начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Мога и без адвокат, аз знам и мога всичко

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Мога и без адвокат, аз знам и мога всичко

Мнениеот Гост. » 14 Апр 2010, 13:58

:lol: Темата си станала готина...
Процедурно предложение ( хрумна от една тема в трудово)- никой не налага да се знаят нормите на КТ наизуст( то и аз не ги знам), но поне от обща култура не пречи няколко прочита.
Всеки е или работник или работодател.

п.п. :x как съм се минала- миналата година платих маса пари, за да ми направят ел. инсталацията. Ковачев- отказа ми за зъбето, ама поне за едното фото няма ли да размислиш :mrgreen: ?
Ще се върна, да изчета всички постове в темата, все ще открия още някое приятелче с разностранни познания.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ykovachev » 14 Апр 2010, 14:03

А, Поли, ама ти това със сватбата не си ли го минала вече, или на неформален принцип действаш?
П.П. Как подейства оригиналната ми терапия за лечение?
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 14 Апр 2010, 14:39

Ти пък сега-информативно питам. :P :lol:

п.п. Идеално! Казах, че предпочитам твоето назначение и ето- от началото на тази седмица дори се забавлявам (нищо, че съм в дългосрочен отпуск поради намалена работоспособност ( леле, как звучи :lol: )) в зала. :) :P . Затлачват се делата и после- долно нанагорнище.
А от НОИ нищо не искам, само се замислям, напоследък, как да не давам ( приемам идеи :idea: ).
Да, и ще си направя трета застраховка живот, респективно- по малко данъчни налози( да ме гони държавата). Застрахователите са по-сговорчиви. Не вярвам, че го казвам, но е факт.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nksuccess » 14 Апр 2010, 15:13

О, аз имам и ново процедурно предложение. Всеки завършил право, задължително да участва и на конкурс за красота :mrgreen: . Отговаряме на основното условие за участие :shock: :mrgreen: .
nksuccess
Потребител

Мнениеот Гост. » 14 Апр 2010, 15:30

`начи, ала ме провокирахте( нещо безвиновно :lol: ), колега и защото днес си спамя волно( сега ще ме санкционират, нейсе)

Отговаряме на основното условие за участие

Мо`е ли да предложа и аз нещо, м?
За всичките тези години, в зала, само веднъж се наслаждавах :oops: :lol: на добре сложено мъжко тяло ( красива гледка-дори не възразих, че се наложи да ми закъснее делото с почти два часа :P ), та!- ако може повече взискателност към колегите от мъжки пол? :mrgreen:
Дамите са ясни. Блондинките, като откровен техен представител- тоже. :mrgreen:

п.п. :roll: хъм, ще размисля по последното си предложение- стигнах до дискриминация. Оттеглям го.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот dred » 14 Апр 2010, 16:15

за доброто следобедно настроение на всички колеги- юристи:
"Един адвокат умрял и застанал пред Свети Петър.
Свети Петър: Човече, ти не си за Рая!
Адвокатът: К`в си ти бе? Ти трудов договор имаш ли? Социална осигуровка? Декларация за доходите давал ли си?
Отишъл Свети Петър при ГОСПОД.
Свети Петър: Господи, един не е за тука , но ми иска трудов договор за изпълняваната длъжност, такова нещо имам ли?
ГОСПОД: Какъв е този?
Свети Петър: АДВОКАТ
ГОСПОД: Пускай го докато не се е сетил да ми иска акт за раждане!

