начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ЕДНА ГОДИНА СЕ ПРОТАКА ЯВНА ИМОТНА ИЗМАМА

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: ЕДНА ГОДИНА СЕ ПРОТАКА ЯВНА ИМОТНА ИЗМАМА

Мнениеот neutralen » 24 Юни 2012, 09:59

Е добре е че Форума ви харесва, но доколкото разбирам от написаното от вас, вие не се нуждаете от помощ, просто съобщавате за една "явна имотна измама".
Колегите, писали преди мен изрично ви посъветваха да заведете гр.дело. Аз ви писах, че вървите по грешния път.
Това е очевидно, след като пишете, че "измамения" е юридическото лице "Европаркет" ООД.
Измамен може да бъда САМО физическо лице. В случая след като има ООД, очевидно се касае за отношения между съдружници, за разни решения на Общ.Събрание на ООД, за отговорност на управителя за вреди, а може би и наказателна. Но не чакайте да прикл. наказателното дело, че тогава да водите гражданско. Гражданското дело е много по важно от наказателното. Но вие си знаете.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот umostr » 26 Юни 2012, 23:02

Ха :) Вече на проверяващите органи стана ясно че става въпрос за явна имотна измама защото успях да докажа че съдържанието на споразумението които ни задължаваше да платим безумната сума от 240000 е фалшиво и че принудителното вземане на нашият имот чрез съдебното постановление е плод на престъпна сделка.
...между другото, при разпита, прокурора ми заяви че за да се осъди някои ''за кокошка'' става по елементарно и бързо от колкото за да се разгледа и да се вземе решение за сложен казус ''за милиони'' и аз се съгласих че е вярно; със голямо удоволствие разбрах че Прокуратурата и следствието в България си вършат работа и ще дам добрата вест на италианското посолство които разгледа случая, тъй като нашата фирма е една лоялна и коректна реалност важна и уважавана от тях.
Марковски е номер едно :)
Последна промяна umostr на 26 Юни 2012, 23:50, променена общо 2 пъти
Аватар
umostr
Младши потребител

Мнениеот umostr » 26 Юни 2012, 23:21

Уважаеми Г-н Неутрален,

аз съм разговарял, финансирал и уволнил екип от 5 адвоката които ме занимаваха само с гр. дело които не можа да стартира изобщо заради адвокатска грешка, заради не компетентност. Е, изгорях 15000 лева за тях и за гаранция на празно.

Не смятате ли че наказателното привличане на двамата съучастници в престъпление ИЗМАМА ще има тежест при следващото гр. дело?

Смятате ли че без тази сделка да бъде обявена за ПРЕСТЪПНА някои съдя ще реши че ние ще спечелим гр. дело или че ще обърне внимание? И ако одговора Ви е да може ли да ми кажете защо?
Аватар
umostr
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 26 Юни 2012, 23:35

Само така - добри новини за вас. Но забравяте, че тези хора срещу които Прок. води дела , също ползват услугите на някой "марковски", който пък за тях е също № 1. С други думи казано - вие продължавате да вървите по грешния път като разчитате на наказателното дело. Или някой ви заблуждава че чрез наказателното дело ще си върнете имота. Прокуратурата нека да си води наказателното дело. Вие ако искате да си върнете имота, следва да заведете гражданско дело. И може би не едно а две или повече - зависи какви проблеми има да решавате. Да не стане така, че накрая да се окаже, че ПАК измаменият сте вие. Има хора които ви говорят това, което искате да чуете, за това бъдете много предпазлив.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот umostr » 26 Юни 2012, 23:46

колко време е необходимо за да имам наказателното привличане / обвинителен акт?
Аватар
umostr
Младши потребител

Мнениеот umostr » 27 Юни 2012, 00:04

Никои не ме заблуждава, може да изтриете тази гледна точка от разума Ви.
Същото със теорията че някои ми е казал че ще върнем имота без гражданско дело.

