начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

advokat__nikolov по темата кражба на ел. енергия

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: advokat__nikolov по темата кражба на ел. енергия

Мнениеот advokat__nikolov » 06 Яну 2009, 23:27

Искам да ви кажа, че не аз, а вие сте се объркали относно общата част.

Абе вие не разбирате ли, че това, дето четете са глупости на болшевишка Русия.
Тия разсипаха Наказателното право, т.е. то се видоизмени. Избиха и накараха да избягат стотици интелектуалци, какъвто е и проф. Долапчиев. Добре, че човечецът и избягал в Германия, а след това му разсипаха товорчествто, обявиха го за престъпник, за фашист. И ония псевдопрофесор Ненов се гаври с Долапчиев в книгита си и говори куп лъжи за тоя свят човек. И как ще разбирате какво ви пиша като главите са ви пълни с болшевишки теории, като например, че при формалните престъпления имало поставяне в опасност. Абе вие луди ли сте бе, та вие смесвате несмесваемото, вие сте еклектици бе, хора. Как ще обясните тогава следня факт, защо няма причинна връзка при формалните престъпления? Отговорът е прост-няма резултат, следователно няма с какво да свързваме поведението на дееца. Вие разглеждате болшевишки нещата, т.е.тъпчите в едно понятие без да го свързвате с друго, за да видите(или по-точно-да се помислите) дали нещо е така, или не е! Вие не мислите, вие учите някакви изречения и толкова, като коне с капаци сте. И там на ония колега да не ми дава акъл, защото съм запознат отлично с творчеството и на Стойнов, Ненов, Гиргинов, почти всички монографии на Михайлов, Долапчиев и още автори, които той не е и чувал. Та първо вижте що е причинна връзка, ама не ми гледайте какво е написал Стойнов, а какво е написал философът за нея. Причинната връзка е философско понятие и нито един пеналист, дори той да е Бог, не може да измени това понятие. Научтете какво е деяние, ама не ми четете какво е написал Стойнов, а какво е написал психологът. Деянието е психологическо понятие и нито един пеналист, дори той да е Бог, не може да измени това понятие. Тия елементи нямат, ама нищо общо с наказателното право. Последното само ги използва и им придава допълнителни качества ( за дянието) или изплзва само част от тях( за причинната връзка) за да може наказателното право да работи ефективно. Затова в десетки държави по-света се казва Криминално право, а не Наказателно. Така е смятал и най-великия български юрист-проф. Долапчиев. И докато не схванете, че тая наука, Криминалното право, е съвкупност от психология, философия, наказателно право и криминология, вие никога няма да схванете същността му, а ще си останете с болшевишките ви, еклектични знания. Това, което гледам от вас, ми напомня на класическата школа, тя като вас е разглеждала Криминалното право единствено и само през призмата на правната норма, като една абстрактна формула лишена от емпиричен елемент, като едно отвлечено понятие.

И аз не разбирам как така преписвам, като съм в компютърен клуб сред десетки хора. Нима мислите, че си нося учебниците в клуба, хахахахахахахахах, абе вие сте луди бе !
advokat__nikolov

Мнениеот centara » 07 Яну 2009, 15:56

Николов, може и много да четеш, но като гледам това по никакъв начин не повишава качеството на мисълта ти. Все се опираш на нечий учебник или монография, който я си разбрал, а не. А когато се напънеш да покажеш собствена мисъл, става уникална веселба. Затова и ще си останеш една раздрънкана латерна и нищо повече.
centara
Младши потребител

Мнениеот centara » 07 Яну 2009, 15:58

Като бях в държавата( нямам право да говоря за курса, и аз не знам защо), само да знаеш за какви мацки ставаше на въпрос. И като ме видят в прекрасен черен костюм и светлосиня риза полудяха. Водех една мацка, беше българка, но е родена в държавата и жиявала цял живот тук, на вечеря в един мнннноооо як ресторант, бях с папийонка. А после, шампанското и в хотела, хмммммм.

Какво хммммм? Събуди се и видя, че си свършил върху възглавницата ли? :mrgreen:
centara
Младши потребител

Мнениеот donchev » 07 Яну 2009, 19:21

Хадвукате, ......ако някога излезеш на свободния пазар, ще умреш от глад с тия глупости, с които си пълниш главата.
donchev
Потребител

Мнениеот kirilov_kr » 07 Яну 2009, 22:11

мм,да. Това ще да е много тежко престъпление, без обект и без обеществена опасност. Досега не бях чувал подобно нещо
kirilov_kr
Младши потребител

Мнениеот malak_ama_hape » 08 Яну 2009, 12:20

Поне е забавна за четене тая тема... А иначе-колко млади, а вече за ризка с по-дълги ракавчета и "офис" с тапицирани стени...
Дори да си на верен път, ако просто седнеш на пътя ще те прегазят!
Аватар
malak_ama_hape
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 08 Яну 2009, 23:41

Всеки път, когато Николов си отвори устата:
Изображение
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот malak_ama_hape » 09 Яну 2009, 02:57

Евентуално в далечното и необозримо бъдеще колега Николов,
забелязах че във Ваши постове парадирате със завидна финансова подсигуреност (маркови дрехи, скъпи хотели, хубав алкохол, красиви жени и т.н.), но толкова ли нямаш бре чадо на юридическата мисъл и напредък 1000 лв. за един лаптоп или поне 400-500 лв. за компютър втора ръка,че висиш по интернет зали :lol: :lol: :lol:
И аз не разбирам как така преписвам, като съм в компютърен клуб сред десетки хора.
Дори да си на верен път, ако просто седнеш на пътя ще те прегазят!
Аватар
malak_ama_hape
Младши потребител

Мнениеот DEKAH » 09 Яну 2009, 16:47

Николов - кефиш ме. Продължавай в същия дух.