Адвокат лежи на смъртно легло в болницата. Негов приятел, дошъл на посещение, го заварва да прелиства библията.
- Какво правиш? - пита го той.
- Търся вратичка - отвръща му адвокатът" :mrgreen:
dred
Потребител

Мнениеот usmivka » 19 Апр 2010, 17:52

Тази тема ме тормози от деня, в който в с.з. една девойка заяви, че не знаела, че е наказуемо изнасилването, щом е извършено от познато лице... Преди години се изучаваше една дисциплина "МОРАЛ И ПРАВО", чрез която поне се замисляхме, какво е това да имаш право... Сега съм изумена от масово подписаните запис на заповеди пред заложни къщи... Проблема е още в училищното образование - задължително следва да се преподава като задължителен - а не избираем - предмет.
usmivka
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 19 Апр 2010, 22:04

http://www.econ.bg/law86438/procedures/ ... a_ood_eood

Съжалявам, че ще рекламирам този сайт, но някак следва да подкрепя цитатът с доказателство.
Стефан каза: 06.10.2009 20:47 ВЕЛИК ПОСТ. Покорно благодаря, въпреки, че въпросът не беше мой. Та за какво ни бяха адвокатските кантори??? ;-)

Е, за какво сме им на хората? Еле тук ?!? :)

А вие искате да се образоват...
Не, че ми пречи да се забавлявам, наблюдавайки в с.з., как се пропиляват хиляди, но нещо напоследък ми се изпари желанието да съдействам на нечие познание безвъзмездно. Ще се задоволя с простото съзерцаване на чуждото можене :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nksuccess » 19 Апр 2010, 22:28

poli_g
И аз съм го чел това :) . Прав си е човека, че за какво сме им. Даже ще развия темата още малко, предлагам всеки да сподели какво прави, за да живее здравословно и така да се откажем и от лекарите..... все пак за какво ни са специалисти учили години наред, като може да живеем здравословно и да се самолекуваме :mrgreen: . ( ейй разля ми се Фервекса на клавиатурата и сега лепне цц)
nksuccess
Потребител

Мнениеот Гост. » 20 Апр 2010, 01:09

:roll: :o Спирай тея химикали!
За всяка болежка си има билка :!: ( в твоя случай може и булка, ама знам ли :oops: -доказателствата в съседна тема :oops: ).. :lol:

И, да - не бъди нетърпелив. Изчакай да те прочете колегата Ковачев, много е добър- признавам от личен опит, няма да ти губи времето в снемане на анамнеза- директно ще ти назначи терапия. Чудодейна. :P

п.п. Лекува, тотално :lol: , и зъбета, ама там се дърпа нещо... :mrgreen:
Само не искай да те фота - кумулативно изисква толкова ... направо е недостъпна услугата.

И като на колега( на уше :!: )- Мелка слага вендузи ( хъм :| не съм сигурна, но не пречи да опиташ)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nksuccess » 20 Апр 2010, 11:35

:D :D :mrgreen:
nksuccess
Потребител

Мнениеот ykovachev » 20 Апр 2010, 11:46

Абе не знам за друго, ама във Фервекса съставката против хрема помага много да пееш като славейче (е, може и като гарга, ако без нея хич не пееш) - полезна информация за сичкото любител-вокалист :D
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот nksuccess » 20 Апр 2010, 12:23

Така. Ирландският студен чай свърши работа. Взех предвид и горния съвет на poli_g, не знам до колко помогна :) . Сега остава лап топа да го остава на ремонт, че 3 копчета лепнат. А ако ще пея ще го имам предвид това с фервекса(ама по-далече от компютъра.....)
Успешен ден!
nksuccess
Потребител

Мнениеот Melly » 20 Апр 2010, 16:48

Лаптопът.... ли каза? :roll:
Има лек и за това недоразумение от некоординираните ти телодвижения.
Казват, че мисълта е енергия. Ами задействай я де. :D
Заемаш неподвижна поза и се концентрираш така, че насочвайки мисълта си към "Мистър Пропърти" само след няколко минутки ще установиш чудо! :D - ще си активирал чудодейните му спосоности - напълно безплатно ще ти излезе, вЕвай ми. :wink:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот nksuccess » 21 Апр 2010, 00:11

http://www.odit.info/?s=6&i=213673&f=4

" RE: подпавени подписи на трудов договор и платежни ведомости Viv65 20.04.2010 17:03 одобрение 0 от 0 гласа Личен отговор
"Случаят е за адвокат, а не за счетоводител. Имаш ли свидетели, че НЕ си подписвал"

Това ще си го запиша !!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
nksuccess
Потребител

Мнениеот dred » 21 Апр 2010, 17:17

poli_g написа:http://www.econ.bg/law86438/procedures/article115270/registraciya_na_ood_eood

Съжалявам, че ще рекламирам този сайт, но някак следва да подкрепя цитатът с доказателство.
Стефан каза: 06.10.2009 20:47 ВЕЛИК ПОСТ. Покорно благодаря, въпреки, че въпросът не беше мой. Та за какво ни бяха адвокатските кантори??? ;-)

Е, за какво сме им на хората? Еле тук ?!? :)

А вие искате да се образоват...
Не, че ми пречи да се забавлявам, наблюдавайки в с.з., как се пропиляват хиляди, но нещо напоследък ми се изпари желанието да съдействам на нечие познание безвъзмездно. Ще се задоволя с простото съзерцаване на чуждото можене :lol:

Ами ,съжалявам, че и аз ще цитирам, и то от същия сайт-"Аз съм съставител на финансови отчети. Един мой клиент за счетоводство, ме помоли да му направя регистрация на ново дружество ЕООД. Аз реших да се пробвам. Не съм адвокат но познавам документите които се подават. Действам по електронен път всичко плащания и подаване на документи.

Д1 мина успешно – о.к. казах си останалото е фасулска работа. Ноооооо.. Но ми отказаха за това че съм избрал грешно основание за в пълномощното. Аз използвах чл.15, ал.2, т.2 и чл.15, ал.3 от Закона за търговския регистър. Отказът беше 1-во не си адвокат?!? 2-ро чл.15, ал.3 дава право да вписващ само ГФО, като съставител на финансови отчети...." :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Значи поне про форма сме нужни :D А за кантората...е, това е друго нещо :wink:
dred
Потребител

Мнениеот dred » 21 Апр 2010, 17:45

Ех,колега....то е ясно-ГМО-тата се опитват да завладеят световния пазар на храни :mrgreen: Нека си правят правните консултации във форума за икономисти - накрая/поне според действащата към днес нормативна база /пак до нашите услуги ще опрат...Не съм идиот, но мога и да "натоваря" с отличен хонорар такива всезнайковци...Въпреки това с такива обекти/пардон субекти :wink: / се разпознаваме от километри разстояние и обикновено не си мешаме капите...но знае ли човек 8)
dred
Потребител

Мнениеот lucius_seneca » 23 Апр 2010, 14:10

DEKAH написа:Не мога да разбера хора, които са готови да се подпишат под нещо, което ще им донесе загуби за хиляди левове без да го прочетът дори.

За консултиране с адвокат или специалист да не говорим.

Не мога да разбера каква е логиката да спестиш 20-30 лв. и да загубиш 2000 лв.?

Но, все пак това си има и положителна страна. Нали и ние трябва да си вадим прехраната по някакъв начин.

Предпочитам както е в западните страни парите ми да са предимно от консултации отколкото от процесулано представителство, макар че сега е точно обратното.

Правният нихилизъм сред населението е голям и това ще е така докато се сбъдне 1 условие от Библията и измрат всички родени в робство...

Мира75 е напълно права, но малко хора осъзнават инереса си освен когато пламен пожар и тогава от адвокати ставаме пожарникари и гасим/спасяваме каквото може...
lucius_seneca
Младши потребител