Вие знаете какво е хубаво да се прави и разбирате от хубаво... но аз мисля че е хубаво да се избере и кога трябва да се правят тези неща.

На мене ми казаха че не е срамно да не знам и че е грешно да не питам; за това Ви задавам въпросите...Обаче аз Ви задавам един въпрос и Вие ми отговаряте за други неща.

Още малко и ще ме убедите да си изтеглям жалбите в Прокуратурата и аз ще го направя, на ли?
Аватар
umostr
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 27 Юни 2012, 00:11

umostr написа:.......На мене ми казаха че не е срамно да не знам и че е грешно да не питам; .....

Вярна е максимата, но какво ви казва колегата Марковски по поставените въпроси?
За мен това е по-важно, не какво ви се пише тук. А, ако сондирате други мнения, то е повече от непочтено, според мен, защото вече написахте името на колегата и въпреки това продължавате да поставяте под съмнение стратегията му.
Въпрос и на етика. Не само на питане.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот umostr » 27 Юни 2012, 01:34

Може ли да казвам за някои че е номер едно и едновременно да поставям под съмнение стратегията му? Това ми звучи не сериозно.
Аз Ви задавам въпросите защото ми е забавно да гледам как на всяка цена сте способни да ми пишете че не съм прав без да може да ми кажете нито една причина. Вие нямате никаква стратегия.
Няма никаква друга правилна стратегия освен избраната. Мисля че сериозните хора нямат 2 мнение по един и същ въпрос...и каквато да ми кажете няма да сменям ходовете си.
Знам че на тази измамничка заподозряна една от адвокатките се казва ''Поли''.
Може би това да е случайност или съвпадение и сега си имам нова загадка.
Ако сте Вие въпросната ''Поли'' е смешно да ми изнасяте лекция за почтеност и етика.
Аватар
umostr
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 27 Юни 2012, 03:13

umostr написа:Може ли да казвам за някои че е номер едно и едновременно да поставям под съмнение стратегията му? Това ми звучи не сериозно.
Аз Ви задавам въпросите защото ми е забавно да гледам как на всяка цена сте способни да ми пишете че не съм прав без да може да ми кажете нито една причина. Вие нямате никаква стратегия.
Няма никаква друга правилна стратегия освен избраната. Мисля че сериозните хора нямат 2 мнение по един и същ въпрос...и каквато да ми кажете няма да сменям ходовете си.
Знам че на тази измамничка заподозряна една от адвокатките се казва ''Поли''.
Може би това да е случайност или съвпадение и сега си имам нова загадка.
Ако сте Вие въпросната ''Поли'' е смешно да ми изнасяте лекция за почтеност и етика.

М`да, интересно се сложиха фактите. Ами ако аз съм същата онази Поли, какво? Не съм упражнила каквато и да е принуда спрямо вас, за да развявате обстоятелствата по казуса из нета?
Забавно е да чета как сте гласували доверие на колегата и въпреки това продължавате вече седмица да поддържате темата си свежа, защото очаквате "някой да се натисне и да смели, онова което не може да поемете".
Всъщност, глупостта не познава граници. Същото, според мен, важи за почтеността и етиката, но последните две са ви чужди.

Приятно забавление- с темата ,казуса, загадката. Все някога ще установите, че животът не е така красив, както го описват в романите.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот umostr » 27 Юни 2012, 09:01

Защо да не си подържам темата свежа въпреки доброто развитие? Да изтрия коментарите ли? Не, това няма да стане защото ме обвиниявате не правомерно. А до като не виждам тези престъпници зад решетките няма да се занимавам със гражданско дело, на пук! Удоволствие ще ми е да ги развеждат със колите на седъбната власт.
Е, да някои път живота е суров... сега на пример ми е гадно да гледам на какво са способни човечеците.
Може ли да Ви попитам една работа? Това на снимката които държите како е? Близалка ли е или на мен така ми се свтрува? Питам това защото пак ми стана загадачно да ли адвокатка се снима в мрежата как ближи близалка. Мисля си че този Ваш черен негативизъм се ражда от някаква депресия свързана с нямането на работа; факта че прикарвате толкова време тука ми го подзказва. Да или не?
Аватар
umostr
Младши потребител

Мнениеот ykovachev » 27 Юни 2012, 09:22

Хубаво де, не се занимавайте с гражданско дело. Само да не ги видите зад решетките след изтичането на давността, че тогава ще имате само зарешетени осъдени, ама не и имот. Напук (една дума е).
Успех в чакането! :D
П.П. Не се заяждайте с колегите. Те са се доказали не само в професията си, но и тук, като хора, които са били полезни на доста питащи. Главно на тези от тях, които не просто искат да прочетат колко са велики и колко са прави, а да научат нещо смислено, дори и то да не отговаря на житейските им романтични представи как стоят нещата :mrgreen:
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот umostr » 27 Юни 2012, 09:43

Добре. Аз тука писах защото, ако прочетете първите ми редове, исках да разбирам да ли в Р. България има служба която се занимава срещу имотните измами. Исках после да осъждаме да ли има закон за спешност за възбраните и запорите. Извинявам се за лошият ми български но съм чужд гражданин...питам това защото в Италиа има такъв закон и при подобни случаи по спешност се слага възбрана върху спорните не движими имоти. Разбрах че има служба срещу конфикт на интересите и не виждам нищо лошо да питам каквото ми е интересно, бих искал обаче да не ме опрекват, нападат и обиждат.
Аватар
umostr
Младши потребител

Мнениеот ykovachev » 27 Юни 2012, 10:01

Колегите са споделили какво мислят именно от гледна точка на някакъв практически полезен резултат.
Службата, която се занимава срещу имотните измами: вече си работите с нея и имате № 1 там :wink:
Закон за "спешност на възбраните и запорите" има и му викат Граждански процесуален кодекс. Как можа моята съдружничка да изрови нужните документи от архивите, да подаде молба за обезпечаване на бъдещ иск, същата да бъде уважена и да заяви вписване на възбраната за седмица, много интересно? Е, има и гаранция, която изиска съдът, има и срок за предявяване на иска, обаче колко по-спешно да става всичко това? Минимум три служби трябва да се наобиколят (съдът е само едната). ГПК не е идеален, ама хич, но понякога и по него може да се работи ефективно.
Жалко, ако сте попаднали на шарлатани или некадърници, но нали схващате, че във всяко стадо си има мърша?
За конфликта на интереси темата е отделна, но това пак няма да Ви върне имота.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот tino76 » 27 Юни 2012, 11:53

Приятелю, чудя ти се защо още се занимаваш с прощъпулниците в този форум. Наел си най-великият адвокат, който родната правна система може да създаде. Не ти трябва друго, довери му се, ще спечелиш. Възхищавам се на борбения ти дух, браво, де да бяха и бг гражданите като теб и да си търсят правата на всяка цена, не защото ще спечелят нещо, а защото правата трябва да се защитават и отстояват.
С Полито не се занимавай, тя се вживява като корифей по форумите, компенсирайки собствените си неуспехи и липса на работа и уважение в реалния живот. И аз съм и набрал и много ми се иска да се видим с нея насаме да я видя колко е дръзка и смела на живо. Може да кажеш имената на тази адвокатка Поли, току виж е същата, ще стане много интересно......
П.С. В милата ни родина няма такава служба, която си цитирал. Имаме си прокуратура. И закон такъв нямаме имаме си ГПК. Какво да се прави малко сме си изостанали тука, все пак 60 години социализъм са си казали думата......
Успех ти пожелавам.
Аватар
tino76
Потребител

Мнениеот umostr » 27 Юни 2012, 14:47

:) Благодария :)
Аватар
umostr
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 27 Юни 2012, 19:44

umostr написа:А до като не виждам тези престъпници зад решетките няма да се занимавам със гражданско дело, на пук! Удоволствие ще ми е да ги развеждат със колите на седъбната власт.

Чудесно, но докато си гъделичкате егото ще установите времето, колко е безпощадно. След това навярно ще питате, в к` си на управител на същото това дружество как да си отървете продължението на гръбначния стълб, така щото бездействието също се санкционира.

umostr написа:успях да докажа че съдържанието на споразумението които ни задължаваше да платим безумната сума от 240000 е фалшиво и че принудителното вземане на нашият имот чрез съдебното постановление е плод на престъпна сделка.

Нищо не си доказал, но след време ще го осмислиш.
umostr написа:колко време е необходимо за да имам наказателното привличане / обвинителен акт?

Я, къде бил ключът от палатката- дори няма привлечен, казваш?... м`да :lol: .

tino76 написа:Приятелю, чудя ти се защо още се занимаваш с прощъпулниците в този форум.
И аз това питам, но пък се отговори- имал право да пита ( което е истина, гарантирана му от българските правни норми).
Наел си най-великият адвокат, който родната правна система може да създаде. Не ти трябва друго, довери му се, ще спечелиш. Възхищавам се на борбения ти дух, браво, де да бяха и бг гражданите като теб и да си търсят правата на всяка цена ( глупости- той не защитава личните си права!), не защото ще спечелят нещо, а защото правата трябва да се защитават и отстояват.
Глупости. Всеки борбен човек е наясно, че в наказателното дело той ще е почти безгласна буква и цялата тежест на обвинението ще го изнесе съответния прокурор. Последното никак няма да помогне за защита правата на ощетения.
С Полито не се занимавай
Бравос, най-сетне узря за правилната мисъл.
, тя се вживява като корифей по форумите, компенсирайки собствените си неуспехи и липса на работа и уважение в реалния живот. И аз съм и набрал и много ми се иска да се видим с нея насаме да я видя колко е дръзка и смела на живо. Може да кажеш имената на тази адвокатка Поли, току виж е същата, ще стане много интересно...... хе хе :lol:
П.С. В милата ни родина няма такава служба, която си цитирал. Имаме си прокуратура. И закон такъв нямаме имаме си ГПК. Какво да се прави малко сме си изостанали тука, все пак 60 години социализъм са си казали думата......
Успех ти пожелавам.

Глупости. За втори път, ама явно не си докретал до 5 курс, че да ти е ясно, какво може да се направи в този социализъм. При това с това същото НПК.

Като те чета, колко глупости си написал, чак се чудя защо отговорям на тея ниски топки.
А, да - заради приятелството, което се "роди" мигновено в нета :) .
Така де, всеки задоволява някакви нужди ( по логиката ти), ерго- това е твоята.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот daksus » 27 Юни 2012, 20:16

poli_g написа:
umostr написа:А до като не виждам тези престъпници зад решетките няма да се занимавам със гражданско дело, на пук! Удоволствие ще ми е да ги развеждат със колите на седъбната власт.

Чудесно, но докато си гъделичкате егото ще установите времето, колко е безпощадно. След това навярно ще питате, в к` си на управител на същото това дружество как да си отървете продължението на гръбначния стълб, така щото бездействието също се санкционира.

umostr написа:успях да докажа че съдържанието на споразумението които ни задължаваше да платим безумната сума от 240000 е фалшиво и че принудителното вземане на нашият имот чрез съдебното постановление е плод на престъпна сделка.

Нищо не си доказал, но след време ще го осмислиш.
umostr написа:колко време е необходимо за да имам наказателното привличане / обвинителен акт?

Я, къде бил ключът от палатката- дори няма привлечен, казваш?... м`да :lol: .

tino76 написа:Приятелю, чудя ти се защо още се занимаваш с прощъпулниците в този форум.
И аз това питам, но пък се отговори- имал право да пита ( което е истина, гарантирана му от българските правни норми).
Наел си най-великият адвокат, който родната правна система може да създаде. Не ти трябва друго, довери му се, ще спечелиш. Възхищавам се на борбения ти дух, браво, де да бяха и бг гражданите като теб и да си търсят правата на всяка цена ( глупости- той не защитава личните си права!), не защото ще спечелят нещо, а защото правата трябва да се защитават и отстояват.
Глупости. Всеки борбен човек е наясно, че в наказателното дело той ще е почти безгласна буква и цялата тежест на обвинението ще го изнесе съответния прокурор. Последното никак няма да помогне за защита правата на ощетения.
С Полито не се занимавай
Бравос, най-сетне узря за правилната мисъл.
, тя се вживява като корифей по форумите, компенсирайки собствените си неуспехи и липса на работа и уважение в реалния живот. И аз съм и набрал и много ми се иска да се видим с нея насаме да я видя колко е дръзка и смела на живо. Може да кажеш имената на тази адвокатка Поли, току виж е същата, ще стане много интересно...... хе хе :lol:
Успех ти пожелавам.

Глупости. За втори път, ама явно не си докретал до 5 курс, че да ти е ясно, какво може да се направи в този социализъм. При това с това същото НПК.

Като те чета, колко глупости си написал, чак се чудя защо отговорям на тея ниски топки.
А, да - заради приятелството, което се "роди" мигновено в нета :) .
Така де, всеки задоволява някакви нужди ( по логиката ти), ерго- това е твоята.

Поли поли хич те няма да знаеш :)
daksus
Младши потребител

Мнениеот lexy21 » 27 Юни 2012, 20:57

Сега и мен ще ме оплюете, ама все тая, ще знам за себе си, че съм направила нещо да се разсее заблудата.
От изложеното - няма измама по смисъла на Наказателния кодекс на Република България. Късно ще го разберете, сигурно до тогава ще дадете още 15 хил. лева :wink: , но когато тропне с чукчето си /образно казано/ компетентният наказателен съд /след някоя друга годинка с влязла в сила присъда/, пак ще си говорим, ако имате желание да споделите. Тогава по съда ще плюете, най-вероятно. Някой вече ще ви е обяснил, че е корумпиран и за това така се е получило, ама няма да е :) . Действително влезлите в сила присъди на наказателните съдилища са задължителни за гражданските по определени въпроиси /могат да бъдат и основание за възобновяване на дела/. Между влязла в сила присъда и повдигнато обнинение в досъдебното производство, или лице, предадено на съд, разликата е от земята до небето. И, дори да се изкара друго престъпление /например - съзнателно действие във вреда на представлявания, документно /силно съмнително/, пак никой няма да лежи в затвора, освен при специфични фактори, свързани със съдебното му минало.
Естествено, че съм за това хората да се борят за правата си. Но не съм за това да се оплюват тези, които споделят мението си, че на сте поели по правилния път.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот umostr » 28 Юни 2012, 16:41

Нищо не знаете за себе си, и нищо не сте направила да разсеете заблудите; подсезнанието Ви кара да създавате такива без да се осещате; с една дума имате някаква мания, по скоро страдате от желание да създавате параноя.
Като му доеде времето ще разберете че е имало начин за които никога не сте знаели и се надявам за Вас, поне тогава, да научите нещо ново...
Аватар
umostr
Младши потребител

Мнениеот lavazza » 28 Юни 2012, 18:22

a upravitelia na evroparket ima li dogovor za upravlenie . V tozi dogovor obiknoveno se vpisva zabrana na upravitelia da obvyrzva ili zadylzava firmata po sdelki na stoinost nad 5000 lv. Ako e taka i notarialnoto sporazumenie e nishtozno i vsichki deistvia po izdadenia izpalnitelen list na sadebnia izpalnitel sledva da se sprat.prosto i lesno e za dokazvane izdavane na ednostarnni sdelki ili sporazumenia bez predstavitelna vlast
lavazza
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии