- Дата и час: 24 Ное 2024, 04:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
За унизителното принизяване на юристите в BG
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
RE: За унизителното принизяване на юристите в BG
Г-н Знайко нима lex е частен форум и новодошлите в него нямат статут на участници по въпроси които ги засягат?
- 13
Tova,koeto stava sus sudebnata vlast v momenta e ne samo unizitelno,no i obidno.I tova ako e demokracia-zdrave mu kajete!Vuobste ne sum siguren,che tova sa neobhodimite na sistemata promeni.Vupros,koito nyama otgovor e i zasto iskat da napravyat generalnite promeni v cyalata sud vlast v ramkite na mesec-dva.Tezi vuprosi mogat i tryabva da polu4at yasen otgovor,no ne smyatam,che nyakoi ste go dade.Ostava vseki da se opravya,kakto moje,no tova edva li ste dovede do nesto dobro.
- Georgi Vrubchev-ml.
zasto kato govorite za konkretni nesta se podpisvate s psevdonimi.zastoto se deistva anonimno,zatova ste si pravyat snas kakvoto si iskat.
- G.V.-ml.
RE: RE: За унизителното принизяване на юристите в BG
Темата е достатъчно сериозна, затова съм малко подозрителен към инициативи на хора, дето даже и e-mail не са посочили. При тази анонимност опасността цялата тази дискусия да бъде употребена е доста голяма.
И понеже другите участници ги познавам лично, затова подозрителността ми е насочена към Вас. Казвам се Пламен Михов, съдебен кандидат съм и телефона ми е 088 83 11 06. Представете се и вие и тогава бих участвал в предложената инициатива.
- znajko
Здравей hebigatsu!
Привет и на останалите колеги!
Малко се позагубих напоследък, но какво да се прави - обективни причини!
С удоволствие обаче се бухвам отново във форума.
Принизяването и омаскаряването на юристите в РБългария се извършва най-вече от други юристи или квази такива.
Напоследък изпадам в екстаз като слушам за все по-големите успехи на родната полиция и направо ме втриса от поведението на скапаните съдии, пускащи престъпниците.
Решението на 90% от проблемите между перфектната полиция и гадната съдебна власт, може да бъде намерено чрез простичко уеднаквяване на критериите за отчет на дейността на полиция и съдебна власт. И когато прокурорът внесе обвинителен акт в съда по едно престъпление, едва тогава да бъде отчетена като положителна работата на полицията, следствието и прокуратурата.
Мислите ли, че полицията ще се съгласи с това положение? Не-е-е! Защото разкриваемостта ще спадне главоломно! И освен това няма да има толкова поводи за хвърляне на кал по магистратурата! А тази система работеше безотказно до преди 10 години!
Тогава обаче, за оплюване ще останат само съдиите, а те не са достатъчни като количество за обект, пък и много ясно ще си личи кой бърка в меда! А и при тази система малцина от съдиите ще си позволят такова явно поведение - и тогава - "О-о УЖАС! СЪДЕБНАТА СИСТЕМА МОЖЕ И ДА ПРОРАБОТИ!".
И накрая - по основната нишка на темата - хората, които постоянно прекрояват и претворяват правилата за устройство и работа на съдебната система, не само, че са наясно какво и как, но и защо го правят!
На този свят нищо не става случайно колеги, и всичките ни добри намерения да променим нещата към по-добро, остават само - добри пожелания!
За съжаление, цялата тази тема и мненията по нея, са закъснели. ЗИДЗСВ е вече факт, за добро или за зло!
За да не се случи същото и със Закона за Адвокатурата - бъдете по-агресивни колеги!
P.S. Знам, че звуча малко песимистично, но в Търново е кал до гуша! Е! - като в цялата държава!
Пък и отворкото от СУ малко ми вдигна адреналина! Хей - супер-студентчето в университета - единствено годно за качествен магистрат!!! Защо не седнем един срещу друг да си сверим часовниците!?!
- remo
RE: RE: За унизителното принизяване на юристите в BG
Не е идеята да се нападаме на тема студенти от СУ и други. Боклуци и свестни хора излизат от всякъде. Лошото на нас юристите е, че в един момент винаги започваме да се нападаме почти на лична основа. А този подход никога не се е славел с градивност. След като едвам се понасяме помежду си, как очакваме някой извън нашето си блато да ни взима на сериозно. Винаги в един момент започваме да си съскаме на тема София - провинция, съдии - адвокати, СУ - други ВУЗ-ове и пр. Тъжно е да пренасяме подобен тон в това място, което би трябвало да е освободено от подобни предразсъдъци - форума. Дали е възможно спокойно да се обсъдят тези гнусни наслагвания в мисленето ни?
- Ваня
RE: RE: RE: За унизителното принизяване на юристите в BG
С интерес прочетох всички мнения!
Мисля, че за положението на юристите трябва да се отчита обществено-икономическите условия, в които живеем.
Стремим се към изграждане на "пазарна икономика", което е евфемизъм на капитализма.
Това означава,че капитала диктува и създава нормите и трябва да се съобразяваме с този факт!
- Красимир Сахаров
RE: RE: RE: За унизителното принизяване на юристите в BG
radvam se 4e niokoi tuk kaza neshto naistina viarno.Dr. koito sam kibi4at tuk samo se samogaliavat i.... obigdat.Taka ne stava.Pozdraviavam te 4e si namerila istinskia problem.
- иван
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|