Мнениеот dred » 23 Апр 2010, 15:10

+1 :oops: И при мен е така :cry:
dred
Потребител

Мнениеот wit » 23 Апр 2010, 15:27

Уважаеми колеги, преди време някой (пак от нас) беше поместил в този форум по-долу намиращите се указания. Препоръчвам на всеки да ги разпрати на настоящите си клиенти и да ги сложи на видно място в кантората си, за да могат евентуалните бъдещи такива да се запознаят. Може да ги разпространим във форумите на икономисти, счетоводители и други поназнайващи. За информация. Макар, че както е написал един от преждеговорящите тук, а и както са ме учили като стажантка – по-добре да не даваме непоискани съвети – от влошеното състояние на казуса впоследствие можем само да изкараме по-големи хонорари. Желая спорна и успешна работа на всички – по-малко, но за повече пари! И поне ние да не си подливаме вода с хонорари под минималните или некомпетентност.
С уважение към всички работещи адвокати:
Подпис 
АДВОКАТ
(Указания за експлоатацията му)
После говори адвокатът на ответника. Пледоарията му е дълга и убедителна. Съдията изслушва и него и отново кимва:
- Прав си!
Съдебният секретар, усетил конфузната ситуация, прошепва на съдията:
- Господин съдия, това е съдебен спор - не може и двамата да са прави!...
Съдията мисли, мисли и накрая казва:
- И ти си прав!
*** (Това е илюстрация на работната среда на адвоката).

Настоящото изложение има за цел да Ви запознае с основните принципи при работа с адвокат, за да може да Ви мотивира по – скоро да потърсите помощта му, или по – скоро да разберете, че е най – добре да не търсите помощта му въобще. И в двата случая адвокатът ще спечели – в първия ще има клиент, работа и плащане, а във втория – ще се избави от клиент, какъвто е най – добре да не идва в кантората му. И в двата случая и Вие ще спечелите – в първия своевременно ще получите съвет, идея или друга помощ, с които ще стигнете до решение на Вашия проблем, а във втория – няма да губите времето и парите си за нещо, без което можете спокойно да минете.
Настоящото изложение има за цел и да Ви изясни, че адвокатът не е необходимо зло, с което трябва да се срещате възможно най – рядко, и че адвокатът не е магическият посредник между Вас и властите. Нито че адвокатът е Ваш началник, нито че е Ваш слуга; защото адвокатът е Ваш РАВНОПРАВЕН партньор и помощник в решаването на ВАШИЯ проблем. Адвокатът е този, на когото МОЖЕТЕ (ако искате) да доверите истинските си мотиви и цели. Той е, който е длъжен да влезе в кожата Ви и да погледне през очите Ви, за да може (ползвайки професионалната си квалификация) да намери ВАШАТА пътека. Би било добре да се срещате с него винаги, когато това НАИСТИНА е необходимо.

Какво НЕ МОЖЕ адвокатът? Да Ви гарантира резултат от работата си. Никой адвокат не може да бъде 100 % сигурен какво ще реши администраторът или магистратът* по Вашия конкретен случай. По тази причина никой адвокат НЕ БИВА да Ви обещава (да Ви гарантира) определен резултат. Можете да се доверите на адвокат, който Ви гарантира конкретен резултат, точно толкова, колкото на рибар, който Ви обещава че ще улови за Вас 20 кг. шаран от язовира до довечера. (*Магистрат – съдия в държавен съд. В България все още магистрати са и следователите и прокурорите.)

Защо тогава изобщо да се ползват адвокатски услуги? Защото с квалифицирана правна помощ шансът Ви да постигнете успех (при това с по – малък разход на време и средства), се увеличава значително.

Защо един лист, написан от адвокат, може да Ви струва 100 лв. или 1000 лв.? Не само защото с този лист може да си спестите, или да спечелите 10 000, или 100 000 лв. Не само защото „такъв е минималният адвокатски хонорар”. А защото „съчиняването” на този лист може да коства много часове (понякога на много дни) задълбочена квалифицирана работа на един, нерядко – на няколко души. И защото с по–голямата част от парите, които адвокатът получава, той покрива разходи за офис (за да поддържа място, където да Ви е по–удобно и комфортно да бъдете обслужени), за техника (за да се спестява време за неквалифицирана техническа работа и за да бъдете по-бързо обслужени без компромиси с качеството на услугата), за заплати и осигуровки на адвокатски сътрудници (които вместо Вас могат да свършат голяма част от Вашата работа), за автомобил (за да може адвокатът да идва при Вас без Вие да губите времето си и да се отделяте от работата си), за професионална квалификация (за да Ви предоставя по–верни и по–адекватни съвети и отговори и да увеличи шансовете за резултат във Ваша полза), и за – макар да не Ви се вярва – за своите задължителни данъци, осигуровки и застраховки, които не са незначителни.

Какво може да направи за Вас адвокатът? Да „лекува” проблемите Ви. Да Ви „охранява” от бъдещите проблеми.
Да бъде „ръжен, с който вадите кестените от огъня”.
Да преведе за Вас на разбираем език това, което администраторът или магистратът казват или искат, както и да преведе на администратора или на магистрата това, което Вие искате, по начин, по който Вие не бихте могли да направите.
Да Ви спести време, здраве и нерви, като похаби своите.
Да Ви подскаже (често – без да иска и да разбере) гениалното решение, което толкова сте търсили.
Най – малкото, което адвокатът прави за Вас е, да Ви помага да стигате по–бързо до най–доброто (за Вас) решение. Но НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ! Адвокатът не може, не трябва и няма право да решава вместо Вас! Работата му е да Ви предлага, да Ви разяснява, и след като ВИЕ РЕШИТЕ и му възложите – да действа.
Основната работа на адвоката НЕ Е да води съдебни дела. В съда проблемите се решават, но не както Вие (или както адвоката) искате, а както съдът прецени. Понякога преценката на съда съвпада с Вашето желание, понякога – не. Понякога преценката на съда съответства на доказателствата и е съобразена със закона, понякога – не. Съдът се състои от хора, които грешат не по – рядко и не по-леко от Вас. Ако преценката на съда Ви допадне, причината за това съвсем не е гениалната работа на адвоката. Съдът решава и преценява всичко. Ролята на адвоката е (поне според правилата на българското съдопроизводство) по – скоро да подпомогне съда да мотивира решението си, отколкото да го подтикне към определено решение. Адвокатът може да представи доказателства и да развие блестяща теза, но (в България – все още, за сега) съдът решава всичко по своя преценка и убеждение, често пъти въпреки някои доказателства и становища.
По тази причина ако адвокатът „играе за Вашия отбор”, би следвало да Ви вкара в съда като последна и неизбежна възможност. Ако прави обратното ..... Може би действа с мотивите на лекар, който препоръчва на пациентите си не съвсем подходящите лекарства, и не съвсем подходящия начин на живот.... За да може да оздравяват по–трудно, да се разболяват по–често, той да ги лекува, а те да му плащат.

Ето и малко хумор за петък следобяд:

Извадки от полицейски доклади

Топ 10 от най-неадекватните извадки от полицейски доклади
1. “...Тя беше изнасилена при самоотбрана...”
2. “При огледа на местопроизшествието бяха открити: ръка - 1 брой; крака - 2 броя; мъжки полов член - 1 член; труп без всичко гореизброено - 1 брой.”
3. “Труп с приятно зелен цвят седи в непринудена поза върху тоалетната чиния в кенефа по местожителство.”
4. “На местопрестъплението не беше открито оръжието, с което е извършено престъплението.” - из протокол по дело за изнасилване.
5. “...трупът прелетя от едната стена до другата и бавно се спусна по нея...”
6. “В канавката лежаха останки на мъж - вероятно мъртъв.”
7. “Вчеpа в pестоpант “Кошарите” се състояла престрелка между две престъпни групировки. Дежурните полицаи, намиращи се в близост до местопроизшествието, успели да избягат.”
8. “Върху потърпевшия са открити 4 рани. Две - смъртоносни, а други две, за щастие – не.”
9. Из протокол на КАТ: “Пристигайки на мястото на ПТП установихме следното: при отварянето на вратата “Запорожец”-ът е одраскал “Мерцедесът”, спрял до него на кръстовището. Водачът на ЗАЗ-ът е починал от раните си...”
10 “...при преследването на гражданина Павлов аз произведох 8 предупредителни изстрела в главата и в останалите меки части на тялото.”

Има подобни от ПТП описания
Опитах се да убия муха на предното стъкло и се блъснах в стълб...
wit
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии