- Дата и час: 29 Ное 2024, 02:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КОГА АДВОКАТИТЕ ЩЕ СТАНАТ ХОРА- ИЛИ Ч0ВЕЧНИ
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
66 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: КОГА АДВОКАТИТЕ ЩЕ СТАНАТ ХОРА- ИЛИ Ч0ВЕЧНИ
до- inspectora напротив много от тях са фокусници и са гении в тази област но си знаят точно по какво да работят и са си изпипали всяка тънкост а тук присъстващите са наясно с всичко и са толкова компетентни по даден въпрос че даже си водят спорове един с друг и се мъчат да се доказват ти видя ли един адвокат да се яви тук с името си и да каже в какво е специалист
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
до-sunshine_75 ти направо си за психодиспансер като си адвокат по наказателно право ,какво общо имаш с административното затова си стой в гльола и там се прави на велик
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Е, е, е, Тони, недей така сега. Тука в общи линии не е гот да се самоизтъкваме, точно щото не е редно да се рекламираме. Впрочем Инспектора си разбира работата, да знаеш. Ето, аз в общи линии съм излязъл с името си, който се поразчопли, ще разбере кой съм, а и има откъде да вземе информация с какво се занимавам. Но не ни е работа тук да се изтъкваме, че перем най-добре в сравнение с другите прахове Да оставим това на леля Мара прахоспестителката.
Освен това, част от присъстващите са студенти и юристи-любители, ако мога така да ги определя. Що да не спорят? При това има и "законоположения", които просто са създадени, за да пораждат спорове, поради причините, които изтъкна и за Конституцията. Ми тия закони ги приемат точно таквиз - подписали и неподписали и братчедите им по политическа съдба.
П.П. Чакай, че се сетих. Ти само адвокатите от този форум ли имаш предвид, или сичките, че нещо не се разбра?
Освен това, част от присъстващите са студенти и юристи-любители, ако мога така да ги определя. Що да не спорят? При това има и "законоположения", които просто са създадени, за да пораждат спорове, поради причините, които изтъкна и за Конституцията. Ми тия закони ги приемат точно таквиз - подписали и неподписали и братчедите им по политическа съдба.
П.П. Чакай, че се сетих. Ти само адвокатите от този форум ли имаш предвид, или сичките, че нещо не се разбра?
Последна промяна ykovachev на 24 Авг 2010, 17:03, променена общо 1 път
- ykovachev
- Активен потребител
точно това имам в предвид и аз, компетентно мнение с цитиране за закон и като го направи това все едно е изпитал оргазъм
- toni_sf
- Активен потребител
А според Вашето виждане как следва да се изрази мнението адвокатско или магистратско? При евентуален кофти изход за Вас да заплачете и да се прегърнете заедно с умилително потупване по прекършените рамене, а при положителен- да хукнете към близкото кръчме за по питие?
Посъветвайте ни, как да си заслужим труда.
Посъветвайте ни, как да си заслужим труда.
- Julyan
- Потребител
до-Julyan така виждам нещата след загуба или спечелване на дело трябва да има едно поне ръкостискане на две ръце между клиент и адвокат и това да питам пак когато поемете дело на клиент не се сключи договор , а пък когато ви се появи фирма с финанси тогава гледате да се обвьржете за дългосрочен план
- toni_sf
- Активен потребител
Само за сведение: не съм адвокат.. Често изпитвам благородна завист към колегите-адвокати за свободата им и куп други неща. Но при мисълта, че дори един от клиентите им може да е като Вас, се извинявам най-чистосърдечно за изпитаните емоции... Напускам "бойното" поле - идва ми в повече от "разтоварващо" и може би наистина ще добия нужда от квалифицирана помощ, ако прочета още някоя глупост
- sunshine_75
- Потребител
до=sunshine_75 нали знаеш тогава няма нищо бивше и минало щом си в една сфера
- toni_sf
- Активен потребител
до-sunshine_75 а нали знаеш кой напуска потъващият кораб пръв а истината е винаги последна
- toni_sf
- Активен потребител
НАИСТИНА не Ви разбирам... НИКОГА не съм била адвокат... Опитах се да Ви помогна да разберете труда на колегите ми - адвокати, именно защото съм извън адвокатската професия и все пак съм юрист - т.е. дадох Ви гледната си точка "отстрани", извън отношението адвокат - клиент, с идеята да се възползвате от безпристрастността и обективността ми. Вие просто нямате сетива да се ориентирате в пространството на този форум. А аз нямам желание да пилея труда и емоцията си и да Ви улеснявам повече, отколкото вече го сторих. Лека вечер.
- sunshine_75
- Потребител
ЦЕНОРАЗПИС НА УСЛУГИТЕ ПРЕДОСТАВЯНИ ОТ ОТДЕЛА
I. Отговор на въпрос 2 лв.
2* Правилен отговор на въпрос 5 лв.
3. Същото, но в писмена форма 10 лв.
4. Отговор на глупав въпрос 12 лв.
5. Вежлив отговор на глупав въпрос 15 лв.
6- Правилен отговор на глупав въпрос 20 лв,
7. Вникване в проблема 5 лв./час
8. Вникване в проблема с посочване на недостатъците 10 лв./час
9. Вникване в проблема с отстраняване на недостатъците 15 лв./час
10. Вникване в проблема с искрено съчувствие Услугата не е активна в момента
11. Съчувствие 10 лв,
12. Искрено съчувствие 20 лв.
13. Съвет 5 лв.
14. Правилен съвет 10 лв.
15. Изпълним съвет 15 лв.
16. Правилен и изпълним съвет 20 лв.
17. Замислен поглед Безплатно (до понеделник)
18. Мълчание 1лв7мин
19. Вежливо мълчание 2 лв./мин
20. Виновно мълчание 10 лв./мин
21. Мълчание с радостна усмивка 5 лв./мин
22. Мълчание с иронична усмивка 10 лв./мин
23. Мълчание със замислен поглед 5 лв./мин
I. Отговор на въпрос 2 лв.
2* Правилен отговор на въпрос 5 лв.
3. Същото, но в писмена форма 10 лв.
4. Отговор на глупав въпрос 12 лв.
5. Вежлив отговор на глупав въпрос 15 лв.
6- Правилен отговор на глупав въпрос 20 лв,
7. Вникване в проблема 5 лв./час
8. Вникване в проблема с посочване на недостатъците 10 лв./час
9. Вникване в проблема с отстраняване на недостатъците 15 лв./час
10. Вникване в проблема с искрено съчувствие Услугата не е активна в момента
11. Съчувствие 10 лв,
12. Искрено съчувствие 20 лв.
13. Съвет 5 лв.
14. Правилен съвет 10 лв.
15. Изпълним съвет 15 лв.
16. Правилен и изпълним съвет 20 лв.
17. Замислен поглед Безплатно (до понеделник)
18. Мълчание 1лв7мин
19. Вежливо мълчание 2 лв./мин
20. Виновно мълчание 10 лв./мин
21. Мълчание с радостна усмивка 5 лв./мин
22. Мълчание с иронична усмивка 10 лв./мин
23. Мълчание със замислен поглед 5 лв./мин
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
до-sunshine_75 благодаря ти за взаимодействието което се опита да направиш аз също не съм юрист но пьк ми хареса как си защитаваш колегите само по образование и в едно съм сигурен те са готови да те изядат ако кръстосаш шпага с тях
- toni_sf
- Активен потребител
до-bebitor да това го има и в офиса сложено всеки да го гледа но то се отнася за персонала които работи там няма зависимост вьв форума
- toni_sf
- Активен потребител
Напълно е безсмислено колеги да обсъждате тук и да спорите с други потребители на форума значението на професията,правата и задълженията ни,а още повече и реда и начина на заплащането на дължимото от клиента.
Аз съм на принципа - по-добре да нямам,отколкото да свърша нещо,да положа труд и усилия без същия да ми бъде заплатен от страна на клиент.
Поне до сега клиент не е успял да ме "извози".Разбира се от наша страна следва да му се обясни още в самото начало "какво ще му струва" и евентуално може ли да си заплати дължимото на вноски,ако няма възможност на веднъж.От там нататък - плаща работи се по делото му,не плаща довиждане и това е.Няма какво да се разпъват локуми и да се приказват празни приказки
Аз съм на принципа - по-добре да нямам,отколкото да свърша нещо,да положа труд и усилия без същия да ми бъде заплатен от страна на клиент.
Поне до сега клиент не е успял да ме "извози".Разбира се от наша страна следва да му се обясни още в самото начало "какво ще му струва" и евентуално може ли да си заплати дължимото на вноски,ако няма възможност на веднъж.От там нататък - плаща работи се по делото му,не плаща довиждане и това е.Няма какво да се разпъват локуми и да се приказват празни приказки
- sarbijanac
- Активен потребител
до-sarbijanac благодаря ти за мнението и се надявам да е истинско ще ме извиниш за моето мнение но тук виждам само топ адвокати много компетентни по въпроси но аномимни
- toni_sf
- Активен потребител
Тони, я си кажи кой ти нарани нежната душа. Аз па как не видях ни един топ-адвокат тука. Само топ-студенти и топ-конкурсанти има - я виж темата за магистратските конкурси, кво съскане, къв език - просто свят да ти се завие. Затова кажи си - кой, кой, кой, кой, както зацикли Костов един път на парламентарната трибуна
Кажи кой анонимко те ядоса, да го набием
П.П. Мнението на Гошо е истинско, вЕрвай ми. Моите също, да ти река. И е много прав: прегръщането на принципа "залудо стой, залудо не работи" насред пазарната икономика е основополагащо, за да не умреш от глад, докато се напъваш излишно за потупване по рамото
Кажи кой анонимко те ядоса, да го набием
П.П. Мнението на Гошо е истинско, вЕрвай ми. Моите също, да ти река. И е много прав: прегръщането на принципа "залудо стой, залудо не работи" насред пазарната икономика е основополагащо, за да не умреш от глад, докато се напъваш излишно за потупване по рамото
- ykovachev
- Активен потребител
точно това де ,знаеш ли кога ще взема на работа млада юристка минала през много тояги за да завърши а знаеш ли кога юрист ме е сьдил за уволнение никога, работник да за да си потърси правата и само се набутва с пари но бизнеса си е бизнес и който не може има трудова борса или магистрала
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf написа: а знаеш ли кога юрист ме е сьдил за уволнение никога, работник да за да си потърси правата и само се набутва с пари но бизнеса си е бизнес и който не може има трудова борса или магистрала
Г-н Попов,
скоро работодател заяви подобно нещо, и му беше наистина за последен път, защото го осъдихме, а вЕрвайте, не съм спец по трудово право
Аз вече знам кой сте, не е трудно
Няма скрито- покрито, при добро желание всеки може да разбере кой стои зад даден ник.
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
точно това е аз сьм с името си , а ти някакъв измислен с претенции
- toni_sf
- Активен потребител
Тони, стига де, ти още малко ЕГН-тата ще поискаш за един форум. Впрочем, ти също приличаш на топ-работодател, съдейки по последното ти мускулесто изказване. Ти го каза по-горе: някой се прави на велик "и като го направи това все едно е изпитал оргазъм".
На когото му трябва, знае кой е човекът зад ника Бебитор, шъ знайш.
На когото му трябва, знае кой е човекът зад ника Бебитор, шъ знайш.
- ykovachev
- Активен потребител
66 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|