Първанов: Над министър-председателя тегне миналото му
Очевидно е, че върху сегашната дейност на министър-председателя тегне неговото минало, връзките му с определени среди, в това число и с лицето Алексей Петров и ние добре знаем за тяхната съвместна дейност. Това заяви президентът Георги Първанов в Ловеч, където е на посещение за празника на града. ...
11 май 2010
http://www.vsekiden.com/?p=69282
- Дата и час: 25 Ное 2024, 01:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Горещи новини
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
50 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Горещи новини
- kostadin_yordanov
- Потребител
Никой не е видял изчезналия Петър да излиза от US посолството
Близките на изчезналия и обявен за общонационално издирване Петър Димитров от Попово ще изпратят писмо до президента на САЩ Барак Обама, с което призовават страната да се включи в издирването на момчето.
Това съобщи бащата на 22-годишния Петър на пресконференция в София.
Той припомни, че на 12 май 2010г. - деня на изчезването, момчето се е явило на интервю от 13.00ч. в посолството на САЩ за издаване на виза за студентска бригада.
Имал и уговорена среща с приятели в 14.30ч., които трябвало да го изчакат в съседно заведение пред посолството. На тази среща той не се явил и до момента е в неизвестност.
Според близките на Петър той въобще не е излизал от посолството на САЩ. Днес бащата отново е ходил в посолството, от където са му показали запис от охранителна камера.
Момчето се вижда само за няколко секунди, а кадърът е хванал няколко негови крачки вътре в сградата.
Бащата се е срещнал и с някои от другите кандидати за виза, които са били на интервю в същия ден в посолството и някои от тях са си спомнили как са го видели да влиза и в сградата, и в залата при комисията.
От всички присъстващи обаче никой не е видял Петър да излиза от сградата на посолството. От охраната са обяснили, че не всички камери са работели и не всички са правили записи. Някои от камерите са използвани само за наблюдение.
На влизане в сградата Петър оставил багажа си в колата на приятели - момиче и момче. Момчето се отдалечило да паркира автомобила, а момичето отишло да го изпрати до входа.
На влизане Петър установил, че е забравил телефона си в колата, но за да не се връща, момичето дало нейния телефон за всеки случай.
Според изискванията обаче преди интервюто телефонът трябвало да бъде изключен. Приятелите на Петър го чакали до 17:00 ч., но той така и не се появил на уговорената среща, посочи бащата.
Телефонът, с който е бил, е изключен от момента на влизането му в сградата. До днес все още близките нямат никаква връзка и информация за него.
Момчето имало в себе си 50-60 лева и банкова карта с 300-400 долара, които и до момента не са изтеглени.
На 13 май бащата на Петър - Владимир Димитров, сигнализира първо в РПУ-Попово, а след това и в 4-то РПУ-София за изчезването на сина си.
Ден по-късно Владимир Димитров е посетил 4-то РПУ-София, Посолството на САЩ, студентски общежития и навсякъде, където би могло да има сведения за сина му.
Петър Димитров е бил студент 2 години в Академията на МВР - София, Факултет „Пожарна безопасност и защита на населението". По здравословни причини е взел решение да прекрати обучението си и да напусне Академията.
След това е учил в Техническия университет в София.
Момчето е високо над 180 см., силен физически, бил е отличен ученик и студент, подчертава бащата.
Владимир Димитров отхвърли версията за самоубийство, като изтъкна, че дори и да му е била отказана виза от посолството на САЩ, това не би могло да е причина да посегне на живота си.
Петър не е страдал от несподелена любов и бил психически уравновесен. Освен това е минавал психо-тестове в Академията на МВР при кандидатстването си.
На един от записите ясно се вижда жена, която също е била в сградата и вероятно тя е била последната, която е видяла изчезналия Петър.
Бащата на момчето е поискал съдействие от полицията, жената да бъде изидрена и разпитана.
Според адвокат Николай Колев полицията "е проспала т.нар. горещи следи". Освен това Колев е убеден, че полицията не работи, въпреки рейтинга на министър Цветанов.
Адвокатът подчерта, че иска съдействие както от българските разследващи органи, така и от американското посолство. Именно за това бащата ще се обърне за съдействие към американския президент.
Освен това близките на момчето са поискали среща с главния прокурор Борис Велчев, но все още не са получили отговор.
Никой от близките на Петър не може да си обясни какво се е случило, но според тях той изобщо не е излязъл от сградата на посолството, а ако е излязъл не е имал възможност да се обади.
11.06.2010
http://news.ibox.bg/news/id_1943243294
...
Бащата е написал писмо до президента Барак Обама, в което иска съдействие за изясняване на случая.
"Не обвинявам никого за нищо, но за да мога да изискам от българските институции да издирят сина ми, ми е необходимо реално доказателство, че е напуснал сградата на посолството на САЩ. Затова се обръщам към вас с огромната молба да ми съдействате да получа доказателство, че синът ми е напуснал сградата. Убеден съм, че органите за сигурност на посолството на САЩ в България разполагат с достатъчно доказателства, които да ме убедят, че той е напуснал сградата, и да ме информират за неговото психическо състояние при напускането, тъй като виза му е била отказана", се заявява в писмото на бащата. "Но да се твърди, че камера е била развалена, е смешно. Зоната за сигурност на американското посолство е твърде голяма и всичко до милиметър се следи с камери и се записва", посочи той.
...
12.6.2010 г., Бащата на изчезнал студент търси помощ от президента Обама
http://www.segabg.com/online/new/articl ... id=0000403
- kostadin_yordanov
- Потребител
Горепишещия - не се излагай:)
Момчето е задържано от органите на"реда":D...а защо никой не благоволи да каже на родителите му, ми е пълна мъгла.Мисля, че вече знаят, защото се чу нещо за {служебен защитник??}. Но му няма нищо, освен дето се е забъркал не където трябва...сефте.
Момчето е задържано от органите на"реда":D...а защо никой не благоволи да каже на родителите му, ми е пълна мъгла.Мисля, че вече знаят, защото се чу нещо за {служебен защитник??}. Но му няма нищо, освен дето се е забъркал не където трябва...сефте.
- lanfear
- Потребител
Аз съм цитирал материали от средствата за масово осведомяване и предвид какъв е случая не виждам защо се шегувате. Иначе, ще се позовете ли на някакъв достоверен източник
- kostadin_yordanov
- Потребител
НА 54 ГОДИНИ ПОЧИНА ИЛИЯ БОЖИНОВ
На 54 години почина Илия Божинов, бивш депутат, член на БСП, създател и лидер на партия "Българска левица", съобщи Медиапуул.
Той е починал във вторник сутринта вследствие на сериозно стомашно заболяване, съобщи директорът на болницата в Бургас д-р Стефан Станчев.
Божинов е бил в къмпинг "Градина", където не се е почувствал добре.
...
24.08.2010
http://politics.actualno.com/news_312401.html
- kostadin_yordanov
- Потребител
стига говорехте позитивно а къде беше юриста начев когато изгоряха войничетата в камиона,просто не ми се цитарат и други неща всичко това ви заобикаля но не ви се дискутира и гледате пачките
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Време ли е за нов държавен герб?
... Въпреки че към 1997 г. вече бяха известни не по-малко от четири годни за интерпретиране, в изображението на държавния ни герб корони на средновековните ни владетели, поне десет сигурни изображения на лъвове и още толкова на щитове, използвани от средновековните ни воини, в герба, приет през 1997 г., бяха вкарани елементи от гербовете на родовете Батенберг и Сакс-Кобург-Гота ...
21.10.2010 г.
http://www.segabg.com/online/new/articl ... id=0001301
- kostadin_yordanov
- Потребител
EK: България и Румъния са далече от стандартите на ЕС за борбата с корупцията
Говорител на комисията посочва, че от 2007 г. двете страни не са постигнали абсолютно нищо за справяне с корупцията и организираната престъпност
Новите членки на Европейския съюз България и Румъния все още изостават много зад стандартите на съюза в борбата с корупцията и организираната престъпност, посочва ДПА, позовавайки се на публикуваните днес междинни доклади на Европейската комисия за двете страни.
...
18.02.2011
http://www.investor.bg/news/article/112786/332.html
http://ec.europa.eu/dgs/secretariat_gen ... ts_en.htm#
- kostadin_yordanov
- Потребител
Ето и една много хубава новина: http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2 ... e/?ref=rss
Нов, модерен завод за производство на топ автомобили и то в България.
Нов, модерен завод за производство на топ автомобили и то в България.
- dimitar22
- Нов потребител
Как мислите, има ли причина в София да не се чувствате в безопасност, когато в Оперативния дежурен център към Столична община Ви наблюдават все сериозни мъже в черни костюми -- http://bnt.bg/bg/news/view/72990/
- kostadin_yordanov
- Потребител
50 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
|
|