Само преди да напишеш нещо се замисли над тези мои думи:

Николов, ти си едно младо и пъргаво теленце. Още си твърде малко и за това се налага мама и тате да те водят на паша. Хрупаш си зелена тревица и се радваш на живота.
Замислял ли си се защо тревата, която ядеш е солена?
Ще ти отговоря - защото тая трева, дето я пасеш, ние сме я препикавали много преди теб....

Т.е. да обобщим - ти за където си тръгнал, ние от там се връщаме.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 09 Яну 2009, 17:15

Колега, това последното много ми хареса!
sunrise
Активен потребител

Мнениеот nezret » 09 Яну 2009, 20:07

:D Много се смях на тази тема.
Просто тук гъмжи от бисери на "юридическата мисъл". Ау , аз си мислех че само на село в селските кръчми, се обиждат и се изразяват "експлицитно" , но тука обидите и нападките са истински "Шедьовър" на мисълта.
Нямаше да чета темата ако не фигурираше думата ток, но мога да кажа че се смях истински.
Тъй като тук няма и зачатъци на моя стандарт за констуктивизъм, няма да излагам мнение тук. :D Има много други пътища за излагане на мнение,както се казва "Когато и където му дойде времето?!?"
Просължавайте в този дух.
:lol: :lol: :lol: Наистина такова четиво ме разтоварва от сухите сложни правни анализи, излагани в молби,жалби,законопроекти и становища.
Най голямото достойнство на закона е че не се влияе от емоции.
http://www.vasilev-babuchev.com
nezret
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 09 Яну 2009, 21:27

изтрито мнение
Последна промяна ivan_lawyer на 14 Яну 2009, 21:47, променена общо 1 път
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот palimsest » 09 Яну 2009, 21:29

Науката е слънце, а хАдвуката стои на сянка,
чопли си носа и мрънкоти!
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 10 Яну 2009, 00:25

ivan_lawyer написа:Кажете ми как ще обясните причинната връзка по-добре от обяснението на Ненов, независимо дали е преписано.

То не е много по темата (в центъра на която всъщност е Нарцисът, наречен lawyer_nickson и неговата свръхважна особа), но все пак да кажа две думи за каузалността:
Каузалността като теоретичен конструкт за обяснение на явленията от действителността придобива особено важно значение благодарение на трудовете на мислители като Тома Аквински и най-вече на Кант, а впоследствие - Хегел и Маркс. Каузалността обаче през средата на 20 век започва да отстъпва лека-полека мястото си на корелационизма. Разликата межу двете неща се свежда основно до това, че невинаги когато между две явления има връзка, едното се явява причина, а другото - следствие. Много често едното е причина на другото, но и следствието също влияе на причината. Налице е взаимовръзка, взаимно влияние, с други думи => корелация. В повечето случаи, когато две явления взаимно си влияят, и двете явления всъщност произхождат от едно трето явление. Но и това невинаги е така. Класически (макар и не много удачен) пример е въпросът за кокошката и яйцето - кое е първото.
Тази особеност е много важна най-вече в света на статистиката, при анализиране на данните, получени от изследванията. С причинно-следствените връзки (т.е. с каузалността) се занимава т.нар. регресионен анализ. От данните чрез различни формули и преобразувания се получава т.нар "регресионен коефициент", който показва до каква степен явлението Х причинява явлението У. Коефициентът е от -1 до +1, като коеф=0 показва, че между вете явления няма никаква причинно-следствена връзка, а максималната регресия е =1. Регресия от -1 показва обратна зависимост. В природата не съществува чиста регресия (т.е. равна на -1 или +1).
Корелационният анализ изследва корелационните връзки, той също варира от -1 до +1.
Съществуват и дисперсионен и факторен анализ и т.н. Исках само да кажа, че не трябва да се хващате за каузалността като някаква панацея.
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 10 Яну 2009, 00:38

Интересно, но все пак Ленин е предвидил клонирането, ако аз не съм се побъркал и не съм чел вестниците с които се съм се завивал снощи (на течение).
Как да приема сциентологията пред здравия разум.
Не мога да приема Кант или Кафка или Достоевски, без да отчета световното развитие.
Което спира до Ленин, максимум до Паолу Коелю.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 10 Яну 2009, 01:36

Пффффф, абе хора, вие не сте в час вече, вие се побуляхте, вас вече ви е смазал животът, като на кино. Вие сте озлобени от нещо . От кое-от управлението ли, или от това, че понеже няма кой да ви чуе, илзивате яростта си в един форум. От това, което чета, виждам, че въобще не сте подготвени юристи, вие сте много далече от понятието "компететност". Имаше един палячо, дознател, учиха задочно( тъй като им трябваха диплома за завършено юридическо образование) право и като идваха на изпит по Наказателно право се чудиха кой от двата кодекса да ползват( за да преписват) на изпита-наказателен или наказателнопроцесуален.
Форумът гъмжи от такива, тук е кошерът(поне 80 %) на антиправото, на не-правото, на не-истинското.

Вие несъзнателно променяте това, което е и го правите каквото трябва да бъде, но само според вас !

И на Калахан ще му давам един съвет- да не смесва понятията "застрашавам" и "опасност", защото "застрашавам" може да прозвучи и като "застрашавам чрез постяване в опасност", или просто "застрашавам от постяване в опасност"

Вашата диагноза е :

Първо,

непознаване на българската пеналистика от теоретична гледна точка( а не знам въобще как практикувате, сигурно магии правите, бре, или ви бухът със "сухи" практически правила( матафоричен пример- " Хайде сега вземете мишката и преместете стрелката(на мишката) на иконата интернет, за да влезете във виртуалната мрежа).

Второ,

нулева тълкувателна дейност на Наказателния кодекс.

Трето, (извод от второ)

довереяване само на един учебник без замислияне(само да се вземе изпита) това 1) дали е така 2) от къде идва 3) как се прилага. Това, означва, че ако прочетете, че понятието "деяние" е наказателноправно понятие, вие ще му повярвате!

Оттам ви идва проблемът, слаба подготовка, но това ви кара да се чувствате горди. И като почнете да се хвалите колко практика имете, О, Боже, направо се мокрите, оо-йеее :mrgreen: , аз горд и можещ практик. А всъщност колко се излагате, та вие въобще не сте образовани бе хора. Къде е Олин Рен, за да види какво е "присъединил", вие сте проблемът, затова младите хора бягат, защото какво да правят при вас, та вие за младия човек, в неговоте очи, сте слабо образовани, как спите, срам нямате ли, а се пулите, като обезумели.

И там на онази юристка, да и кажа, че има, от тука до небето, разлика между обект на защита и обект на деяние. Докато всяко престъпление има обект на защита, то не всяко токова има обект на деяние.( :P формално престъпление :P) Виж професор Долапчиев и замълчи завинаги по тоя въпрос. Запиши си го като бележка-аларма и като те буди всяка сутрин-да си го четеш.

И онзи вика, че лаптоп не мога да си купя, аз имам лаптоп, но няма интернет :) И нямам интернет поради факта, че се притеснявам да не се превърна, като теб-зависим от кибер пространството и да преживея живота си, като ония, който пропиля най-хубавите си години (30-50) във форума под името Palimsest, и като ония дето много разбира от форума. И вие бъркате- най-хубавите години са от 30-50, тогава се чувстваш кипящ от енергия мъж с възможности, с успехи в съдебната зала. А не иху-яхо, като студент и после тиху-миху във форума на Лекс, хахахахахахахахахаха, колко жалко ! Така наречения "студентски живот" е чисто и просто 90% загуба на време. Времето, като студент, трябва да премине 90 % в библиотеката, а 10%- да се наслаждаваш на хубавите питиета, в хубавите спокойни клубчета с яките мацки. А не, братче, ракията, мастиката и цяла нощ да си дера гърлото аз, когато слушам песни на Азис в пропаднала и мизерна кръчма-дупка и да съм горд, че съм се бил напил и повръщал, докато аз през това време знам какво е "обект на деяние" и разграничавам правилно престъпленията. Хахахахахахаха, колко жалко. И излизат и противоречат, и то на логиката. Седнете прочетете малко, хора, оставете калпавите лекции, вземете учебник, вземете два учебника, та ги прочетете, преосмислете.

Та, първо разтълкувайте живота, а после правото !

И Република България винаги е имала един-единствен най-велик пеналист- проф. Никола Долапчиев. Или както казва д-р Серафим Алексиев:" Часът при проф. Долапчиев- още да продължава" !
advokat__nikolov

Мнениеот palimsest » 10 Яну 2009, 01:50

това луд умора нема, вярно е било като констатация на измъчения шоп!

а пламенчо е видял лаптоп, през крив макарон, колкото и в Радисън е бил ...
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 10 Яну 2009, 01:55

Николов, не те ли е срам да пишеш глупости :?:
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот palimsest » 10 Яну 2009, 01:56

хАдвукат Николов с двете кльомби написа:Хайде сега вземете мишката и преместете стрелката(на мишката) на иконата интернет, за да влезете във виртуалната мрежа).

освен юридически неграмотен, хАдвукатстващия Пламен е и неграмотен по отношение на технологията...като се наложи да търси нещо в архив, сигур архиваря ще чака да му "премести(мишката)на иконата интернет"
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот palimsest » 10 Яну 2009, 01:58

Братовчетдка ми на 10 г прави разлика между отделните браузъри....
Аватар
palimsest
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии