начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Не печелиш, не плащаш принципа и адвокатите в БГ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Не печелиш, не плащаш принципа и адвокатите в БГ

Мнениеот Гост. » 28 Ное 2009, 06:48

:roll: А, така. Това недоразумение не бях го чела. 8)
ЗА, и някъде там между работа, възнаграждение стои тихо една Наредба № 1.
А ВАдС спи в ъгъла на кръглата стая летаргичен сън.
10000 адвокати по 10лв.( сумите произволно, но съм близо) :arrow: годишно 1 200000. За такава работа? Две предложения за ТР. 8) Да, прави сте ще коригирам, и едно предложение до Президента.
Ами така- скъпи са адвокатските услуги! Ама аршина не мери еднакво. :wink:

Държавата да те наема си е хумореска. Както и останалото. :lol:
А, да си ОбЯсни дамата от бюрото - за тези пари как се носи отговорност при приличен материален интерес? 300лв. е тавана. :shock: :lol:
Две фази на делбено- 300лв. :lol: :lol:
ДП завършило със споразумение- към максимума на възнаграждението, което изначално е наполовина от Наредбата. :mrgreen:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот korry » 28 Ное 2009, 07:21

voltron написа:
Ето бг адвокати в действие, но в УК:

http://www.levenes.co.uk/bulgarian

Без думи, без коментар!

Еми пусни некой от тях да те представлява пред ECHR. И без това с тази забрана за пътуване как мислиш да ходиш до Страсбург. Може и пред български съд да пробваш да ги пуснеш.

Волтроне,
не знам напускал ли си България някога и дали си имал вземане даване с някоя правно-бюрократична система различна от българската.
Съдът в Страсбург никак не желае някой да ходи там. Всичко се пише на български, прилагат се останалите документи и се изпращат със проследима пощенска пратка. Това е!
Първо ще дойде писмо, че делото си има номер. После идват писма с допълнителни указания, изискващи документи или направо решението. От третото писмо нататък кореспонденцията ще е на английски или френски. Не е задължителен адвокат (но аз ще поискам служебен в първата си жалба, ако има възможност да ми се назначи. Ще упомена, че предпочитам английски език за кореспонденция.)
Аз дори за ВАС нямам намерение и да стъпвам в София, нито да се явявам лично. Пращам им служебно през ЯАС всичко, снабдявам се с номерче за жалбата и чакам.
А колкото да адвокатите от УК, че да ги пускам пред БГ съда :)
Хаха, представям си как ще дойдат, ще се озърнат и после има Две опции: или ще им стане приятно хоби да се заемат с промяна на АПК и ГПК, че и направо цялото статукво на правораздавателната система, или ще поклатят глава, ще зацъкат, ще се качат на самолета и ще си изтрият от главата спомена за пребиваването тук, което ще им прилича на някакъв ЛСД транс, с елементи на нереалност и деперсонализация :mrgreen:
Жалба до Адм съд - 10лв
Жалба до ВАС - 5лв
Жалба до Страсбург - 0лв
Да осъдиш България - БЕЗЦЕННО!
Изображение
korry
Потребител

Мнениеот voltron » 28 Ное 2009, 09:07

Не знам дали си чел procedural code/не 5те изречения в сайта им :lol:, но даже и там го пише/.
Аз ако бях ответник точно такова искане щях да направя :lol: .
http://www.echr.coe.int/NR/rdonlyres/D1EB31A8-4194-436E-987E-65AC8864BE4F/0/RulesOfCourt.pdf
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот korry » 28 Ное 2009, 11:03

много благодаря за информацията :wink:
Жалба до Адм съд - 10лв
Жалба до ВАС - 5лв
Жалба до Страсбург - 0лв
Изображение
korry
Потребител

Мнениеот korry » 28 Ное 2009, 11:30

прочетох инфото ти и ФАК-а на съда.

Разбрах че до 6 месеца от решението на най-висока инстанция на местно ниво мога да подам САМ жалба.
Ако жалбата ми е допустима, България ще бъде уведомена и от този етап нататък ТРЯБВА да ме представлява адвокат.
Такъв изглежда може да ми бъде назначен служебно.

Ти бидейки България какво щеше да направиш, че не ми стана ясно?
Жалба до Адм съд - 10лв
Жалба до ВАС - 5лв
Жалба до Страсбург - 0лв
Изображение
korry
Потребител

Мнениеот voltron » 28 Ное 2009, 21:51

1. challenge admissibility - не е нарушена конвенцията
2. Disclosure of evidence - ще докажа че си голям ............. който не иска да работи и да си връща борчовете. + ще искам лично да се явиш пред съда за да гледам сеир :lol: .
3. Opening statment - written submission - пак общо взето същото
4. closing statment - съда да вземе предвид какъв ............. си
алтернативно gravity of the violence.

Това за че требва адвокат да те предсавлява къде го видя?
voltron
Потребител

Мнениеот korry » 29 Ное 2009, 07:33

че на втора фаза след като е допусната жалбата трябва адвокат го пише във faq-a въпрос 20 и някой си.
много полезни забележки, но вече ме е страх, че оффтопика става брутален и трябва да си преместим дискусията в другата тема.

Примера с адвокатската къща Левенесс ви го дадох за да помечтаете малко за един свят с достъпна справедливост за всеки. По-горе има изложени причини да не се работи по този начин в България. А какво трябва да се направи оттук насетне за да се променят нещата? Ако ви харесаха Левенесс разбира се :)
Жалба до Адм съд - 10лв
Жалба до ВАС - 5лв
Жалба до Страсбург - 0лв
Изображение
korry
Потребител

Мнениеот boiko62 » 29 Ное 2009, 12:09

ако имаш сключен договор за правна помощ и си плащаш месечна такса, то тогава смятам, че този принцип ще важи
ако спечелите ще си вземе колегата процента нали имате сключен договор, но в българия засега това е невъзможно
boiko62
Младши потребител

Мнениеот voltron » 29 Ное 2009, 13:09

Примера с адвокатската къща Левенесс ви го дадох за да помечтаете малко за един свят с достъпна справедливост за всеки. По-горе има изложени причини да не се работи по този начин в България. А какво трябва да се направи оттук насетне за да се променят нещата? Ако ви харесаха Левенесс разбира се

Никой не може да задължи един адвокат да представлява некой който не харесва/дори и за пари/. Даже и адвокатите си имат принципи. От друга страна има 100 възможности да се окаже правна помощ ако човека заслужава.

че на втора фаза след като е допусната жалбата трябва адвокат го пише във faq-a въпрос 20 и някой си.

Никой няма да ти назначи адвокат, правна помощ тука има друго измерение.

много полезни забележки, но вече ме е страх, че оффтопика става брутален и трябва да си преместим дискусията в другата тема.

Толкова от мен.
voltron
Потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии