начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Импийчмънт на съдия от АС Смолян (загл. модерирано)

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Импийчмънт на съдия от АС Смолян (загл. модерирано)

Мнениеот vassilev » 28 Ное 2012, 12:53

poli_g написа:Поставеното в скоби е само, защото се иска възнаграждение за посещение в съдебна зала, каквото при чл. 248 ГПК вр. 144 АПК не се провежда. От тук и думите за почтеността.

п.п. Тая тема, колко пъти ще се модерира? И на какво основание от ОУ?
Ако ще се защитава "неприкосновеността на магистратските тела", то модераторът следва да разчисти още теми в раздел общи.

Според мен възнаграждението е за изготвяне на частната жалба и е занижено-чл.7, ал.1, т.7 от Наредба 1, а не за явяване в с.з.
А модерирането според мен е удачно, защото не се касае за защита на нечие "тяло", а за реакция срещу насаждане на правен нихилизъм от които всички страдаме. Ако този форум се напълни с недоволни мнения срещу съдебни решения, явно ще набъбне неимоверно по обем и злъч, но едва ли ще остане нещо стойностно което да привлича правниците в него. Мое мнение-не го налагам никому.
vassilev
Активен потребител

Мнениеот alex_marinoff » 28 Ное 2012, 14:59

Форум предупреждения

Изпратено на: 28 Ное 2012 09:02 am
От: tatiana.stefanova
До: alex_marinoff
Следващите предупреждения са направени от администратор или модератор на форума.

Уважаеми alex_marinoff,
Общите условия на lex.bg, с които сте се съгласили изрично при регистрацията в портала, следва да бъдат спазвани, независимо дали или не обичате "правила".
ПОТРЕБИТЕЛЯТ се задължава при ползване на предоставяните от ЛЕКС.БГ Услуги да не зарежда, разполага на сървър на ЛЕКС.БГ и да не прави достояние по какъвто и да било начин на трети лица Потребителско съдържание – информация, данни, текст, звук, файлове, софтуер, музика, видео, фотографии, графики, аудиоматериали, съобщения, както и всякакви други материали или електронни препратки към материали:..
.....к. накърняващи доброто име на другиго"
"8.8. ЛЕКС.БГ има право, но не и задължение, по своя преценка и без отправяне на предупреждение да спира достъпа до и/или да премахва Потребителско съдържание, когато същото противоречи на предвидените в настоящите Общи условия изисквания."
В случай, че продължите да нарушавате Общите условия за ползване на сайта, ще бъдем принудени да ограничим достъпа Ви до същия.

Аватар
tatiana.stefanova
Site Admin

alex_marinoff
Младши потребител

Мнениеот lexy21 » 28 Ное 2012, 19:18

По въпроса с присъждането на разноските за адвокат има противоречива практика на съдилищата /дали само действително направените разноски, ако пък да - как трябва да бъдат доказани - чрез представяне на нарочен документ - разписка, платежно нареждане и др. или е достатъчно само отбелязване в договора за правна помощ, че възнаграждението е платено, какъвто е настоящият случай/. По този въпрос е образувано тълкувателно дело № 6/2012 ОСГТК на ВКС, насрочено за 24.01.2013 г. Данни за делото http://www.vks.bg/vks_p10_02.htm.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот lexy21 » 28 Ное 2012, 21:30

poli_g написа:Знам за ТД, но конкретния случай няма да попадне там, освен ако нямат списък с разноските( за него пък, има О, съгласно които протоколът от с.з. е списък по чл. 80, списъкът не е задължителен и прочее).

Въпросът за необходимостта от списък също е поставен за тълкуване, в същото ТД и то дори в хипотезата, когато страната е направила само един разход - в случая са два. Както и да е, практиката е противоречива и това не се дължи само на съдията, срещу която е темата.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот alex_marinoff » 30 Ное 2012, 14:36

Само за инф. на всички, които следят дискусията.
Тези дни ще взема отношение....!
=============================

Форум предупреждения
от tatiana.stefanova » 28 Ное 2012 09:02 am

Форум предупреждения
Изпратено на: 28 Ное 2012 09:02 am
От: tatiana.stefanova

До: alex_marinoff

Следващите предупреждения са направени от администратор или модератор на форума.
Уважаеми alex_marinoff,
Общите условия на lex.bg, с които сте се съгласили изрично при регистрацията в портала, следва да бъдат спазвани, независимо дали или не обичате "правила".
ПОТРЕБИТЕЛЯТ се задължава при ползване на предоставяните от ЛЕКС.БГ Услуги да не зарежда, разполага на сървър на ЛЕКС.БГ и да не прави достояние по какъвто и да било начин на трети лица Потребителско съдържание – информация, данни, текст, звук, файлове, софтуер, музика, видео, фотографии, графики, аудиоматериали, съобщения, както и всякакви други материали или електронни препратки към материали:..
.....к. накърняващи доброто име на другиго"
"8.8. ЛЕКС.БГ има право, но не и задължение, по своя преценка и без отправяне на предупреждение да спира достъпа до и/или да премахва Потребителско съдържание, когато същото противоречи на предвидените в настоящите Общи условия изисквания."
В случай, че продължите да нарушавате Общите условия за ползване на сайта, ще бъдем принудени да ограничим достъпа Ви до същия.
alex_marinoff
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 30 Ное 2012, 15:30

alex_marinoff написа:Само за инф. на всички, които следят дискусията.
Тези дни ще взема отношение....!
=============================

Хайде по-скоро, тръпнем в очакване. :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 30 Ное 2012, 17:51

lexy21 написа:
poli_g написа:Знам за ТД, но конкретния случай няма да попадне там, освен ако нямат списък с разноските( за него пък, има О, съгласно които протоколът от с.з. е списък по чл. 80, списъкът не е задължителен и прочее).

Въпросът за необходимостта от списък също е поставен за тълкуване, в същото ТД и то дори в хипотезата, когато страната е направила само един разход - в случая са два. Както и да е, практиката е противоречива и това не се дължи само на съдията, срещу която е темата.

Ще чакаме решението по образуваното тълкувателно дело, и без това въпросът за разноските, как да се доказва, че са реално направени, е дискусионен от доста време. :) По отношение на посочената публична личност, не коментирам, защото първо не я познавам лично и не съм запозната с практиката и на съдия, и второ - не зная каква е фактологията и представените доказателства по делото. Въпреки че съм съгласна, че всеки трябва да си върши съвестно работата и да носи отговорност за постановените актове.
П.П. Все пак, личното ми мнение е, че не одобрявам подобно анатемосване на магистрати из форумите, самото заглавие ми се видя достатъчно грозно, затова и от самото начало не се включих в темата.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот alex_marinoff » 07 Дек 2012, 18:50

от poli_g » 30 Ное 2012 05:07 pm
"п.п. А, да... по темата- тея неща не се случват в нашите съдилища, там по правило всичко е изрядно, респективно никой от вас, колеги, никога в съзнателната си практика не е твърдял разни неща, свързани с темата..."

Само за инф. :

Едва вчера ( след близо 40 дни от изпращането на решението на АС- Смолян до мой постоянен адрес в София ) получих решението на съда- то ( дело 202 / 2012 ) е в моя полза, но не и в частта с/о разноските )... !

Това е абсурден срок за една държава в ЕС .... !!!

От деловодството в См. ми казаха, че от вчера тече 14 дн. срок за обжалване в ВАС- София. А не от датата ( вер. е получил копие на решението – преди около 1-3 седмици) на полуване на решението от адвоката ми.... !??

Но ми и казаха и че по молба ( не съм я виждал, той не ползва интернет, факс... ! ) на моя адв. в Смолян ще насрочат закрито заседание в АС- См. , за да се произнесе съдийката отново в частта по разноските!

Но след тази дискусия, която и „въртя” в лекс.бг ( няма как да не е информирана за нея ) от седмици и заплахите за лош тон от страна на лекс.бг към мене, тя едва ли „ ще кротне „ и вземе решение в моя полза... ! А сигурно и адвокатът ми, ако е разбрал и той , ще прехвърли вината към мене, че съм действал непрофесионално и съм я „разярил....”.

Както вече информирах той ми поиска още май 35 Лева, за да пусне молбата в частта за разноски ( но мислеше , че молбата му ще доведе до следващо Открито заседание в присъствие на двете страни... ! )

Дълбоко се съмнявам, че пак ми въртят поредните си админ. игри , за да пропусна пак няк. срокове за обжалване или да ми кажат , че не спазвам пак няк. си техни правила, араграфи, алинии , закончета... , та да пропусна и срока за обжалване в ВАС- София .... !

ТАзи война с държава, община в окръг Смолян , а сега и с АС- Смолян я водя вече близо 5 год. заради един абсолютно " кокошкарски " случай на незаконно стр.... ! ( подобен случай в Пловдив го реших в рамките на 2-3 дни чрез шефа на нез. стр. в един от районите на града ! ).

ПОЗОР И СРАМ ЗА ДЪРЖАВА, ОБШИНА И СЪД. СИСТЕМА В ОКРЪГ СМОЛЯН !!!!

Затова тези дни, въз основа на решението на АС ( все пак в моя полза ) се обърнах към министъра на МРРБ Лиляна Павлова с молба да нареди най- после на подинената си - шефа на РДНСК в Смолян Елена Хасъмова- да затвори незак. обект, тъй като досега обшината и тя не ми предоставят ник. док. за този нез. строеж ( а самата тя в устен разговор ми е казвала поне 3 пъти, че няма законни стр. книжа по този казус... ) !
Е, да видим сега дали най- после от почти най- високото място в тази йерархия ще има резултат... Аз лично се съмнявам...

Тогава остава да се обърна към нейния шеф Б. Б., та да си види на какъв хал е държавата му ( разбира се , гл. виновници са в миналото, но кой тогава ще ги спре / накаже ... winownite ? )
Ами като не могат да се справят с "кокошкарски " казуси какво да кажем за др.....?

Затова бившия посланник на САЩ говореше за съд. система в България , че е с две лица- за бедни и богати.... !!!!

end
alex_marinoff
Младши потребител

Мнениеот alex_marinoff » 15 Яну 2013, 20:40

15-1-2013

След Коледната пауза тези дни разбрах за решението на съдийката- както и очаквах отхвърли молбата на адвоката ми за разходите от 200,- лева.

Адвокатът ми в Смолян е разбрал за дискусията в Инета и ми се сърди заради това, е на някои места говоря отрицателно и за него...Прегледах дискусията и намерих САМО на едно място по- груб мой коментар за него, но той почва с : "Ако....- в смисъл ако е "сгрешил ТОЙ..."".

Всъщност отношението ми към него е много положително, НО все пак не аз , а съдийката и /или ТОЙ грешат..., НО аз пак плащам.... !

Прогнозата ми за ВАС в София е също негативна- и те няма да признаят тези 200,- лева, което за мене е пълен абсурд.... !
Съд. система защитава държавата / общината, а не обикновените граждани като мене... !

Все пак след АС- Смолян лично аз мисля, че съдийката можеше спокойно да вземе морално и правно решение в моя полза , НО НЕ ГО НАПРАВИ.... ! Затова доста предвидливо нарекох темата на дискусията " ИПИЙЧМЪНТ ... " и не съжалявам изобщо. За мене ТЯ е осн. виновник да не ми се присъдят 200,- лв разходи. Ако адв. ми е направил грешка, то тя е техническо и доста оспорима , както се вижда от дискусията в лекс.бг....
Защо тя ще ме наказва...., а не някой друг или себе си... ? Ако се мисли, че е БОГОИЗБРАНА, рано или късно ще и покажа , че не е такава !

И така, от кой да си взема парите за адв. онорар 200,- лева след решението на ВАС- София- де факто то ще е потвърждение , че адвокатът ми греши.... ?
Е, нека все пак изчакаме ВАС- София....

Но с това не приключва одисеята ми с община и държава....
Кога и с какво трябва да отговори общината на все пак спечеленото от мене срещу нея дело? Ще предостави ли документи по това незаконно строителство или пак ще мълчи....

МРРБ / министрър Лиляна Попова ще се намеси ли най- после и в този лек, "кокошкарски" случай , засягащ обикновени бълг. граждани , или няма да и остане време да разрушава незаконни обекти по Пампорово или да спира строежи по Иракли.... , сързани САМО с най- богатите българи?

енд
alex_marinoff
Младши потребител

Мнениеот alex_marinoff » 09 Фев 2013, 21:13

9-2-2013

Неочакван развой... ! Нещата се развиват в моя полза, но не заради съдебната система.... !
Тя остава трагична и съвсем скоро ще приключа тази дискусия като публикувам коПия на оригинални документи, за да се убедите, че съдебната ни система е в трагиЧяно състояние !

НО СЕ ПАЗЕТЕ МНОГО И ОТ АДВОКАТИ- НА ПРЪСТИ СЕ БРОЯТ КАДЪРНИТЕ И ЧЕСТНИ... !
ТЕ ВЗАИМНО СЕ ПОДХРАНВАТ С НАШИТЕ ПАРИ...!!

Затова много скоро ще помоля модератора да смени заглавието от "Ипийчмънт на сидийката Калинка Младенска от Адм. съд - Смолян" в :

ИПИЙЧМЪНТ НА ЦЯЛАТА СЪДИЙСКА СИСТЕМА В БЪЛГАРИЯ. ТЯ НЕ МОЖЕ САМА ДА СЕ РЕФОРМИРА. ТРЯБВА
ДА БЪДЕ РАЗРУШЕНА ОТВЪН И С НОВИ ХОРА ДА СЕ ИЗГРАДИ НАНОВО !

Очаквайте копия от офиц. документи на дътжавни и общински институции във връзка с този "кокошкарски " случай! Те не са в състояние даже и да мислят трезво ! Някои от тях граничат с тотална глупост, достойна за книгата на Гинес ... !

ТОТАЛНА КОРУПЦИЯ ПОЧТИ НЯМА ДЪРЖАВА !!!!

В МОЯ СЛУЧАЙ ЗА 5 ГОД. БИТКА С НАД 10 НА БР. ДЪРЖ. ИНСТИТУЦИИ САМО 2 ДУШИ СА В ЧАС!
И техните имена ще споделя като им изкажа от тук голяма глагодарност !

Ще публикувам и абсолютно вдички имена, които ми пречеха през тези пет год., но накрая изгубиха...
Те са корумпирани държ. и общински служители !

Засега толкоз !
alex_marinoff
Младши потребител

Мнениеот alex_marinoff » 19 Фев 2013, 03:35

София, 19-2-13 ,22 часа !

Революцията стартира…. Преходът към истината сега започва- дотук близо 25 год. бе лъжа и манипулация !

Atention ( Achtung, Внимание: :)

Аз не съм Овчарчето Калитко , нито Митко Курабийката от Гара Подуене , дето продаваше топли банички на гара Подуене по времето на Тошо… !

На оръжие, българи ! ( а не български граждани - за мене лично - абсурдно понятие - или си българин или заминаваш затам накъдето искаш – тия, без български дух, да ...............модерирано и да заминават за там накъдето им е душата - Турция е на един ..........модерирано разстояние, Европа – също, Америка – малко по далеч! „ )!

Ако не сте с българско самосъзнанание следващите редове не са за Вас ! Хващайте влак, бус , самолет и изчезвайте от Великата България !

------------------------------------------------------------

И така , все пак по темата: "Ипийчмънт на съдийката от Административен съд- Смолян - Калинка- Малинка Младенска " :

Нещо бая се поуплашихте- вече сте близо 2500 души- четете, но не коментирате…, жалко , не се бойте, сега идва истинското шоу ... !!!!

Аз не съм ченге ! Това лесно може да се провери…. ! И не Ви провикирам ! И времето ще го докаже !

Но е факт, че години наред съм обядвал заедно с Володя Путин в столовата на съветската армия в Дрезден, и че съм възпитаник на Руската езикова гимназия в Пловдив.. .!

И не си въобразявайте, че може да се „...........модерирано „ с мене….” както го прави Калинка - Малннка!!! Опитайте, аз съм винаги готов за експерименти!

Изводите са за Вас, близо 2500 читатели на тази тема... !
Браво, ама стига сте спали бе, тия дето ни управляват вече близо 25 год. са най- големите боклуци в цялата ни самостоятелна история!
Събудете се и да ги изритаме !

За мое голямо съжаление четете, но не реагирате, "гледате , но не ме виждате, чувате , но не ме слушате…"

Ошо, мой любими учителю, събуди ги !

СЪБУДЕТЕ СЕ НАЙ- ПОСЛЕ- НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ , ЧЕ „ЖИВОТНИ- ВИЖ Еленко и неговата тема за гущерите’ ) ВИ УПРАВЛЯВАТ!!!!

НЕ САМО ПОЖАРНИКАРЯТ Е ВИНОВЕН..................модерирано

Та казусът е елементарен- богати "..............модерирано" влизат в исконни земи" на Момчил юнак и Стефан Караджа .. !

Докога ще търпите, ".......................модерирано????

Предполагам, че сте предимно "родопски ..................модерирано", зашото казусът е среднородопски.... !

Засремете се... прогресът в Средните ( а и в целите Родопи ) е идвал най- вече от Чепеларе, Петково и Устово !

Какво искате- мохамеданска религия, Турция... ? Тук е България , земята на най- достойния български владетел преди турското робство- Момчил юнак !

Аз нося гените на последния български владетел, сдал последното късче българска земя- днешните Хайдушки поляни в Средните Родопи на
турските поробители- Момчил юнак и неговия кръвен роднина националния герой Стефан Караджа и мой кръвен роднина!

Мой кръвен дълг е да да не ги предам !
Знам, че повечето от вас неосъзнати ще се подхилкват като прочетете тези редове, но когато скоро затракат „Калашниците” ще се разбягате като плъхове на потъващ кораб !

Но конкретно: ВАС- София не уважи , като очаквах, да ми присъдят разходите от 200,-лв и с това подкрепиха Калинка- Малинка, спусната от тях самите в Адм. съд- Смолян ( а те са реално за повече от 5 год. над 2000,- лв … _ ) 1

..........модерирано ВЪРХОВЕН АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД- СОФИЯ,
..........модерирано,
..........модерирано !!!

При първата ( може да ви се случи и утре ! ) възможност ще има „сеч” !

Не искам повече да ги коментирам !

И тук ще обявя решението на рода на Момчил юнак, Стефан Караджа и на техните наследници.

Ние сме независимата българска власт във вековете :

1. Съдията от АС - Смолян Калинка - ( Малинка ) Младенска ..........модерирано да заплати разходите от 200,- лв + реалните разходи от 2000,- лв ОТ СОБСТВЕНИЯ И ДЖОБ
на ищеца по делото в едноседмичен срок!
Ако това не стане ще ги плаща с лихва 100 %^- т. е. след 1 год. ще са 4400,- лв. !!!!!!

Знам , че това ви звучи нереално, но аз ще ви докажа , че ще и ги взема рано или късно, со кроце и со благо, а ако се съпротивлява и со малко или много кютек „ от джоба и !
А ако ми се прави на велика ще „ сее домати и краставици на остров Белене” и ще ги продава на цена 0,20 лв /кг на бълг. пенсионери )

2. Същото важи и за съдията от ВАС- София , който потвърди аморалното решение на Калинка- Малинка, НО СЪС ДВОЙНА ТАКСА-8800, - лв от собстения и джоб, а не от данъкоплатците и с лихва за 1 год-
17 600, - ;в!

И последно:

Модераторе, а сега смени заглавието на темата ми – нека бъде : „ Ипийчмънт на българската съдебна система „ Тя не работи за българските граждани, тя е в „ безсъзнание „ – така както това се иска от години от ЕС и САЩ!

И не ме цензурирай, защото даже и при т. н. социализъм нямаше такава цензура…. !

Иначе и ти ще си идеш така като и Пожарникаря утре ще си иде ! Нали искате демокрация …!?

Енд и без право на обжалване !
alex_marinoff
Младши потребител

Мнениеот alex_marinoff » 20 Мар 2013, 15:35

lexy21 написа:
alex_marinoff написа:Консултирах се пак с 3 адвокати. Те са на мнение, че сега вече, след като е осъден кмета по ЗДОО, няма право на мълчалив отказ- тр. да отговори писмено като има само 2 варианта:
1. дава документи ( а аз вече знам че няма и затова се крие 5 год. ! )
2. казва че няма

Е, за сметка на това, ВАС трайно и непротиворечиво е на мнение, че поначално мълчалив отказ по ЗДОИ е недопустим, поради което само на това основание подлежи на отмяна. Преписката следва да бъде върната на задължения субект за произнасяне по заявлението с надлежен акт. Няма абсолютно никаква пречка това да е акт по чл. 38 от ЗДОИ /решение за отказ, съобразено с изискванията на същия член/.

========================

20-3-2013, София

Здравейте пак, след много време!

Успях да закрия фриз. салон преди около месец, но не чрез съд. система и/или общ. власти и пркуратури... след близо 5- год. война с тях ! Скоро ще публикувам вс.. данни с подробности и посочване на вс. виновни и всички , които пречеха нарочно !

Изводът както за мене, така и за милиони българи е, че няма държава и съд. власт или те работят САМО за богатите ! Слава Богу , това съм го прозрял отдавна и затова си позволих далеч преди да почнат масовите протести на хиляди българи срещу държава и съд. власт да пиша така остро срещу съдия Калинка ( какво прозрение..., не се хваля, но името Калинка и стана в последно време даже нарицателно в масмедиите , но не заради мене... ! ) Младенска !
Време е тя да се замисли отново.... кому служи и за какво. а и че няма да е все така и , че рано или късно ще дойде възмездие ..., най- добре от Господ !

Но по същество сега: имам въпрос и той е свързан с Ваш коментар от преди месеци ( виж Ваш текст по- горе ! )
Дотук имах 2 бр. мълчаливи отказа ( при първия пропуснах срока за обжалване заради грешка на мой адвокат, при втория реагирах навреме и спечелих в АС ( без разноските от 200 лв ), но върнаха преписката при кмета на Чепеларе Тодор БОЗУК ( тур. = неработещ, повреден, развален )-ОВ и смолянската му гл. архитектка ШАМАР- АНОВА, както и на една от гл. виновници за това незакоинно строителство шефа на РДНСК в Смолян Елена ХАСЪМ ( тур. = враг, неприятел !!! )-ОВА с аргумента , че засягам интереси на трето лице !(не съм искал лични данни като номер на сутиени, прашки, колко любовници има и т.н. ... ! )
От кмета вече имам от около 1 седмица официален отказ по ЗДОИ! С това този му отказ е трети по ред ( два мълчаливи и един официален, писмен отказ!
Въпросът ми е: нима са допустими 3 на брой отказа? Не е ли време да сезирам прокуратурата или пак да обжалвам пред АС- Смолян? И докога ще ме въртят в този цикъл ?

Макар и да е затворен фриз. салон моята цел е да ми се издаде офиц. док. от общината,, че е незаконен и да се премахне вратата на фр. салон , водеща към моя двор. Все пак нямам ник.. гаранция , че утре няма там да отворят пак я магазин, кафене иули нощен клуб... !

Ще Ви бъда благодарен с кратък отговор!
alex_marinoff
Младши потребител

Мнениеот lexy21 » 21 Мар 2013, 19:07

Кратък отговор, за какъвто помолихте - ако ще се жалите някъде - пред АС. Прокуратурата не е панацаея, във Вашия случай дори не е и най-просто лекарство. Пътят Ви не минава през нея.
Не ми харесахте отговорите преди месеци, част от които сега цитирате /лошо няма :) /, но и следващото няма да Ви се понрави - аз пък не харесвам подхода Ви към темата, с оглед на което, за мен лично, Вашата тема е приключена.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот alex_marinoff » 26 Мар 2013, 14:29

26-3-13
Благодаря Ви за отговора все пак, макар че заявявате, че повече не бихте искали да коментирате темата, което също Ви прави чест заради откровенноста.

И все пак за Ваша инф. (защото единствено Вие в цялата дискусия през 2012 предвидихте , че ще има
писмен отказ на кмета и ще се наложи пак да обжалвам пред АС. )

Надявам се, че сте разбрали, че не съм адвокат и че тонът ми в никакъв случай не е професионален, няма как да бъде защото съм по професия програмист, инж. - физик и пр..
Не съжалявам и сега за него- той се изостря все повече и повече, защото се убедих с времето , че съм прав.
Уличните протести и падането на Б.Б. показаха много ясно,че на милиони българи им писна от държава, общини, МВР, съд. система, адвокати- Вие всички сте в "клуба на богатите" и забърквате този бърдак нарочно или неосъзнато, защото печелите пари от това, а останалите милиони българи гладуват.... !

Този клуб на богатите не може да се оправи "со кроце и со благо", не може даже и "со малко кютек" !

Не бива да го щадите откъм думи- това единствено позволява "клуба на богатите"...

Не знам, лекси 21 , дали сте мъж или жена и на колко години сте. За такива приказки,, каквито аз сега си позволявам в лекс.бг, по времето на Тошо ( с достоен приемник Б. Б. ) директно се ходеше в панделата за доста години! Но след излизане оттам ви осигуряваха работа и нямаше поне глад!

Поне ми позволявайте заедно с модератора някоя и др. неприлична дума след безплодна борба с държава, община, съд. система. МВР, прокуратури за близо 5 год.- похарчените от мене пари са вече над 2000,- лв, а загубеното лично време...?!

Аз нямам трудов договор от повече от 15 год., не се осигурявам здравно и пенсионно... и добре че Господ ми е дал ум, и то много, та живея с малко пари доста щастливо ! Можете ли, Вие лично мислено да се поставите в моята ситуация и как бихте разговаряли с вс.. тия говеда дето ни управляват и решават съдбите на милиони българи и докараха България до 3 нац. катастрофа без война?

Нужни са революционни промени в съд. система и МВР, това го иска и ЕС ! Сигурен съм , че това ще стане до края на годината- България ще преживее втори, вече истински преход към човешка демокрация, а това което вече 25 год.. гледаме аз наричам тоталитарна демокрация и по нейните закони МВР, съд.. система и куп адвокати, магистрати , юрист-консулти и пр. подобни професии -точно Вие сте техните глезени,, ама яко глезени деца ,и са Ви създали , за да ги браните от народния гняв кротък език...
Всички тия упоменати юнаци, барабар с адвокатите спеелихте много, много пари , дошли от джоба на най- бедните данъкоплатци- ето в това е проблема!
Ама лакомията им е много, много голяма... Но се вижда краят им !

И все пак, ако пожелаете мога да Ви пратя копие на жалбата ми до АС- С. за да видите какъв език там си позволявам- просто ми е интересно как ще реагират много хора , до които препратих жалбата като копие: омбудсман, м-р на правосъдивто, С. Станишев, Б. Борисов, куп масс медии, МВР, прокуратури, обл. управители...

Та казусът е елементарен за решение от отдел "незак. стр. " в община Чепеларе с кмет Тодор БОЗУК ( тур.. = неработещ , повреден, развален )- ов и гл. арх. ШАМАР ( тур. шамар = плесница)-анова на Смолян и Чепеларе !
Такъв казус се решаваше по времето на Тошо ( защо бат Бойко не го въведе...? ) от т. н. другарски съд без участие на съд. система, адвокати и т.н., защото казусът е ОЧЕИЗВАДЕН- една юнакиня проста,, по име СТЕФКА МИНКОВА, направи криминална приватизация на бивша общинска аптека с приземен етаж в ЖК Еделвайс в Чепеларе и вече 5 год. е буквално окупирала с помощта на кмета ТОДОР БОЗУКОВ и гл. арх. ЕЛЕНА ПИЩАЛОВА И М. ШАМАРАНОВА незаконно 1/2 от двора ни ( тя няма собственност в двора ) , за да си прави парички с незаконен фризьорски салон... в пешеходната най- апетитна зона на Чепеларе !

Лекси 21 , не виждате ли от коя страна на барикадата стоите ? А ми изглеждате добронамерена и компетентна ?

И така, лекси21, накрая , не се притеснявайте, че поддържате през лекс.бг контакт с такъв долен, престъпен тип като мене.
Зад мене стои целия ми жизнен опит ( напр. водил съм досега поне 30 дела и поти сам съм ги печелил в 90 % от случаите ) и още 4 на брой чужди разузнавания ( 1.руското КГБ заради това , че съм завършил Руска Езикова гимназия и не крия , че съм и русофил, 2.немското, заради жена германка,заради следване и работа в Германия, заради сътрудничество с ред световноизвестни немски фирми, опитвали се десетки години да спасят стотици заводи в БГ ( но напразно... ! ), 3.израелското МОСАД, заради това , че изповядвам философията на масоните- а з съм против всички партии и религии- най- голямата напаст от хилядолетия за хората и 4.ЦРУ- заради това , че пиша сложен, професионален софтуер от десетки години ).
Така че спокойно, няма да Ви се случи нищо лошо!

По- скоро да се замисли модератора и да свали летвата на цензурата още по- ниско !

Пожелавам Ви здраве и Ви благодаря още веднъж за дискусията- за мене беше реална помош!
alex_marinoff
Младши потребител

Мнениеот lexy21 » 31 Мар 2013, 03:00

Само, защото преценявам емоцията Ви като искрена, Ви отговрарям. Не знам какво Ви даде право да ме "осчетоводите" към "клуба на богатите" - очевидно е, че в този клуб записахте всички професии и длъжности, за които Вашата си теория си има общ знаменател. Поставяйте си го - сметките в тази връзка не искам да Ви обърквам - щом така се чувставете добре - "опаковайте" си професиите по групи, нарочвайте си някои от тях за враг и се борете срещу този враг сляпо.
alex_marinoff написа:Лекси 21 , не виждате ли от коя страна на барикадата стоите ? А ми изглеждате добронамерена и компетентна ?

Винаги съм била добронамерена, невинаги компетентна /сега ще се появи някой "компетентен", който ще твърди, че "невинаги" не се пише слято и ще се отвори една дума за компетентността, ще се замеряме с речници :lol:/, но извън всичко това - къде е барикадата? Какво прегражда и разделя тя - нас, "клубът на богатите", от Вас /не знам кой клуб/? Вие колко съдии, прокурори, адвокати... познавате, за колко от тях лично имате наблюдения как издържат семействата си или просто Ви харесва това, което четете в медиите - че те са едни корумпирани и алчни същества, които добруват на гърба на обикновените хора, окрилени от усещането за собствената си "необикновеност"?
П.П. Въобще не се притеснявам да си общувам с Вас и хич не ми дреме за разните служби, които Ви гонят или са Ви зад гърба - все ми е тая :P
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот teogeo » 31 Мар 2013, 12:40

Винаги съм била добронамерена, невинаги компетентна /сега ще се появи някой "компетентен", който ще твърди, че "невинаги" не се пише слято и ще се отвори една дума за компетентността, ще се замеряме с речници :lol:/, но извън всичко това - къде е барикадата? Какво прегражда и разделя тя - нас, "клубът на богатите", от Вас /не знам кой клуб/? Вие колко съдии, прокурори, адвокати... познавате, за колко от тях лично имате наблюдения как издържат семействата си или просто Ви харесва това, което четете в медиите - че те са едни корумпирани и алчни същества, които добруват на гърба на обикновените хора, окрилени от усещането за собствената си "необикновеност"?

Лекси, хайде стига де!!! Съчувствие ли ни вменяваш за горките съдии и прокурори, които (горките) как ли издържат семействата си... със заплати от +2000лв чисти (това - стартови) + там честите режийни за представителни, семинарчета и т.н.???? Ми, по твои думи, дай да им влезем в положение и да им дадем още???

Четейки теб - тях трябва да жалим, а не лекарите, които след близо 7 години учене (и то редовно, там няма задочно обучение, а и да не говорим колко по-тежко е обучението по медицина в сравнение с правото, както и по-скъпите учебници) почват на 600лв заплата, с целия стрес, несигурност, нощни дежурства... Иииии... сети се, че при повечето лекарски професии (например - хирурзи, анестезиолози) не е като при съда - като сбърка съдията от първа инстанция, втората, хеле - третата, ще му оправят грешката. При тези лекарски професии втората инстанция я знаеш коя е...
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 31 Мар 2013, 14:15

Предложи друго, защото има и лекари, които не заслужават никакво съчувствие( според мен повече трябва да учат, но това от позицията на човек, който им е сърбал вече кашата).

А, ако трябва да сме коректни- не бива изобщо да се говори за съсловия, така щото всяко стадо, освен мършоляк си има изключения.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 31 Мар 2013, 14:33

Малко няма да се съглася с фъркатото от седмото небе.
Това, което при Вас се нарича "практика" и се научава с "учене" и пр., в медицината ако не го видиш и/или пипнеш, и наизуст да го знаеш, и главния лекар, а и министъра да ти е приятел, не върши работа. Несравними са нещата, препратки в текстовете няма :? , а и плода на "Дървото на познанието", дори и 7 години да хвъркаш около него :P , не можеш просто да го откъснеш с учене.
За разлика от мерилото при юристите, в медицината и перфектно свършена работа, отговаряща на добрата практика и всичко останало, не винаги означава излекуване или подобряване на състоянието. Така както не може зад всеки затворник, излежаващ присъда, да се търси несвършена работа на адвоката му.
Тъй че не ученето куца на лекарите, а обучението.... ама това е друга тема.
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот teogeo » 31 Мар 2013, 15:13

doc03 написа:Малко няма да се съглася с фъркатото от седмото небе.
Това, което при Вас се нарича "практика" и се научава с "учене" и пр., в медицината ако не го видиш и/или пипнеш, и наизуст да го знаеш, и главния лекар, а и министъра да ти е приятел, не върши работа. Несравними са нещата, препратки в текстовете няма :? , а и плода на "Дървото на познанието", дори и 7 години да хвъркаш около него :P , не можеш просто да го откъснеш с учене.
За разлика от мерилото при юристите, в медицината и перфектно свършена работа, отговаряща на добрата практика и всичко останало, не винаги означава излекуване или подобряване на състоянието. Така както не може зад всеки затворник, излежаващ присъда, да се търси несвършена работа на адвоката му.

Обучението - да. Да не говорим колко е неприятно обучението (например да ти се падне на практиката дисекция на дебело черво - да го отвориш, да го измиеш... ...).
На магистратите постоянно им се уреждат и провеждат обучения/семинари - и то в хубави хотели, с кьорсофри и т.н. И при лекарите го има, но е в пъти по-скромно и рядко. Е, извинявайте, ама при всичките тези "привиквания" и набиване на акъл със садило в главите, те пак си правят и правят грешки.

Да не говорим как когато пациентът е ром (а и в други случаи), пред кабинета или СМП-то чакат тълпа гневни роднини готови да линчуват лекаря, ако не-дай-Боже пациентът премине през КПП-то на земния свят. При магистратите това го няма, ама никак. Трепери ли магистратът, че извън залата го чакат роднини да го линчуват??? Колко лекари има бити и колко магистрати?

Ясно е, че всяко стадо си има мърша, но нека бъдем обективни и да излагаме фактите такива, каквито са, дори и когато не ни изнася най-много :)
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 31 Мар 2013, 15:56

teogeo написа:
doc03 написа:Малко няма да се съглася с фъркатото от седмото небе.

Обучението - да. Да не говорим колко е неприятно обучението (например да ти се падне на практиката дисекция на дебело черво - да го отвориш, да го измиеш... ...).
На магистратите постоянно им се уреждат и провеждат обучения/семинари - и то в хубави хотели, с кьорсофри и т.н. И при лекарите го има, но е в пъти по-скромно и рядко. Е, извинявайте, ама при всичките тези "привиквания" и набиване на акъл със садило в главите, те пак си правят и правят грешки.

Да не говорим как когато пациентът е ром (а и в други случаи), пред кабинета или СМП-то чакат тълпа гневни роднини готови да линчуват лекаря, ако не-дай-Боже пациентът премине през КПП-то на земния свят. При магистратите това го няма, ама никак. Трепери ли магистратът, че извън залата го чакат роднини да го линчуват??? Колко лекари има бити и колко магистрати?

Ясно е, че всяко стадо си има мърша, но нека бъдем обективни и да излагаме фактите такива, каквито са, дори и когато не ни изнася най-много :)

Аз лично не съм съгласна относно липсата на търсене на отговорност от юриста за несвършена работа в сравнение с тази на лекаря. Това, че при лекаря е ясно, че когато направи груба и фатална грешка ромът може да е отишъл на оня свят, не означава, че ако ромът отиде зад решетките, па макар и само като задържан под стража, няма да се направи стълпотворение от опечалени роднини пред кантората на адвоката, и да се вдигне врява защо така се е случило и кога най - после ще излезне човечецът. Сега, за магистратите нещата стоят по друг начин, защото в техните кабинети практиката не е такава всеки когато си иска да ги посещава, да си води разни интересни диалози, да им търси отговорност и т.н. Докато при лекаря отиваш на преглед в кабинета и именно поради това достъпът не е така ограничен, магистратът работи открито в съдебната зала, а решенията си ги взима по вътрешно убеждение, а не след обсъждане с роднините на подсъдимия. Да не говорим, че в единия случай става дума за човешки живот, а в другия за присъда, която може и да си е " заслужил" ромът с противоправното си поведение. Така че, нещата са несравними. Да не говорим за пълната дезорганизация в здравната система и това, че не знаеш на кой" касапин" ще попаднеш, който да те " линчува", вместо да те" лекува" както трябва. Който не е сърбал попарата на некачествено здравно обслужване, нищо не знае. Особено ако си си плащал редовно здравните осигуровки и след като те полекува някой, ти се наложи да преминаваш на "поправително грешките лечение"..., въпреки че имаш пълното право да претендираш за качествено лечение.
За семинарите също не си изцяло прав, особено що се касае за адвокатите, защото първо не всички организирани семинари в хубави хотелчета се посещават от всички адвокати, дори напротив, повечето колеги не посещават почти никакви семинари, това опира и до финансови средства. Трябва да подчертая, че повечето пътни и други разноски не се поемат от Адвокатските колегии, така че, не ми говори за привилегии и кьорсофри. Не съм се интересувала за останалите семинари с подробности, може при магистратите организацията да е по - добра. Така че, да се поставят всички юристи под общ знаменател е много несериозно.
П.П. Не защитавам, нито нападам никого, но от край време се говори, че магистратите и адвокатите са най - добре във финансово отношение, а това съвсем не е вярно. Особено в съвременната действителност.
nk7702n
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии