- Дата и час: 25 Ное 2024, 02:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Венета Марковска и репутацията на България
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Re: Венета Марковска и репутацията на България
За каква "отговорност" става дума - понижение в длъжност, или преназначаване на друга длъжност, дисципланарна, административна, наказателна, политическа отговорност ? - това за отговорността са празни приказки.
- neutralen
- Активен потребител
ykovachev написа:Разликата ни е в това, че след като веднъж злото (изборът, де) е сторено, добре беше да се търси изход. Изходът е куц, но мнозина ще спечелят червени точки сред народеца кви са герои. На гърба на Марковска. Не, че тя не заслужаваше да й се врътне номер, де. Един (1) процент уважение (все още) у мен към институциите, свързани с всичко това - без НС. А към ония "независими" клоуни там уважението ми е отрицателна величина. Ако тя беше се заклела, процентът щеше да е равен на 0.
Лично мнение. Не ангажирам с него блаженопочившето радио "Свободна Европа"
П.П. А защо заверата да е само с Танчев? Ами ако другите съдии се бяха намесили? Явно в този речовит момент тогава, който да беше поискал думата, щеше да я вземе (без г-жа Марковска).
Според мен подобни изходи от ситуацията водят до разрушаване на държавността.Закон има , но той се тълкува според човека.В случая прецедента е налице.Днеска ръкопляскаме , защото сме се оттървали от едва ли не "демона на съдебната система" .
Утре това ще се използва , за да премахнем достойния , но неудобен кандидат.
И защо се стигна до поредното погазване на закона?
Защото ГЕРБ осъществи поредния си безпринципен и безумен кадрови избор.
И понеже ги хванаха по терлици , и понеже Марковска се опъна за разлика от други и не се оттегли , се наруши закона.
И какво да уважавам , коя институция?
Горчивото е , че се потвърди едно съмнение , отдавна подшушвано тук и там под сурдинка , че КС е един чисто политически орган.
Така че не ме и учудва различното тълкование на бившите КС.
- REVOLUTION
- Активен потребител
REVOLUTION написа:...
Защото ГЕРБ осъществи поредния си безпринципен и безумен кадрови избор. ...
...
Горчивото е , че се потвърди едно съмнение , отдавна подшушвано тук и там под сурдинка , че КС е един чисто политически орган.
...
Моите уважения, но изборът на Венета Марковска не беше само на управляващите. А политически Конституционният съд става именно когато в него влизат политици, като Екатерина Михайлова, вместо съдии, като Венета Марковска. Разбира се, управляващите можеха да подкрепят и Татяна Върбанова, на мястото на Марковска, но тогава отново щяха да ги обвиняват в колаборация с БСП и т.н., и т.н.
maxilian.free.bg
- kostadin_yordanov
- Потребител
Ами, Революшън, то туй за "закона според човека" май-май си е дълбоко вкоренено в народопсихологията. Т.е. любимата ни нация сама си е виновна.
Само да уточня - аз не ръкопляскам. Приемам нещата с омерзение (костовизъм в действие ), но ги приемам една идея повече от алтернативното развитие на ситуацията. Но, както навремето ми глозгаха кокалите затова, че питах кой е "по-виновен" - Стависки или Митьо Очите, та да попитам и сега - кой е "по-нахален" - този, който се пробва да си запази заплатката у съда, като бил освободен от ВСС под условие (цитирам по памет, колегата Алек изкопа протокола отнякъде) "от датата на встъпването в длъжност като конституционен съдия", или "завераджиите"?
Ти си адвокат, би трябвало да ме разбереш - ние не си пазим позицийките и капийките, щото за всеки ден и за всичките ни доверители се разхождаме с оставките в джоба, нали? И ни "освобождават" когато и както си искат. Това е наш съзнателен и свободен избор. Не би трябвало да съчувстваме на такъв човек, който на всичко отгоре позволи да бъде употребен в този цирк, знаейки, че може да има и падане по време на слалома. Пък и позицията "аз няма да отстъпя и ще се закълна" и след два часа един от клоуните-"независимки" вика: "ма тя щеше да се закълне и немедленно да подаде оставка" - кой лъже, кой казва истината? И кой е "по-"?...
Само да уточня - аз не ръкопляскам. Приемам нещата с омерзение (костовизъм в действие ), но ги приемам една идея повече от алтернативното развитие на ситуацията. Но, както навремето ми глозгаха кокалите затова, че питах кой е "по-виновен" - Стависки или Митьо Очите, та да попитам и сега - кой е "по-нахален" - този, който се пробва да си запази заплатката у съда, като бил освободен от ВСС под условие (цитирам по памет, колегата Алек изкопа протокола отнякъде) "от датата на встъпването в длъжност като конституционен съдия", или "завераджиите"?
Ти си адвокат, би трябвало да ме разбереш - ние не си пазим позицийките и капийките, щото за всеки ден и за всичките ни доверители се разхождаме с оставките в джоба, нали? И ни "освобождават" когато и както си искат. Това е наш съзнателен и свободен избор. Не би трябвало да съчувстваме на такъв човек, който на всичко отгоре позволи да бъде употребен в този цирк, знаейки, че може да има и падане по време на слалома. Пък и позицията "аз няма да отстъпя и ще се закълна" и след два часа един от клоуните-"независимки" вика: "ма тя щеше да се закълне и немедленно да подаде оставка" - кой лъже, кой казва истината? И кой е "по-"?...
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
kostadin_yordanov написа:REVOLUTION написа:...
Защото ГЕРБ осъществи поредния си безпринципен и безумен кадрови избор. ...
...
...
Моите уважения, но изборът на Венета Марковска не беше само на управляващите. Освен това, политически Конституционния съд става именно когато в него влизат политици, като Екатерина Михайлова, а не съдии, като Венета Марковска. Управляващите, разбира се, можеха да подкрепят и Татяна Върбанова, вместо Марковска, но тогава отново щяха да ги обвиняват в колаборация с БСП и т.н., и т.н.
Моите уважения също , обаче политическата отговорност е на партията , която е осигурила достатъчно гласове за избирането на кандидата.Това е ГЕРБ.Без тяхната подкрепа тази кандидатура нямаше необходимите гласове.
А политическата подкрепа на ДПС и част от БСП само доказва , че Марковска е конформист и следователно удобна на всяка политическа върхушка.
И не фактът , че КС може да са били политици правят КСъд "политически орган".Това е твърде формален и повърхностен поглед.
КС е "политически орган" , когато тълкува К и законите , не според точния им смисъла , а в зависимост от щенията на ръководната партия , или партията която изповядва политика , която съдиите считат за "правилна".
- REVOLUTION
- Активен потребител
ykovachev написа:Ами, Революшън, то туй за "закона според човека" май-май си е дълбоко вкоренено в народопсихологията. Т.е. любимата ни нация сама си е виновна.
Съгласен съм , то затова се стигна до скандала.Щото и двете страни в случая са уникално нахални.Просто завераджите не очакваха , че са попаднали на равен на тях по безочие.
Обаче в държавите , където думата закон има някакво значение , парсата щеше да е обрана от една от двете "сгафили" страни.
Тука завераджиите са герои.
Търговката с влияние се връща като върховен съдия и ще си живурка.
В кой остава сметката , пак в драгите зрители.
- REVOLUTION
- Активен потребител
REVOLUTION написа:Съгласен съм , то затова се стигна до скандала.Щото и двете страни в случая са уникално нахални.Просто завераджите не очакваха , че са попаднали на равен на тях по безочие.
Обаче в държавите , където думата закон има някакво значение , парсата щеше да е обрана от една от двете "сгафили" страни.
Тука завераджиите са герои.
Търговката с влияние се връща като върховен съдия и ще си живурка.
В кой остава сметката , пак в драгите зрители.
Съгласен. Тъжно, а? Ама нали обещах да не бъда оплаквачка, та затова само ще се муся
А дефиницията ти за това кога КС действа като "политически орган" е много точна.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
- ykovachev
- Активен потребител
Хехехеехе, а за "оставката под условие" респ. "решение за освобождаване от длъжност под условие" , как пропуснах този бисер Ако се беше заклела, никой нямаше да разбере, че докато се кълне /според някои / е още магистрат ей така, като почва и изрича "Като встъпвам в длъжност съдия в КС..." още си е замче на ВАС и съдия там - в разкрачен стоеж
-
lexy21 - Активен потребител
Работата си е за пуканки и кока кола
- prnedev
- Активен потребител
REVOLUTION написа:Моите уважения също , обаче политическата отговорност е на партията , която е осигурила достатъчно гласове за избирането на кандидата.Това е ГЕРБ.Без тяхната подкрепа тази кандидатура нямаше необходимите гласове. ...
Всички, които са подкрепили Марковска носят политическа отговорност
А политическата подкрепа на ДПС и част от БСП само доказва , че Марковска е конформист и следователно удобна на всяка политическа върхушка. ...
БСП и ДПС имат електорат като се ползват със съответната обществена подкрепа. Единствено представителите на т.нар. „Синя коалиция“, които са вече напълно дискредитирани в обществото и под заплаха да не попаднат в следващия Парламент търсят да се спасяват в КС и където е възможно, не подкрепиха Марковска. Това е източникът на целия цирк, който продължава да се разиграва. Те организираха предварителна кампания с анонимни сигнали и пр. за да елиминират Марковска, като прокарат Михайлова на нейно място. Техните представители в ЕНП правят прикрити постъпления пред Европейската комисия за да се намеси. И те сега, начело с Костов, опитват да създадат прецедент в България за налагане на президентско вето по втория начин
И не фактът , че КС може да са били политици правят КСъд "политически орган".Това е твърде формален и повърхностен поглед. ...
Политическият състав превръща органа в безусловно политически
КС е "политически орган" , когато тълкува К и законите , не според точния им смисъла , а в зависимост от щенията на ръководната партия , или партията която изповядва политика , която съдиите считат за "правилна".
По тази логика и цялата Съдебна система може да се нарече политическа
maxilian.free.bg
- kostadin_yordanov
- Потребител
lexy21 написа:че докато се кълне /според някои / е още магистрат ей така, като почва и изрича "Като встъпвам в длъжност съдия в КС..." още си е замче на ВАС и съдия там - в разкрачен стоеж
Да си кажа право,за тоя разкрачен стоеж си мисля,че й е минало вече времето.Но пък от друга страна,като гледам тук и там тези мандахерцащи се наляво и надясно конституционни
,допускам в интерес на истината и друг възможен хопотезисpoli_g написа:testis -и
- svettoslav
- Активен потребител
Нямям пончало интерес от политическите дебри,тъй като си гледам личните неща и непосредствената си професионална работа.
Какво означава,че от "сината коалиция" да "търсят да се спасяват". Що за спасение? Не ми звучи сериозно.Да създадеш някакъв авторитет би имало логично обяснение.
А кой каква кампания е организирал пред ЕК едва ли някой може да каже.Освен това, там постоянно има кампании,за каквото се сетиш,така че нищо ново. Освен това,си е напълно нормално нещо,задължително дори в политиката.Даже смятам,че това си е направо едно нищо.
Без да ме интнересува СДС,БСП НДСВ,ГЕРБ или който и да било друг омазан политически субект,ако това,което казвате е така,значи Костов добре си е направил сметката.А какво по-хубаво за България от добри политици?
П.П. Имало някакво решение на КС от 95г.,според което решенията на НС могат да се отменяват с ново такова и ако не се оттегли сама,вероятно това ще стане.Чух сутринта по ТВ проф.Ем.Друмева да се изживява,изразявайки се доста по-сложно и не чак до там разбираемо за тв-аудиторията,но това било положението.
kostadin_yordanov написа:БСП и ДПС имат електорат като се ползват със съответната обществена подкрепа. Единствено представителите на т.нар. „Синя коалиция“, които са вече напълно дискредитирани в обществото и под заплаха да не попаднат в следващия Парламент търсят да се спасяват в КС и където е възможно, не подкрепиха Марковска. Това е източникът на целия цирк, който продължава да се разиграва. Те организираха предварителна кампания с анонимни сигнали и пр. за да елиминират Марковска, като прокарат Михайлова на нейно място. Техните представители в ЕНП правят прикрити постъпления пред Европейската комисия за да се намеси. И те сега, начело с Костов, опитват да създадат прецедент в България за налагане на президентско вето по втория начин
Какво означава,че от "сината коалиция" да "търсят да се спасяват". Що за спасение? Не ми звучи сериозно.Да създадеш някакъв авторитет би имало логично обяснение.
А кой каква кампания е организирал пред ЕК едва ли някой може да каже.Освен това, там постоянно има кампании,за каквото се сетиш,така че нищо ново. Освен това,си е напълно нормално нещо,задължително дори в политиката.Даже смятам,че това си е направо едно нищо.
Без да ме интнересува СДС,БСП НДСВ,ГЕРБ или който и да било друг омазан политически субект,ако това,което казвате е така,значи Костов добре си е направил сметката.А какво по-хубаво за България от добри политици?
П.П. Имало някакво решение на КС от 95г.,според което решенията на НС могат да се отменяват с ново такова и ако не се оттегли сама,вероятно това ще стане.Чух сутринта по ТВ проф.Ем.Друмева да се изживява,изразявайки се доста по-сложно и не чак до там разбираемо за тв-аудиторията,но това било положението.
- svettoslav
- Активен потребител
svettoslav написа:Какво означава,че от "сината коалиция" да "търсят да се спасяват". Що за спасение? ...
Означава, че като виждаш как вече нямаш шансове да влезеш и в следващия Парламент, да се кандидатираш за член на Конституционния съд, разбира се. Или осъзнавайки, че въпросния кораб неизбежно потъва, да потърсиш реализация в партията на Кунева и Вълчев, например
svettoslav написа:...
А кой каква кампания е организирал пред ЕК едва ли някой може да каже. ...
Кампанията се провежда в България, очевидно. Тя беше стартирана преди избора в Парламента и след това в нея взе участие британския посланик
maxilian.free.bg
- kostadin_yordanov
- Потребител
Ясно.
А арменския духовник къде го забрави?Не смяташ ли,че и той може да е забъркан в тази конфигурация?
П.П. Едно е сигурно,от теб става добър политически анализатор.
Но тъй като съм отвратен от някои познати физиономии,които ,общо,говорят празни приказки,мисля че се наричаше популизъм,опитвам се да гледам от правната страна на нещата.
Няма смисъл човек да се вживява чак толкова,по-скоро трябва да се наслаждаваме на доброто шоу,което ни се представя,каквото всеки ден не се вижда."ВИП-брадър" просто може да се скрият някъде,докато свършат тук.-"Изборите"
Ми така,де.Това е част от политиката,какво толкоз.Какво парвил Президента там,кой се заклел,кой пр*днал,докато Плевнята си чете "гладко" декларациите и без да срича,като често си повдига погледа(за да не си мислят че само чете),какво прави пък Борис Велчев там,кой го назначи,ама кой пък станал първопричината...а пък за паследната кой какви пари дал на Х...а пък на този Х кой му прекратил делото преди време...
А този Велчев защо съска като "гъсак по Великден" когато се опитва нещо да каже,а всъщност само глупости дрънка...
kostadin_yordanov написа:Тя беше стартирана преди избора в Парламента и след това в нея взе участие британския посланик
А арменския духовник къде го забрави?Не смяташ ли,че и той може да е забъркан в тази конфигурация?
П.П. Едно е сигурно,от теб става добър политически анализатор.
Но тъй като съм отвратен от някои познати физиономии,които ,общо,говорят празни приказки,мисля че се наричаше популизъм,опитвам се да гледам от правната страна на нещата.
Няма смисъл човек да се вживява чак толкова,по-скоро трябва да се наслаждаваме на доброто шоу,което ни се представя,каквото всеки ден не се вижда."ВИП-брадър" просто може да се скрият някъде,докато свършат тук.-"Изборите"
Ми така,де.Това е част от политиката,какво толкоз.Какво парвил Президента там,кой се заклел,кой пр*днал,докато Плевнята си чете "гладко" декларациите и без да срича,като често си повдига погледа(за да не си мислят че само чете),какво прави пък Борис Велчев там,кой го назначи,ама кой пък станал първопричината...а пък за паследната кой какви пари дал на Х...а пък на този Х кой му прекратил делото преди време...
А този Велчев защо съска като "гъсак по Великден" когато се опитва нещо да каже,а всъщност само глупости дрънка...
- svettoslav
- Активен потребител
П.П. Едно е сигурно,от теб става добър политически анализатор. ...
Аз наблюдавам публичната среда и пиша какво се случва
Няма смисъл човек да се вживява чак толкова,по-скоро трябва да се наслаждаваме на доброто шоу,което ни се представя, ...
Вижте, ако искате, Вие може да отидете и да си купите един сладолед.. Но след като вчера председателят на Конституционния съд Евгени Танчев сгази правовия ред в държавата, днес вече и министър-председателя се произнесе, че Парламентът трябва да допусне Президента да налага вето и по втория начин
maxilian.free.bg
- kostadin_yordanov
- Потребител
kostadin_yordanov написа:днес вече и министър-председателя се произнесе, че Парламентът трябва да допусне Президента да налага вето и по втория начин
Ооо,чакай,чакай,ти не си видял още "третия начин".Да видиш тогава какво става.
Между другото,за сладоледа си прав.В бакалията наблизо-ей сега ще скокна до там.Сериозно.Има от моите.
Бисерите на ББ нямат край.За тях трябва отделна тема.Не знам какво е искал да каже човека.Първо не е юрист и не разбира право,а в подобни случаи той винаги се изказва каквото му е на сърцето в момента.И в недоумение е не само правната общност в БГ.
П.П. Каквото и да говорим,едва ли на мусу президо или пък на ББ не им е разяснено от юристи как стоят нещата.Те са заобиколени от такива.Кой какво говори е друг въпрос, с друг знак.А знакът е ясен- "въз от КС".
А няма да се очудя ако ББ довечера се изцепи с нещо от сорта,че ако не се изпари от съд. система до 3 дни, с още 1 оставка под условие или пък с някакви други модалитети, ще я качи на правителствения самолет да прави компания на съотборниците му от ФК "Витоша"-Бистрица,които в сряда имат приятелска среща,на която с дупето на Марковска ще бие дузпа в 90-тата минута,понеже вече е уговорен със съдията и наказателния удар в полза на неговия отбор.Мачът ще е гостуване на с."Крива бара",Врачанско,където рита мъжа на Корнелия Нинова,както и Наско Анастасов-център нападател
- svettoslav
- Активен потребител
Баш кадията Цацаров е с №7.-дясно крило го раздава ЗорЪ му е е само един път да се набЕре.... и нема спиранье -..лети като синигер
- svettoslav
- Активен потребител
svettoslav написа:... на правителствения самолет да прави компания на съотборниците му от ФК "Витоша"-Бистрица,които в сряда имат приятелска среща, ...
Поне изяснихме, че репутацията на България не е такава заради Венета Марковска
maxilian.free.bg
- kostadin_yordanov
- Потребител
Поведението на В. Марковска е оправдано - подаряват и "златната рибка", но след това, тези които са и я подарили, искат тя да я изпържи.
- neutralen
- Активен потребител
Аз съм привърженик на теорията, че този тип актове на парламента са от категорията отменяеми /от самия него/ преди избрания кандидат да е встъпил в длъжност. Тя дори намира опора и в мотивите на решението на КС по повод оспорвания пред него избор за конституционен съдия на Георги Марков. Като оставя настрана небесните призиви на изпълнителната власт - ей сега очаквам парламентът да стартира нова процудера и бързо да избере нов и ответната хармонизирана реакция на законодателната, цитирана от Поли, просто не виждам как това може да се случи без отменяна на акта, обективирал предишния избор. Можем и 3 - ма сега да си изберем тогава - за по-сигурно, че не се знае кой ще се врътне на клетвата. То не се знае и кой ще ръководи церемонията от страна на КС вече, щото не могат и председател да си изберат - ама или ще хвърлят чоп, или пък, по аналогия с разни текстове от ЗКС - най-старшия Така де, трябва де е ясно и това, че да се знае към кого да се обрънат в случай на грешка.
-
lexy21 - Активен потребител
|
|