начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Я да квалифицираме...

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Я да квалифицираме...

Мнениеот DEKAH » 10 Ное 2009, 14:38

Момчето не е с белезници. Но, това няма значение. Фактът, че биещия има униформа и се намират в РПУ-то е достатъчен.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот analizatora » 10 Ное 2009, 14:53

Прав сте не е с белезници, но е грозно, бил съм в доста РУ с лоша слава, чувал съм, че има все още насилие, присъствал съм на някои сцени, но това надминава всичко.Недопустимо е, и ако този бъде наказан само с потупване по рамото, значи всичко в тази държава е поза и политическа мимикрия.
analizatora
Потребител

Мнениеот inspectora » 10 Ное 2009, 15:59

analizatora, първо не съм школник от Симеоново, а съм възпитаник на СУ"Св.Климент Охридски" ... второ никога не съм бил нито в системата на МВР, нито в правосъдната ... откакто съм завършил, та и до сега съм си все от оная свободната професия ;) ... и никога не съм се занимавал с наказателно право /нито пък с административнонаказателно, с изключение на 2-3 акта на КАТ на разни познати/ ...
... после
analizatora написа:Тука, мисля, че тази ярост е предизвикана от накърнено лично самочувствие, а не за да се подпомогне разследване и евентуално с респектиращо, възпиращо, възпитателна цел.
Напълно съм съгласен, че става въпрос за комплекс.Така, че правете разлика между тези неща.Мен това ме възмущава, че този психар, си избива комплекса върху едно беззащитно момче, вързано за всеки случай с белезници.Тука въобще не става въпрос за полицейска работа, а просто за разчистване на лични сметки.

... те точно така мисля и аз!!!
Та в този смисъл се опитах да защитя полицията като институция, казвайки че човекът не е извършил въпросния бой като длъжностно лице /въпреки, че най-вероятно квалификацията на обвинението, ако има такова срещу него, би била обвързана с качеството му на дл. лице и с работата му/, а на лично основание и в този смисъл го оправдавам и него самия ... а истерията на всички е абсолютно необоснована - всеки ден някой с някого се кара и бие ... а това, че в случая човекът е бил с униформа и мястото на сценката е коридора на местното РПУ, изобщо не променя останалите факти ... все си мисля, че същата случка би могла да се разиграе и на улицата в извънработно време на полицая и на никой, нищо, никога да не му направи впечатление ... /просто шанс - моментът, в който му е "кипнало" на полицая като човек не е бил подходящ .../ ...
А "горкото беззащитно момче" ако ви срещне на улицата например и започне да се "дърви" на някой от вас, вие как ще реагирате - ще заведете дело за обида, или ще го поступате малко?
И пак казвам - мястото на случката и това, че полицаят е бил на работа и изобщо самата случка си е от всякъде укорима и човекът следва да си понесе последствията, след като са го хванали, но не ви прави чест на всички начинът, по който се нахвърляте с/у полицая, без да познавате нито него, нито въпросното момче, нито пък цялата случка от началото до края, а се задоволявате с едно откъслечно клипче, снимано незнайно от кого /очевидно от някое аверче на горкото бито момченце/ ... аз също не познавам нито хората, нито пък знам подробности, но не бих бързал да съдя някого без да съм наясно с нещата от край до край ...
П.П.: аз ще съм първият, който би заплюл полицая за действията му ако се окаже, че момчето е "света вода не напита", а полицаят просто него ден не си е бил направил тренировката на боксовата круша и е решил да си я направи по време на работа ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот marek972 » 10 Ное 2009, 18:18

Сутринта при Миленчо се обади една жена и каза, че цял Дъбник, не помня кой точно беше Горни или Долни, е пропищял от безчинствата (каквото и да означава това) на точно тези хлапета, били някакви наркопласьорчета, но имали някакви си позиции ((каквото и да означава това) и не смеели копче да им кажат и темподобни работи ...
marek972
Потребител

Мнениеот DEKAH » 10 Ное 2009, 18:24

Ако ще да е най-големия престъпник. Има си начини, ако иска да го нашляпа и то без да разбере никой.

Ама показно, в РПУ-то, пред други хора и др. полицаи - малко множко ми идва.

МВР трябва да се пази от такива случаи. Не е добре за страната ни ИЗОБЩО.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот musashi » 11 Ное 2009, 12:18

Като че ли истината е друга...може би трябва да се търси на по-дълбоко ниво...полицаите са като прокурорите и като съдиите и като така наречените народни представители...пасмина... боклук... не ми е лесно да кажа това, самият аз съм полицай, но истината, поне тази на повърността, е че държавата и обществото което организира ни е хваната в смъртна хватка от политици, съдии,прокурори,полицаии...хищни, ненаситни, безчувствени за това което става с народа...
musashi
Нов потребител

Мнениеот toten14 » 13 Ное 2009, 17:01

Абстрахирайки се от конкретния случай и тезата подържана в горните мнения, за "твърда ръка" спрямо краджи, обирждии и престъпници.............................
Открай време длъжността "полицай" е заемана от хора с изключително нисък
интелект, ниско ниво на възпитание и образование, хора с психически и поведенчески отклонения, за които съответната униформа "облечена" с елементарната представа за власт и доминация над останалите цивилни граждани, с комплексарската преценка затова, че тази длъжност им отрежда заветното място по-горе в стълбицата на обществената йерархия. Този индивид всъщност не е изключение, напротив такива са огромен процент от "хората" заемащи тази длъжност и го казвам не наизуст, всеки един от Вас със сигурност поне веднъж се е сблъсквал с арогантността и невежеството на родната "милиция".
Това са неща, които са общоизвестни, единственото съмнение, което се поражда в мен е следва ли тази обичайна характерситика на полицаите, която се оформя от поне 9-10 десетилетия да е държавно толерирана и днес....все си мисля, че би трябвало да настъпи някаква коренна промяна и на тея малоумници и празноглавци да им бъде драстично намалено полето за изява.
toten14
Младши потребител

Мнениеот lexy21 » 14 Ное 2009, 00:50

inspectora написа:Поведението на полицая е недопустимо от професионална гл.т., но от чисто човешка не е ясно дали е така ...
Не искам да вземам категорично отношение по случая, защото нали съзнавате, че всичко това може да е една голяма постановка спрямо полицая? Ясно се вижда как момчето "налива масло" и провокира ... не е ясно кой е започнал пръв /дали момчето да обижда, или полицая да бие и обижда/ ... В този смисъл от човешка гл.т. всеки би се поддал на провокацията ... Разбира се ако полицаят е започнал пръв с боя ... заслужава си това, което ще последва ...
Искам да кажа, че ситуацията е деликатна - не бива да се съди прибързано ... не всичко, което се вижда е вярно ... има неща, които не могат да се видят ...
Ако полицаят е започнал "свадата", е ясно, че заслужава линч - не му влиза в сл. задължения да обижда и бие непредизвикано какъвто и да е "престъпник" ...
Ако обаче е бил провокиран, това, че се е поддал си е едно наръка и следва да си понесе отговорност, но от човешка гл.т. би било оправдано поведението му ... В тази хипотеза си представете, че сте на негово място и някакъв келеш /очевидно престъпник/ се прави на интересен ... всеки има нерви ... дори полицаите ...

Подкрепям изцяло.

П.П. Преди някой да ме е заподозрял, просто съвпадение:
не съм школник от Симеоново, а съм възпитаник на СУ"Св.Климент Охридски"
Аватар
lexy21
Активен потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии