл”ЕАД, за които ще се разбере в най-скоро време.
:D
:D
Е това си го гледайте вьв времето, всеки един търговец си продава стокат :D а защо не пискаш когато влезеш някъде в магазин и има промоция и те наобиколят младички пиленца и ти досаждат :D .Това не е ли тормоз върху личност :wink: а.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот michoni » 12 Ное 2010, 12:37

sisi19 написа:
inspectora написа:

Дааа, знам, че съм права. И още за едно нещо което съм права -това тук не е изпит по българси език и литература, въпреки навлезлите технологии с оглед на тяхното качество, потрбност и цена :wink:

Малко off topic, ама много се дразня на такива изявления - може да не е изпит по български език и литература, но това не ви оправдава, че допускате елементарни правописни грешки :!: Научете се да пишете грамотно, преди да влизате с такова самочувствие в спорове - само във ваша полза ще е :wink:
michoni
Потребител

Мнениеот toni_sf » 15 Ное 2010, 08:33

Днес вьв вестник 24ч има статия точно по този казус със заплахите на глобул и виваком .както и интервю с управителя на ЕС ДЖИ ГРУП.
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот intogloryride » 28 Апр 2011, 21:06

Връх на нахалството обаче е,когато пускат господата заплашителните си писма,влезли може би като нинджи,директно пред вратата,и то забележете-поради грешка,на хора,коиро нямат нищо общо нито с глобул,нито дължат на някого нищо!Просто някои длъжник дава фалшив адрес,или забравя да смени стария си невалиден адрес след като си е продал имота,без имотът да има каквито и да било тежести към никого,но стария адрес остава,и силоваците деиствуват,като че ли сега е средновековие.А когато плашат със СИ,нека тоя изпълнител провери чии е имота,дали е фалшив адреса на длъжника,дали не атакува невинни хора,защото ако сгрешат,има закон и за тях,тези които не дължиме на никого,не сме мутренски роби,като сме прилежни данъкоплатци,нека държавата с компетентните и органи ни защити от опитите за връщане на средновековието,наи-вече към тези,които просто са притеснявани поради досадна грешка-даване от длъжника на фалшив адрес.Но колкото и да са лоши господата силоваци,все пак първенството по арогантност и безхаберие все пак се държи от други-от ДСК!
intogloryride
Нов потребител

Мнениеот naydenantonov80 » 31 Май 2011, 18:41

Добре дошли в БГ. Изключително много се радвам на такива изцепки тип селски тарикат дето ги дават всяка вечер по Господари на Ефира. Проблема в случая е, че повечето обикновени хора се плашат от думите съд и съдебна отговорност и гледат да избягват неприятности и биха се поддали на тези бабаити.
naydenantonov80
Нов потребител

Мнениеот viv_a » 16 Юни 2011, 13:08

Здравейте.имам пресрочени задължения към Виваком за 55лв и то е станоло от непорочната практика на монополистите да подновяват договорите си без да те питат.И получих от подобна фирма за събиране на задължения писмо.съдържанието на писмото започва с покана за доброволно плащане и ултиматум за плащане.Питам се.изобщо това писмо можели да се приема като покана.защото то не е с обратна разписка и не е нот. покана.И за тази сума ще предприемат ли някакви действия?Или ще изчакат сумата да набъбне и лихви и чак тогава молба до съда.Като споменах за лихвите.от кога те започват да текат.договора е безсрочен.тел пост е открит по Живково време когато имаше само БТК.
Виваком изобщо не е съществувала.При това обстоятелство може ли да се каже че нямам договор с Виваком ?Благодаря предварително.лек ден
viv_a
Младши потребител

Мнениеот monz67 » 16 Юни 2011, 13:23

Как така хем е безсрочен, хем го подновяват?
monz67
Младши потребител

Мнениеот fighter » 07 Юли 2011, 12:07

http://www.facebook.com/pages/%D0%94%D0 ... 38?sk=wall
Вижте как се смята ДДС! За някой, ако не знае ДДС е 20% все още!
fighter
Потребител

Мнениеот yuliannah » 25 Яну 2012, 16:02

fighter написа:ТОВА, КОЕТО СА НАПРАВИЛИ Е НЕЗАКОННО! ЕДВА ЛИ НЯКОЙ СЕ СЪМНЯВА В ТОВА.
Защо потърпевшите не вземат да наемат един адвокат и да внесат жалба срещу Общите правила на Глобул, дето уж всички ги примаме като подписваме договор с него! Откъдето и да го погледнеш това е принуда, неравноправни клаузи, заплаха, агресивни търговски практики и т.н. Редно е като подписва човек договора да има думата по такива важни въпроси като: На кого може да бъдат предоставяни личните му данни? Може ли евентуалното вземане да бъде прехвърляно и на кого?
Вие да сте имали възможност да задраскате това, с което не сте съгласни?!!!
Преди години пуснах жалба до КЗП и те ме отсвириха, защото съм .... АДВОКАТ!
По друга жалба Лелката се оказа доволен клиент да Глобул, който набързо се сдуши с тях. По трета жалба лелката от КЗП пак се оказа доволен клиент на Глобул, който лобира за тях (настояваше да си оттегля жалбата). Всички тези прекрасни лелки дето се занимават с жалбите срещу Глобул, май са техни доволни клиенти.
Няма ли някой да обърне внимание на КЗП, че има конфликт на интереси в случая!
Ако някой друг се е сблъскал с такива лелки ("призвани да защитават интересите на потребители"), нека ми прати лично съобщение, да ги включим в списъка, който ще пратя до КЗП.

След като Вие сте адвокат,сте по-вещ от мен в областта.Имам класическия за почти всеки втори българин проблем с дълг към ГЛОБУЛ. Последната ми фактура е от май 2009г.,досега - 24.01.2012 са 2 години и 8 месеца на стойност 43 лв. От гледна точка на погасителната давност по ЗЗД, технически не е изтекла,тъй като тя е 3-годишна за този тип вземания. Но.. Незнайно защо през тези 2год.и 8мес. никой не ме е потърсил да ми каже или изпрати писмо за въпросното вземане. Изведнъж обаче,незнайно как от С.Г. Груп (фирмата,събираща вземанията на ГЛОБУЛ) ми намират сегашния номер,който е към друг оператор,и ми казват,че утре сутринта у дома ще дойде частен съдебен изпълнител да опише имуществото ми,тъй като е имало изпълнително дело срещу мен, изваден е изпълнителен лист и могат да ми наложат запор.Обаче няма върху какво да го наложат - нямам нито движимо,нито недвижимо имущество на свое име,и не работя по трудово правоотношение където и да било. Въпросът ми е следният - могат ли действително по закон да дойдат и да конфискуват нещо от имуществото на семейството ми??? Според информацията,която "вежливия" господин по телефона ми даде,СГС е осъдил групово 300 души,сред които съм и аз,ОБАЧЕ НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО Е ЧЕ АКО СИ ПЛАТЯ ТЕЗИ 43лв. УТРЕ няма да има принудително изпълнение срещу мен. Е как така,значи има изпълнително дело срещу мен,осъдена съм,изваден е изпълнителен лист,който предполага направените по делото разноски + хонорар на частния съдебен изпълнител,но ако аз утре платя,се измъквам само с 43 лв??? Е ТОВА НЕ Е ЛИ АБСУРД??
Според форумите в интернет има много хора с фактури,чиято погасителна давност е изтекла дори и според общата - 5 години,и хората на Глобул пак ги издирват за тях. И това ли е възможно в тази държава - как,защо и откога?!.. Нормално ли е Глобул да злоупотребява с личните ми данни,откривайки телефонния ми номер и изобщо предоставяйки ги на трето лице,каквото е С.Г Груп? Защо аз не съм уведомена,за което? Защо събират суми от порядъка на 30 и 40лв.,при положение,че докато бях абонат на Глобул, минималната ми месечна фактура е била 60-70 до 120 лв. и това бе причината да спра да съм техен абонат, ПЛЮС ФАКТА ЧЕ БГ МОБИЛНИ ОПЕРАТОРИ ПОДДЪРЖАТ НАПРАВО БУТИКОВИ ЦЕНИ ЗА УСЛУГИТЕ СИ В СРАВНЕНИЕ С ЕВРОПА ??
ДОКОГА В ТАЗИ ДЪРЖАВА ЩЕ СЕ СЛУЧВАТ ТОЛКОВА АБСУРДНИ НЕЩА? КЪДЕ СА ИНСТИТУЦИИТЕ?? И КАКТВ Е ПРОЦЕСУАЛНИЯ РЕД,ПО КОЙТО ДА СИ ТЪРСЯ ПРАВАТА - КЗП?
yuliannah
Нов потребител

Мнениеот gulnaz » 25 Яну 2012, 16:19

тия от глобул са големи измамници, почти колкото мтел, ама изборът е ограничен
gulnaz
Младши потребител

Мнениеот fighter » 25 Яну 2012, 16:59

до yuliannah
Дълбоко се съмнявам, че има издаден изпълнителен лист срещу вас, но е най-добре да проверите в сайта на районния съд (ако сте от София - това е много лесно).
Един мой клиент го плашиха няколко пъти за около 3 месеца и спряха. Дело засега няма.
fighter
Потребител

Мнениеот tyronne » 16 Фев 2012, 20:35

Току що получихме писмо от С.Г. Груп.
Пише: Уведомление за цесия

Вътре пише че задължения на покойния ми баща са били прехвърлени към С.Г. Груп (не пише колко) , сметка по която да плати и т.н.

Да не говорим, че са задължения на повече от 3 г (но сигурно затова не пишат еди колко си лева от еди коя си дата). Да пиша ли нещо или да си чакам спокойно?
https://i.imgur.com/ZwdhZ7r.jpg :)
tyronne
Потребител

Мнениеот neutralen » 17 Фев 2012, 22:50

Дискусията по тази тема е много интересна и забавна - пълно е с хвалби кой колко голям адвокат е, кой е грамотен, кой е малоумен и така нататък.
Обаче никой от тези големи адвокати не си направи труда да прочете съответните разпоредби от ЗЗД за да прецени дали са законни действията на тези "събирачи на вземания"
Общите условия на ЦЕСИЯТА/ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ВЗЕМАНИЯ са регламентирани в чл.99 от ЗЗД. Цитирам разпорездбите на ал.3 и 4, имащи отношение към описаните случаи:
Чл.99 ал.3 от ЗЗД - Предишния кредитор е длъжен да съобщи на длъжника прехвърлянето и да предаде на новия кредитор намиращите се у него документи, които установяват вземането, както и да му потвърди писмено станалото прехвърляне.
Чл.99 ал.4 от ЗЗД - Прехвърлянето има действие спрямо третите лица и спрямо длъжника от деня, когато то бъде съобщено на последния от предишния кредитор.
От горните разпоредби следва, че докато Предишния кредитор/ГЛОБУЛ/ не съобщи/писмено/ на съответния Длъжник за направеното Прехвърляне на вземането към другия кредитор/СГ груп ООД/, то прехвърлянето НЯМА действие спрямо длъжника.
За сега толкова - сами преценете законни ли са действията на ГЛОБУЛ и на "събирачите на вземания".
neutralen
Активен потребител

Мнениеот tyronne » 18 Фев 2012, 00:02

Съвет да не ги търся и ако нещо пак пишат даже с кеф да настоявам за дело?
tyronne
Потребител

Мнениеот tyronne » 21 Фев 2012, 21:21

Писах на Господарите и на Слави но никой не е отговорил, което значи, че не им се занимава с тях, което пък знаем всички какво значи.
tyronne
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии